infa.lt

Britanijos ministras: 12–15 metų vaikai gali nepaisyti tėvų sprendimo dėl vakcinos

09 rugsėjo
06:30 2021
Skiepai, vakcinacija - momentas

youtube kadras

Jei JK vyriausybė toliau įvedinės „Pfizer-BioNTech COVID-19“ vakciną visiems 12–15 metų vaikams, jauni paaugliai gali duoti sutikimą, net jei jų tėvai sako „ne“, sekmadienį sakė ministras, rašo Epoch Times leidinys.

„Pfizer-BioNTech“ vakcina šiuo metu yra vienintelė koronaviruso vakcina, kurią Didžiosios Britanijos vaistų reguliavimo institucija leido naudoti vyresniems nei 12 metų vaikams.

Ministrai dar nenusprendė, ar siūlyti vakciną 12–15 metų vaikams, kol dėl to nepasisakė keturių šalių vyriausieji medicinos pareigūnai.

Vyriausybės nepriklausoma patariamoji institucija skiepijimo ir imunizacijos klausimais nerekomendavo siūlyti vakcinos sveikiems 12–15 metų vaikams dėl sveikatos priežasčių, tačiau vyriausiesiems medicinos pareigūnams pavesta konsultuotis su kitais ekspertais ir „apsvarstyti šį klausimą plačiau. “ (savi ne tą kalba – infa.lt)

Vakcinavimo ministras Nadhimas Zahawi sekmadienį sakė „Sky News“, jog gali „visiškai garantuoti“, kad bus gautas tėvų sutikimas, jei vyriausybė tęs savo skiepijimo planą.

Tačiau atskirame interviu Zahawi pasiūlė tėvų sprendimą nepaisyti.

„NHS iš tiesų su tuo gerai tvarkosi, nes jie jau seniai vykdo mokyklų imunizacijos programas“, – sakė ministras. „Times Radio“, paklaustas, kas nutiktų, jei būtų atvirkščiai – jei vaikas nenorėtų skiepytis, nepaisant tėvų sutikimo arba atvirkščiai.

„Taigi, ką iš esmės reikėtų daryti, – įsitikinkite, kad gydytojai tai išsamiai aptaria su tėvais ir su paaugliu, ir jei tada manoma, kad jie gali priimti kompetentingą sprendimą, tada šis sprendimas bus naudingas paaugliui. kuris nusprendžia jį padaryti “.

Jungtinis imunizacijos ir skiepijimo komitetas (JCVI) penktadienį patarė nesiūlyti vakcinos sveikiems 12–15 metų vaikams, sakydamas, kad nauda yra „tik šiek tiek didesnė už galimą žalą“, tačiau yra „daug neapibrėžtumo dėl galimos žalos masto“.

„Manoma, kad naudos riba, daugiausia pagrįsta sveikatos požiūriu, yra per maža, kad galima būtų ja paremti visuotinę skiepijimo programą, skirtą sveikiems 12–15 metų vaikams. Kai kaupiami ilgalaikiai duomenys apie galimas nepageidaujamas reakcijas, didesnė duomenų visuma gali leisti persvarstyti naudą ir žalą. Tokių duomenų gali nebūti dar kelis mėnesius “, – sakoma JCVI pranešime.

Jis taip pat pridūrė, kad, skirtingai nei šioje amžiaus grupėje, 16–17 metų amžiaus paaugliams buvo rekomenduojama susileisti vieną vakcinos dozę, nes jie jau gali duoti informuotą sutikimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 202

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2021-09-09, 12:04

    Kadangi mąstančių žmonių neapgausi, tai reikia žmonių skaičių mažinti nuo vaikų…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...