infa.lt

Jau nubaustam už kyšius gydytojui siūloma naikinti dar ir medicinos praktikos licenciją

25 gegužės
21:06 2022
Pinigai gydytojams

infa.lt montažas

Įsiteisėjus Vilniaus miesto apylinkės teismo baudžiamajam įsakymui, kuriuo Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojas T. T. pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, siūlydamas spręsti klausimą dėl gydytojo T. T. medicinos praktikos licencijos sustabdymo ar panaikinimo.

Prokuroras į Sveikatos apsaugos ministeriją kreipėsi vadovaudamasis tuo, jog Medicinos praktikos įstatymo 6 straipsnio 1dalies 4 punkte numatyta, kad gydytojui galima naikinti medicinos praktikos licenciją, jeigu gydytojas grubiai pažeidė paciento teises: pasinaudojo pareigomis, norėdamas sau gauti neteisėtų pajamų arba dėl kitokių asmeninių paskatų ir gydytojui teisės aktų nustatyta tvarka buvo pritaikyta atsakomybė.

Vilniaus miesto apylinkės teismas š. m. balandžio 27 d. priėmė baudžiamąjį įsakymą, kuriuo gydytojas T. T. buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už grubų ir sistemingą paciento teisių pažeidimą – kyšių iš pacientų už operacijas ėmimą.

Teismas gydytoją nuteisė už 6 nusikalstamos veikos epizodus, kai jis 2021 m. gruodžio – 2022 m. sausio mėnesiais savo naudai priėmė kyšius iš pacientų už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – operacijų atlikimą. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, priimtų kyšių sumos siekė nuo 100 iki 400 eurų.

Gydytojui T. T. teismas skyrė galutinę 19 900 eurų baudą, iš nuteistojo taip pat bus konfiskuoti iš nusikalstamos veikos gauti 1450 eurų.

Vilniaus apygardos prokuratūra laikosi principingos pozicijos apie nuteistus už kyšininkavimą gydytojus informuoti institucijas, turinčias teisę medicinos praktikos licenciją sustabdyti ar panaikinti.

Kiek anksčiau šiais metais, kreipusis Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiajam prokurorui, medicinos praktikos licencijos buvo panaikintos įsiteisėjusiais teismo sprendimais už kyšininkavimą nuteistiems Santaros klinikų Pilvo ir onkochirurgijos centro vadovui K. Strupui bei buvusiam Vilniaus miesto klinikinės ligoninės direktoriui N. Markevičiui.

infa.lt replika:

Reikėjo imti „paskolas” alkoholio dėžutėse, tada tai būtų traktuojama visai kitaip. Ir ne šimtais eurų, o dešimtimis tūkstančių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 259

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-05-26, 05:36

    Infa.lt replika, – neprilygstama…
    Kai prieš sūnaus operaciją gydytojui į kišenę įdėjau 1000 Litų, tai jis atsakė: Duodate, tai duodate. Bet aš vienodai atsakingai darysiu operaciją ir be davimo. Gal net atvirkščiai, jeigu duotumėt 100 tūks., tai iš jaudulio galėčiau greičiau padaryti klaidą…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....