infa.lt

Koronaviruso vakcinos nebeveikia. Kintant virusui – jos nekinta

15 liepos
06:50 2022

foto: Dado Ruvic/Reuters

Harvardo mokslininkų grupė, paskelbusi publikaciją žurnale „New England Journal of Medicine”, nustatė, kad SARS-CoV-2 virusas mutavo tiek, kad „Pfizer” sukurtos mRNA vakcinos nuo originalios Wuhano atmainos dabar yra beveik neveiksmingos, praneša Epoch Times Healt.

Tyrime „SARS-CoV-2 Omicron subvariantų BA.2.12.1, BA.4 ir BA.5 neutralizacijos išvengimas” buvo vertinami „Pfizer” vakcina paskiepytų dalyvių neutralizuojančių antikūnų titrai prieš kelis SARS-CoV-2 štamus.

Mokslininkai nustatė, kad titrai sumažėjo nuo 5 783 (prieš WA1/2020 izoliatą, Wuhan padermę) iki 275 (prieš BA.4 arba BA.5 subvariantą, omikrono variantus), t. y. 21 kartą.

Kitaip tariant, jie nustatė, kad mRNA vakcina iš esmės neveiksminga prieš šiuo metu cirkuliuojančius Omicron variantus.

SARS-CoV-2 mutacijos

Nuo 2019 m. pabaigos SARS-CoV-2 virusas sparčiai evoliucionuoja. Kaip ir visi RNR virusai, jis turi RNR grandinę, supakuotą į pernešimo priemonę, kuri leidžia jam prisitvirtinti prie šeimininko ląstelių ir įšvirkšti savo RNR į ląsteles bei užgrobti ląsteles, kad jos pagamintų daugiau jo RNR kopijų.

Kad galėtų daugintis, virusas turi sąveikauti su gyvomis ląstelėmis. Be šios sąveikos pats virusas yra inertiškas. Jis neturi medžiagų apykaitos. Jis negali judėti. Jis nevalgo. Jis negali daugintis su kitais virusais.

Tai reiškia, kad virusas neturi nė vienos gyviems organizmams būdingos savybės. Dėl šios priežasties kai kurie mokslininkai nori virusus priskirti prie gyvybės, o kiti pabrėžia, kad virusai nėra gyvi. Bent jau be šeimininkų.

Gyvybė tai ar ne, visi virusai turi turėti genetinę medžiagą RNR (ribonukleorūgštis) arba DNR (dezoksiribonukleorūgštis). RNR arba DNR kopijas daro naudodamiesi RNR arba DNR komplementarių grandinių šablonais. Vykstant šiam procesui visada yra tikimybė, kad gali įvykti klaidų. Šias „klaidas” vadiname mutacijomis.

Dažnai dėl šių klaidų DNR arba RNR tampa per daug netobula, kad galėtų toliau funkcionuoti, todėl mutacija niekur neišlieka. Tačiau jei mutavusi versija yra gyvybinga, gaunama nauja, šiek tiek pakitusi DNR arba RNR versija.

Virusas, kuris nesunaikina savo šeimininko, bet sugeba toliau naudoti šeimininką savo replikacijai, gali toliau daugintis. Virusas turi pranašumą, jei jis išvysto būdą tapti lėtiniu arba endeminiu, o ne pasiutusiai žudančiu šeimininką.

Pagal visus požymius būtent taip ir vyksta su SARS-CoV-2, naujuoju virusu, kuris greičiausiai atsirado Wuhane, Kinijoje, ir greitai išplito po visą pasaulį, naudodamasis žmonėmis ir kitais gyvūnais kaip šeimininkais.

Antikūnai prieš smaigalio baltymą

Daugelis SARS-CoV-2 RNR mutacijų nekeičia jokių baltymų, reikalingų virusui išgyventi ir daugintis. Jos vadinamos nebyliosiomis arba sinoniminėmis mutacijomis. Kitos, mokslininkų vadinamos nesinoniminėmis mutacijomis, keičia baltymų aminorūgščių sudėtį.

Aminorūgščių sekos skirtumai (apie 3 proc.), pastebėti tarp SARS-CoV-2 smaigalio baltymų, gautų iš originalios Wuhan padermės (GenBank # YP_009724390) ir Omicron izoliato iš Norvegijos 2022 m. sausio 3 d. (GenBank # UOU35996.1), yra dvejus metus trukusios viruso evoliucijos smaigalio baltymų rezultatas.

Naudodamiesi Nacionalinės medicinos bibliotekos internetine Blast paslauga, autoriai palygino Wuhan padermės ir Omicron varianto spyglio baltymo sekas. Raudonomis linijomis pažymėti nesutapimai.

Palyginti su kitomis viruso genomo dalimis, genas, koduojantis smaigalio baltymą, evoliucionuoja greičiau, nes smaigalio baltymas yra viruso paviršiuje ir patiria daug didesnį atrankos spaudimą.

Tai kelia problemų dabartinėms vakcinoms ir bet kokioms kitoms būsimoms vakcinoms, kurių poveikio pagrindą sudaro smaigalio baltymas. Greitai kintantis smaigalio baltymas greičiausiai sumažins esamų ir bet kokių naujų vakcinų veiksmingumą. Kitaip tariant, virusas pažengė į priekį, o vakcinos – ne.

Dabartinės vakcinos, kurių pagrindas yra smaigalio baltymas, sukuria daugiaklonalius antikūnus prieš skirtingus smaigalio baltymo epitopus. Jei antikūnas reaguoja į epitopą, kurio neveikia Omicron mutacijos, šis antikūnas būtų veiksmingas prieš Omicron. Priešingu atveju jis bus neveiksmingas.

Kai dauguma antikūnų, jei ne visi,  sukurti COVID-19 mRNA vakcinų, sukurtų pagal originalią Wuhan viruso atmainą, nereaguoja į dabartinį SARS-CoV-2 variantą, vakcina tampa neveiksminga.

Skiepų antikūnų prieš dabartinę atmainą yra labai mažai

Naujame Harvardo tyrime mokslininkai ištyrė 27 dalyvius, kurie buvo paskiepyti Pfizer sukurta RNR vakcina (BNT162b2), ir 27 dalyvius, kurie buvo natūraliai užsikrėtę originalia Wuhan paderme.

Dauguma iš tų, kurie jau buvo užsikrėtę COVID, taip pat buvo paskiepyti, todėl dauguma, bet ne visi, turėjo hibridinį imunitetą.

Tie, kurie pasveiko nuo COVID, turėjo stiprų imuninį atsaką į originalų virusą, kuris pasaulyje nebecirkuliuoja.

Tačiau tie, kurie buvo paskiepyti likus vos šešiems mėnesiams iki tyrimo, turėjo tik 1 proc. daugiau antikūnų nei tie, kurie pasveiko nuo persirgto viruso.

Dalyviai, kurie buvo paskiepyti likus vos dviem savaitėms iki testo ir buvo pasiekę imuniteto piką, turėjo stiprų atsaką, tačiau jis vis tiek buvo perpus mažesnis nei tų, kurie turėjo natūralų imunitetą. Akivaizdu, kad jų susileistos vakcinos įgyto imuniteto atsakas taip pat nebuvo ilgalaikis.

Ir šie rezultatai buvo gauti tik originalaus, seno viruso, kuris nebekelia pavojaus, atžvilgiu.

Prieš šiuo metu Jungtinėse Valstijose vyraujančią viruso atmainą, paskiepytieji, net ir pasiekę didžiausią apsaugos lygį praėjus dviem savaitėms po skiepijimo, turėjo labai menką antikūnų atsaką į dabartinį virusą, maždaug 7 proc. stipresnį nei antikūnų atsakas į pradinį 2020 m. virusą.

Tie, kurie buvo paskiepyti prieš šešis mėnesius, bet nebuvo revakcinuoti, turėjo nežymius antikūnus prieš dabartinį virusą.

Natūralus imunitetas užtikrina reikšmingą imuninį atsaką

Asmenys, turintys natūralų imunitetą po pasveikimo nuo COVID, turėjo reikšmingą imuninį atsaką į dabartinį virusą.

Nors jis buvo tik 10 proc. stipresnis už atsaką į pradinį 2020 m. virusą, jų imuninė sistema vis tiek atsakė tris kartus didesniu antikūnų kiekiu nei didžiausias revakcinuotos grupės  atsakas.

Dar svarbiau tai, kad, palyginti su imunitetu, įgytu skiepijant vakcinomis, kurių pagrindą sudaro smaigalių baltyminės medžiagos, natūralus imunitetas nuo SARS-CoV-2 infekcijos apima visą imuniteto spektrą, suteikdamas organizmui trumpalaikę antikūnų apsaugą, taip pat atminties B ir T ląsteles ilgalaikei apsaugai.

Be to, trumpalaikiai antikūnai apima ne tik greitai kintantį smaigalio baltymą (S), bet ir kitus viruso baltymus, pavyzdžiui, nukleokapsidinį baltymą (N) ir apvalkalo baltymą (E), todėl natūralus imunitetas yra mažiau pažeidžiamas imuninės apsaugos atžvilgiu.

Išvada ta, kad net ir trumpu laikotarpiu iškart po stiprinamosios vakcinos skiepijimas nebuvo toks veiksmingas kaip natūralus imunitetas. Po šešių mėnesių skiepai iš esmės buvo nenaudingi.

Gera žinia ta, kad beveik visi Jungtinės karalystės gyventojai turi SARS-CoV-2 antikūnų. Tai rodo, kad beveik visi ten kada nors buvo užsikrėtę SARS-CoV-2 infekcija, taigi turi tam tikrą natūralų imunitetą.

Tai nereiškia, kad COVID-19 baigėsi. Tai reiškia, kad gamta suteikė JK žmonėms geresnę apsaugą nei dabartinės vakcinos, kurių pagrindą sudaro viruso dyglio baltymai.

Manome, kad tas pats pasakytina ir apie Jungtines Amerikos Valstijas bei Kanadą.

Jei norite, pasiskiepykite ir revakcinuokitės. Tačiau neapsigaukite. Jie nesuteiks jums didesnės apsaugos nei ta, kurią jau turite.

Šiame straipsnyje išsakyta nuomonė yra autoriaus nuomonė ir nebūtinai atspindi „The Epoch Times” nuomonę. Epoch Health sveikina profesionalias diskusijas ir draugiškus debatus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 343

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vytas    -  2022-07-15, 09:44

    Jai tikrai visi ofiacialus asmenys norėtu padėti žmonijai jie per tv kalbėtu ir apie pašalinius poveikius ir apie vakcinu užlaptintus duomenis.O juos norima užslaptinti iki 2076 čia ne tik apsurdas bet tyčinis kenkimas !

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...