infa.lt

Sidro gamintojai turi savo interesų gynėją – laisvietį Vytautą Mitalą, lengvinantį dar vieno alkoholinio gėrimo į rinką patekimą

24 rugsėjo
13:30 2021

Alkoholis prie jūros

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Laisvės frakcijos narys Vytautas Mitalas su kitais Seimo nariais užregistravo pasiūlymą Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms, kuriuo siekiama naikinti perteklinį reguliavimą sidro gamintojams – suvienodinti sąlygas su alaus, vaisių vyno, midaus gamintojais. Siūloma naikinti nuosavos sertifikuotos laboratorijos prievolę.

„Lietuvoje dėl sudėtingų reikalavimų beveik neegzistuoja vietinė fermentuoto sidro gamintojų rinka, o prekybos vietose dažnai kaip sidras pardavinėjami alkoholiniai limonadai arba užsienietiški cukraus prisotinti sidrai. Dėl to kenčia ne tik smulkusis verslas, bet ir vartotojai, nes smulkiųjų kokybiško sidro gamintojų beveik nėra“, – teigia V. Mitalas.

Anot siūlymo iniciatoriaus, viena iš pagrindinių priežasčių, stabdančių smulkiųjų lietuviškų sidro gamintojų atsiradimą, yra prievolė turėti nuosavą sertifikuotą laboratoriją, kuriai gali vadovauti tik atitinkamą kvalifikaciją turintis specialistas.

„Toks vieno sektoriaus išskyrimas savaime yra nelogiškas, smulkiajam verslui tampa didele našta. Svarbu pastebėti, kad kitoms lengvųjų alkoholinių gėrimų kategorijoms tokios prievolės nėra – jos gali naudotis kitų atestuotų laboratorijų paslaugomis. Egzistuojantis reikalavimas sidro gamintojams yra perteklinis, todėl siūlome visiems sidro gamintojams taikyti tas pačias laboratorijų turėjimo ir naudojimo taisykles kaip ir alaus, vaisių vyno, midaus gamintojams“, – teigia Seimo Pirmininko pavaduotojas.

Šiuo metu Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, keičiančias nuostatas dėl alkoholio vartojimo amžiaus, prekybos laiko ir kai kurių reklamos apribojimų, svarsto Seimo komitetai.

infa.lt komentaras:

Nėra abejonės – jaunimas alkoholį vartoti pradeda būtent nuo lengvų alkoholinių gėrimų, ypač skanesnių, nei stiprūs. Ir alkoholio gamintojai labai nori turėti pastovius, o ne vienkartinius klientus, tuos, kuriems tiesiog būtina išgerti savaitgalį, o dar geriau – kiekvieną dieną. Būtent tam pasitarnauja silpni alkoholiniai gėrimai, alus, sidras ir kiti. liberalai net neslepia, kad rūpinasi būtent alkopramonės interesais – Lietuvos jaunimo ateitis jiems nerūpi. Kiek iš jų su laiku taps priklausomi – parodys artimiausių 10 metų alkoholio vartojimo statistika. Aktualu dar ir tai, kad sidrą geria pagrinde jaunimas, patyrę alkoholio vartotojai renkasi gerokai stipresnius gėrimus.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 106

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2021-09-25, 09:14

    Prastūmė eksperimentines vakcinas, prastums ir eksperimentinį sidrą be jokių tyrimų laboratorijose. Bet svarbiausia jaunimui – įteisinti narkotikus… Kol šalį valdo laikinieji, atsitiktiniai, būtina jaunimą pavergti, kuriems gal net vienalyčiai normaliais atrodys…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...