infa.lt

Jolanta Blažytė. Ar dar neatsibodo?

23 rugsėjo
13:30 2021
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

„Tikėkime mokslu“, – nepaliaujamai rypuoja influenceriai.

„Nuo Covid mirė tiek jonų ir tiek petrų“, – trimituoja Statistikos departamentas.

„Skiepytis reikia tam, kad papuolus į reanimaciją, „mobiliakas“ neatsidurtų sutuoktinio rankose ir anas neperskaitytų susirašinėjimų su meilužiais“, – porina kažkokie tai pagal „pinigų įsisavinimo“ mokslus sukurti plakatėliai.

Klausimas visiems su šio informacinio cirko dalyviams: ar jums dar nepabodo ? Kada pagaliau sulauksime tikros ir vertingos informacijos apie covid krizę? Pavyzdžiui, informacijos apie tai, kokie yra sunkių covid ligų ir mirčių rizikos faktoriai? Kaip tie faktoriai yra šalinami? Kam tas covid labiausiai pavojingas?
Šiuo metu vartau JAV CDC (ligų prevencijos ir kontrolės centro) atliktą tyrimą, kurio metu buvo susisteminti duomenys iš 800 JAV ligoninių. Tyrimo laikotarpis nuo 2020m kovo 20d iki 2021m kovo 20 d – t.y. tuo metu, kai dar nebuvo vakcinų arba vakcinacijos procesas buvo tik prasidėjęs.
T
yrimo metu paaiškėjo, kad net 94,9 % visų hospitalizuotų Covid pacientų turėjo bent vieną šalutinę ligą, o dauguma jų -ir po kelias vienu metu.

  • 50,4 % sirgo hipertenzija
  • 49,4 % – lipidų metabolizmo sutrikimais
  • 33 % – nutukimais
  • 31,8 % – diabetu su komplikacijomis
  • 24,9 % – širdies ligomis
  • 18 % – baimės sutrikimais ir t.t.
  • 30 % didesnė mirties rizika buvo sergančių diabetu grupėje, 28 % – sergančių baimės sutrikimais grupėje.

Taigi, CDC tyrime aiškiai išdėstoma, kokia pacientų imtis turėjo gretutinių ligų, kiek ir kokių. Tyrimo išvadose rašoma, kad šalutinių ligų valdymas labai padėtų išvengti sunkių Covid susirgimų. .

Bet tai JAV statistika. Lietuvoje tokios statistikos nėra (arba ji slapta???) – mat lietuvaičiai turi tenkintis tik tais skaičiais, kurie parodo, kiek nuo covid mirė jonų ir kiek petrų. Bet kiek tie jonai ar petrai turėjo šalutinių ligų – mums žinoti nebūtina.

Mūsų šalyje, deja, nėra komunikuojama apie tai, kokie susirgimų covid rizikos faktoriai, nėra komunikuojama, kaip valdyti hipertenziją (šie susirgimai Lietuvoje vieni didžiausių pasaulyje),nėra komunikuojama, kaip valdyti viršsvorį, baimės sutrikimus ir kitus covid susirgimų rizikos faktorius.

Mums dieną naktį, pradedant autobusų stotimis, baigiant Akropoliais, į galvas kemšama buka propaganda apie tai, kad viską išspręs išganingos vakcinos – ir be jokių hipertenzijos valdymų. Nesvarbu, kad jau net ir „arkliui aišku“, jog vakcinos nelabai ką sprendžia ir reikia ieškoti kitų krizės valdymo idėjų.

Ai tiesa, prieš keletą dienų Lietuvos Statistikos departamentas pristatė labai „rimtą“ tyrimą, kuris neva turėtų sudrebinti kone visą pasaulį. Taigi Statistikos departamentas skaičiavo Pfizer vakcinų efektyvumą ir priskaičiavo, kad Pfizer vakcina tikimybę patekti į ligoninę sumažina 10 kartų, o tikimybę numirti – net 20 kartų. Arba dar kitaip tariant: vakcinos efektyvumas, apsaugant nuo patekimo į ligoninę siekia 90 %, o efektyvumas apsaugant nuo mirties – net 95 %.

Ups, perskaičius šio tyrimo publikaciją, papuoštą garsiu propagandiniu pavadinimu: „Pfizer vakcina 20 kartų sumažina tikimybę numirti nuo Covid“, vienu metu galvoje, tarsi koks Molotovo kokteilis, sprogsta krūva klausimų: kas kur ir kaip????Pavyzdžiui:

1. Tai kam tada reikalinga ta trečia dozė, jei vakcinos tokios efektyvios? Bet neužilgo susigraibau, kad šiame tyrime jokios laiko funkcijos nebuvo, todėl, ieškant atsakymo į klausimą „po kelintos dozės ir po kurio laiko vakcinos lieka tokios efektyvios?“, beliko burti iš kavos tirščių. Bet argi tai svarbu? Juk svarbiausia – skambus ir pritrenkiantis propagandinio straipsnio pavadinimas.

2. Tyrime rašoma, kad Lietuvoje tik 63 % patekusių į ligoninę turėjo šalutinių ligų. Kas gi čia dabar? Kodėl JAV ligoninėse net 95 % turėjo šalutinių ligų, o Lietuvoje tik 63 %? Gal todėl, kad mūsų statistikos departamentas eilinį kartą šaudo tuščiais šoviniais? O gal todėl, kad tos šalutinės ligos tiesiog nefiksuojamos, norint prikurti daugiau baimių??? Žodžiu, dar kelios minutės ir tuoj prikursiu naujų sąmokslo teorijų.

3 Tyrime dar parašyta, kad vakcinų efektyvumas sveikiems žmonėms yra dar didesnis, nei turintiems šalutinių ligų. Tai jau tikrai – vakcinos gali būti labai „efektyvios“ tiems žmonėms, kurie, susidūrę su virusu, puikiai susitvarko ir be vakcinų.

4. Ir, galiausiai, – ta garsi tyrimo antraštė „Pfizer vakcina 20 kartų sumažina tikimybę numirti nuo Covid“… Čia kam konkrečiai sumažina? Ar tiems sveikiems žmonėms, kurie ir be vakcinų nepatenka į ligonines ? Ai tiesa, berašydama post‘ą pamiršau, kad esmė ne skaičiuose, o garsiose antraštėse.
Bevartydama Lietuvos Statistikos departamento atliktą „pasaulinės reikšmės tyrimą“ pagalvojau, kad šiam departamentui vis tik geriau sekasi skaičiuoti mirusius jonus ir petrus.

P.S. Pati dažnai sulaukiu klausimo, ar man dar neatsibodo rašyti apie virusus ir vakcinas.
Žinokite, neatsibodo visiškai. Ir kuo toliau – tuo įdomiau. O atsibodo melas. Atsibodo propaganda. Atsibodo manipuliacijos. Atsibodo Konstitucijos pažeidinėjimai. Atsibodo duomenų mokslininkas. Atsibodo Sveikatos apsaugos ministro klaidžiojimas tarp dviejų pušų.

Šis tekstas pirmą kartą paskelbtas komentaro autorės asmeninėje Facebook paskyroje

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 789

Žymos:

Atsiliepimų 13

  1. Hm    -  2021-09-23, 14:07

    Anot Kauno klinikų intensyviosios terapijos gydytojo Tamošuičio 10 proc. užsikrėtusiųjų serga sunkiai, 90 proc. lengvai ar be simptomų ir tai prasprūdo oficialiai interviu 15min.lt. Vadinasi 90 proc. tai tik lengvas susirgimas

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Myndė    -  2021-09-23, 15:02

    Tai niekas niekada ir neteigė, kad covid labiau rizikingas turintiems gretutinių ligų. Bet kad vakcinos turi poveikį (tegu ir mažesnį nei norėtųsi) – pripažinkim akivaizdų faktą. O kad kai kurios vakcinos (gripo, encefalito) periodiškai atnaujinamos – irgi ne pasaulio stebuklas.
    Gal baikim pagaliau demagogijas skleisti, net jei ir pakanka lengvatikių jų klausytis.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Anonimas    -  2021-09-23, 17:49

      Poveikį tiktai turi, tik blogiausiai, kad nežinia kokį- daugiau naudos ar žalos ir tai paaiškės tik po kelių metų jauniems žmonėms, nes nustatyta kad vakcinų RNR su jas nešančiomis nano dalalėmis kaip grafeno oksidas kaupiasi sėklidėse ir kaulų čiulpuose. Kas gali paneigti, kad tai nėra užprogramuotas populiacijos mažinimas? Rašote „Tai niekas niekada ir neteigė, kad covid labiau rizikingas turintiems gretutinių ligų.”, taip, tai ir įrodo, kad ten su Pišu sėdi nieko nenutuokiantys ekspertai- šarlatanai, kuriems svarbiau pradėti skiepyti ir mažamečius vaikus, juk reikės kažkur panaudoti užsakytus 16 milijonų vakcinų dozių… Apie situacijos absurdiškumą geriausiai aiškina STI susibūrę savo srities geriausi mokslininkai ir teisininkai, tačiau politikai toliau vadovauja medicinai , pučia burbulą ir negirdi proto balso.

      Atsakyti į šį komentarą
      • Myndė    -  2021-09-23, 20:24

        Yra skirtingų gamintojų skirtingos vakcinos, kai kurios skiriasi iš principo – bet kuris „antivakseris” savo demagogijose tai mini? Ar taip jau visose tas baisusis oksidas naudojamas? Ir iš kur žinios, kas bus po kelių metų, jei tie skiepai vos pusmetį naudojami?
        Mane labai stebina ir liūdina visuomenės lygis – pasiruošimas tikėti įvairaus plauko šarlatanais aka Viktoriukas, rimtu veidu siūlančiais stebuklingą vandenį arba kitais į jį panašiais…

        Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2021-09-23, 20:04

      Kalba ne apie vakcinas, bet apie pačios ligos pavojingumą – 90 proc. populiacijos tai lengvas ar net nepastebimas susirgimas. Demagogija skiepus pateikti kaip vienintelę išeitį… Tikrai tai ne vienintelė išeitis, sveikas gyvenimo būdas lygiai taip pat, o gal net efektyviau saugo nuo covido sunkių pasekmių, bet tik PSO nedrįsta to tirti, nes subliūkš mitas apie vakcinacijos neišvengiamumą.

      Atsakyti į šį komentarą
      • Myndė    -  2021-09-23, 20:17

        Nesutikčiau su vertinimu – įvairių šaltinių pateikiama ~2% mirtingumas ir Jūsų 90% „lengvas ar net nepastebimas” nelabai sutampa. Iš tiesų, dalis užsikrėtusių perserga nesunkiai, bet tikrai gana nemažai daliai pasiseka mažiau – serga sunkiai, ilgai lieka pasekmės, kai kas net miršta. Tai lieka „antivakserių” sąžinei.
        Va su kuo tikrai sutinku ir nesuprantu, kodėl apie tai oficialiai nepakankamai garsiai kalbama – tai natūralaus imuniteto stiprinimas, ypač tarp vidutinio ir jaunesnio amžiaus žmonių, kuriems tas imunitetas tikrai dar gali būti pakankamas kovoti su virusu.

        Atsakyti į šį komentarą
    • Morta    -  2021-09-23, 23:53

      mano draugui dausose papasakok.Poveikis po pirmos fozės buvo.Palaidojau.Kaimynė vyrą palaidojo,pas kitus giminaitė kominė reanimacijoj,šansų nebėra.Taip,kad geriau patylėkit.
      Jolanta,jūs fantastiška moteris.Rašykit dažniau.Kai skaitau Jūsų straipsnius,suprantu,kad esu ne viena.

      Atsakyti į šį komentarą
    • Adomas    -  2021-09-24, 09:49

      Myndė,myndė ir į kelnes primyndė,apsidirbes iki ausų,faktai tavo propaganda paneigia,tai nedėk į kelnes dėl kitų,geriau įsidėk 10 pampersų,nes jau nuo tavo rašliavos dvokia.Gero daikto ar vaisto reklamuoti nereikia,o čia lojama 24val. per parą,badoma naudojant psichologinį terorą ir t.t.,tai čia ir durnam aišku, kas tavęs laukia!!! Tai,gal gripą pavadinam ”mynde” ir kuriam pliurpalą nuo myndės ir iškart po 8 dozes ir pasaka be galo:)))

      Atsakyti į šį komentarą
  3. Vygandas    -  2021-09-24, 06:55

    Autorė rašo mąstantiems, įgaliems analizuoti ir turintiems įgimtą nuovoką. Dulkys juk aiškiai pasakė, pagrindinė užduotis, – mažinti žmonių skaičių, TODĖL Lietuvos iškrypusios politikos Vyriausybė užpirko net 16 mln. dozių, nes planuojama kiekvienam suleisti po 8. Svarbiausia – apsaugoti vaikus ir anūkus, nes po to prasidės rezultatai…

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Gintautas    -  2021-09-24, 12:04

    Jolanta Blažytė niekada tuščiai nekalba. Jūsų teiginiai apgalvoti ir argumentuotai

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Visiems    -  2021-09-29, 12:41

    Buvusio Pfaizerio viceprezidento daktaro Maiko Yeadeno interviu
    dailymotion.com/video/x84h0rd

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Jefrosinihus    -  2022-09-22, 22:46

    Na tikrai įdomu,ką čia ta čia čia Jolanta norėjo pasakyti? Gal kai ji dvės,jos negadinti? Tai tegu taip ir parašo iš savo parašos. Deje neturime teisės tokių negyditi

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....