infa.lt

Kinija pradėjo šalies perėjimą prie kripto juanio

19 rugpjūčio
07:10 2020

Kripto juanis

Kinijos prekybos ministerija paskelbė, kad šalyje laipsniškai įvedama valstybės kriptovaliuta. Skaitmeninė valiuta DCEP pasirodys apyvartoje dešimtyje miestų ir palaipsniui apims visus šalies regionus. Ateinančiomis savaitėmis dešimtys milijonų Kinijos piliečių galės apmokėti komunalinius mokesčius, vyriausybės mokesčius ir interneto paslaugas naudodamiesi DCEP, skelbia „The Wall Street Journal“. Po metų skaitmeninę valiutą turėtų priimti visi šalies prekybininkai.

Masinis kriptovaliutos įdiegimas apims daugumą labiausiai klestinčių Kinijos regionų, įskaitant sostinę Pekiną ir šalia esančią Tianjino savivaldybę, Hebei provinciją šiaurėje, Jangdzės deltos miestus pietuose; aglomeracijas prie turtingos pietinės Kinijos pakrantės, taip pat Guangdongo provinciją ir kaimyninius Honkongo bei Makao miestus. DCEP ir toliau bus naudojamas Šendžene, Sudžou, Čengdu ir Ksiongane, kur kriptovaliutos testai buvo pradėti dar balandžio mėnesį.

Projektą remia keturi didžiausi Kinijos komerciniai bankai, taip pat didelis įmonių, teikiančių įvairiausias paslaugas, būrys, įskaitant mažmenininką „Meituan-Dianping“, „Bilibili“ platformą, kinų „Youtube“ vaizdo įrašų analogą ir startuolį „Didi Chuxing“, atsakingą už bepiločių automobilių plėtrą. DCEP mokėjimus taip pat pradeda priimti mobiliojo ryšio operatoriai ir telekomunikacijų bendrovės: „China Telecom“, „China Mobile“, „China Unicom“ ir kitos.

Nuo balandžio mėn. DCEP buvo bandomas keturiuose miestuose – Šendžene, Sudžou, Chengdu ir Xiong’an. Valdininkai gaudvo dalį transporto subsidijų kriptovaliuta į specialias skaitmenines pinigines. Kriptovaliuta taip pat galima buvo mokėti už kai kurias paslaugas ir komunalinius mokesčius. Eksperimentas buvo pripažintas sėkmingu, o DCEP naudojimas dabar labai išsiplėtė

Kol kas DCEP valiuta, kuri neoficialiai vadinama kripto-juaniu (ji dar neturi oficialaus trumpo pavadinimo), bus naudojama lygiagrečiai su popieriniu juaniu. Per ateinančius 10 metų Kinijos centrinis bankas planuoja visą pinigų apyvartą šalyje pervesti į DCEP, o tai leis kontroliuojančioms institucijoms pinigų cirkuliaciją padaryti visiškai skaidrią.

DCEP sukūrimas užėmė maždaug penkerius metus. Pirmieji keleri metai buvo praleisti rengiant koncepciją, aktyvus darbo, susijusio su kriptovaliutos programinės įrangos kūrimu etapas prasidėjo 2018 m., O jau 2019 m. antroje pusėje Kinijos reguliuotojai perėjo prie vidinio sistemos testavimo ir paskelbė, kad kriptovaliuta yra „praktiškai parengta“.

Reguliatorius planuoja palaipsniui pervesti visus valstybės tarnautojus, į atlyginimų kriptovaliuta apmokėjimą į elektronines pinigines, ir užtikrinti, kad iki 2021 m. vidurio DCEP būtų priimamas visose šalies mažmeninės prekybos vietose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 406

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...