infa.lt

Ukrainietėms surogatinė motinystė – būdas uždirbti

01 lapkričio
07:50 2021

Ukraina tapo tarptautiniu su surogatine motinyste susijusio verslo centru, todėl Lenkijos, kur šis verslas draudžiamas, gyventojai norintys vaikų vyksta pas rytinius kaimynus. Pasak knygos apie surogatinę motinystę Lenkijoje ir Ukrainoje autoriaus Jakubo Kortuso, ukrainietėms tokia veikla yra būdas užsidirbti pinigų. Dažniausiai tai yra neapsirūpinusios, aukštojo išsilavinimo neturinčios moterys, tarp kurių daug vienišų mamų ar šeimą išlaikančių moterų, rašo ksiazki.wp.pl portalas.

Jakubas Kortusas, knygos apie surogatinę motinystę Lenkijoje ir Ukrainoje autorius, „Wirtualna Polska“ leidiniui pasakojo, kodėl poros iš jo šalies aktyviai naudojasi šia paslauga savo rytinėse kaimynėse. Taip atsitiko, sako Kortusas, kad Ukraina tapo tarptautiniu surogatinės motinystės verslo centru, ir lenkai pirmoje eilėje dėl to vyksta į netoli valstybės sienos esantį Lvovą.

Ten veikia trys specializuotos klinikos, be to, yra daug įstaigų, kurios specializuojasi reprodukcinės medicinos srityje. Lenkų šeimos aktyviai naudojasi jų paslaugomis ir dirbtinio apvaisinimo, ir surogatinių motinų paieškose. Vienoje iš klinikų jam papasakojo, kad pandemijos metu į juos kreipdavosi iki penkių lenkų porų per mėnesį.

„Ukrainoje liberalesni įstatymai, Lenkijoje valstybės vadovybei ši tema tarsi neegzistuoja. Neįmanoma įvertinti, kiek žmonių naudojasi surogatinių motinų paslaugomis. Galiu tik konstatuoti, kad daugelis lenkų kreipiasi jų pagalbos Ukrainoje“, – pasakoja Kortusas.

Pasak jo, įvairiais skaičiavimais, per metus surogatinės motinystės programoje dalyvauja apie 3 tūkst. moterų. Dar apie 3 tūkstančius moterų nusprendžia tapti surogatinėmis motinomis užsienyje. Ukrainoje, norinti vaiko pora pora, turi sumokėti nuo 35 000 iki 55 000 JAV dolerių, surogatinės motinos gauna mažiau – 15–16 tūkst. USD, plius lėšas mėnesinėms išlaidoms.

Pasekoje, paslaugos kaina gali siekti iki 20 tūkst. Ir nors daugelis moterų bando susikurti sau „alibi“, sakydamos, kad nori padėti poroms, kurios negali pastoti, – visas reikalas slypi piniguose.

„Dažniausiai tai yra neapsirūpinusios moterys, neturinčios aukštojo išsilavinimo. Tarp jų yra daug vienišų mamų ar šeimą išlaikančių moterų. Pašnekovai pasakė tiesiai: jei galėčiau tokius pinigus uždirbti kitaip, nesutikčiau tapti surogatine motina. Nevilties fone joms tai atrodo patrauklus būdas gauti didelę sumą. Būtų teisinga surogatinę motinystę laikyti darbu, o ne traktuoti ją kaip altruizmo apraišką“, – teigia knygos autorius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 964

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Jolanta    -  2021-11-16, 09:53

    Nesisuksi – negyvensi 😀

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Dabartiniame    -  2022-03-10, 12:16

    kontekste,tai bus pakyleta iki zygdarbio savokos!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...