infa.lt

Švedijos policija: antroji migrantų karta suformavo šalyje naują gaujų kultūrą

08 spalio
08:49 2020
Švedijos policijos padėjėja Lisa Simonss

Švedijos policijos padėjėja Lisa Simonsson nepakluso vado nurodymams sustabdyti nelegalią, BLM demonstraciją dabartinės pandemijos metu. Vietoj to, 23 metų policijos padėjėja atsiklaupė prieš BLM ir solidariai su protestuotojais pakėlė kumštį, kas šiuo metu laikoma marksistiniu gestu. Dabartinėje nuotraukoje ji laiko rankose plakatą su užrašu: „Baltųjų tyla – Smurtas”

Pasak Švedijos teisėsaugos pareigūnų, daugelis antrosios kartos migrantų užaugo jausdamiesi atskirti nuo Švedijos visuomenės ir susibūrė į gaujas. Buvo pernelyg mažai pasipriešinimo provokuojančiam jų elgesiui, o kai kuriais atvejais tam buvo leista peraugti į beprasmę kovą dėl valdžios, informuoja breitbart.com.

Švedijos policijos Nacionalinio operatyvinio departamento (NOA) žvalgybos padalinio vadovė Linda Staaf sakė, kad daugybė uždarose nepalankiuose rajonuose esančių gaujų susideda iš antrosios kartos migrantų, kur jie suformavo naujo tipo gaujų kultūrą.

Ji mano, kad yra trijų rūšių nusikalstamos grupuotės, iš kurių migrantų gaujos – naujausias reiškinys šalyje.

„Apskritai turime tris nusikalstamų struktūrų tipus: nusikalstamos organizacijos, pavyzdžiui, baikerių gaujos; šeimų nusikalstami tinklai sudarantys klanines kriminalines struktūras; ir naujas nusikalstamų kultūrų tipas – gaujos nepalankiuose rajonuose, sudarytos iš migrantų “, – sakė Staaf.

Lindos Staaf teigimu, daugelis antrosios kartos migrantų galėjo užaugti jausdamiesi atstumti nuo Švedijos visuomenės ir susibūrė į gaujas. Ji pridūrė, kad „pernelyg mažai kas priešinosi provokuojančiam elgesiui ir kai kuriais atvejais jam buvo leista peraugti į beprasmišką kovą dėl valdžios“.

„Jų tėvai ir jie patys niekada taip nesielgtų savo šalyse, tai yra Švedijoje užgimusi kultūra“, – sakė ji.

Šie komentarai buvo paskelbti praėjus kelioms savaitėms po to, kai Stokholmo regiono policijos viršininkas Matsas Lofvingas pareiškė, kad tarp masinės migracijos ir didėjančio nusikalstamumo Švedijoje yra tiesioginis ryšys.

„Jie į Švediją atvyksta ištisais klanais tik tam, kad organizuotų ir sistemintų nusikalstamumą. Jie linkę smurtauti ir nori tokiu būdu gauti pinigų. Ir jie gauna tuos pinigus iš narkotikų prekybos, smurtinių nusikaltimų ir turto prievartavimo“, – sakė Lofvingas ir pridūrė kad šalyje yra mažiausiai 40 nusikalstamų klanų gaujų.

Ankstesni pranešimai taip pat rodo, kad daugelį gaujų sudaro migrantai. Šių metų vasario mėnesį paskelbtame policijos pranešime nurodoma kad visi Stokholme žiaurių gatvių gaujų lyderiai turėjo migrantų patirtį, o daugiau pusė iš jų gimė ne Švedijoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 268

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...