infa.lt

Alfie‘io Evanso atvejis: Teisėjas neleidžia kūdikio gydyti kitoje šalyje

27 balandžio
17:34 2018

Kūdikis Alfie’is Evansas negali gauti gydymo Italijoje. Taip antradienį nusprendė teisėjas Anthony‘is Haydenas specialiojo teismo posėdžio metu, sušauktu po to, kai pirmadienį kūdikiui atjungta gyvybę palaikanti įranga. Gydytojai jam prognozavo mirtį po pusvalandžio, tačiau galiausiai jis išgyveno keliolika valandų.

Vis dėlto teisėjas dar kartą atmetė šeimos prašymą ir parėmė ligoninės nuomonę. Šitaip teisėjas atmetė galimybę vaiką perskraidinti į Romą, nepaisant to, kad Liverpulyje jau laukė specialiai tam paruoštas sraigtasparnis. Tam buvo pasiruošęs ir Italijos ambasadorius  Raffaele Trombetta.

Gydytojai neleidžia vaiko skraidinti, kadangi skrydžio metu vaikas gali mirti. Šis argumentas ne tik neteisingas, bet ir beprasmiškas. Patys medikai atjungė vaiko gyvybę palaikančius aparatus būtent tam, kad šis galėtų mirti, ir liko be žado, kai vaikas ėmė kvėpuoti ir į gyvenimą kabintis pats. A. Evansas  po atjungimo devynias valandas kvėpavo pats, nors keletą kartų tėvas jam darė dirbtinį kvėpavimą burna į burną. Galiausiai nustebę medikai leido jam vėl duoti skysčių ir uždėti deguonies kaukę, nors ir nepajungė kvėpavimą visiškai palaikančių aparatų.

Po antradienio vakare įvykusio teismo posėdžio Thomas Evansas, vaiko tėvas, patvirtino: „Ir vėl pralaimėjome, mums neleido išvykti. Alfie‘s yra įkaitas ir jis yra marinamas badu“. Šeimos teigimu, vaikui jau 23 val. nėra leidžiamas dirbtinis maitinimas. Prieš pat gyvybę palaikančių aparatų atjungimą vaikui buvo suteikta Italijos pilietybė, tačiau ligoninės gydytojai neleidžia vaikui vykti gydytis į šią šalį. Teisėjas A. Haydenas paprašė ligoninės apsvarstyti galimybę, kad vaikas būtų išleistas gydytis namo. Medikai pažadėjo tai padaryti. Jų teigimu, jie užtruktų nuo trijų iki penkių dienų, kol sugebėtų Alfie išleisti iš ligoninės dėl „priešiškos“ aplinkos. Taigi iš esmės vaikui beliko numirti namie arba ligoninėje.

Ligoninės advokatai ir teisėjas asmenis, kurie šeimai suteikė vilčių dėl Alfie‘io išgyvenimo, išvadino „fanatikais“. Tuo tarpu Alfie‘io šeimos advokatas priminė teisėjui, kad vaikas gali išgyventi be dirbtinio kvėpavimo aparatų iki dešimties dienų ir kad prasminga jam leisti keliauti į Italiją. Teisėjas jam atsakė, kad liautųsi kalbėjęs „jausmingas kvailystes“.

Spauda analizuoja A. Hayden‘o, Anglijos ir Velso Aukščiausiojo Teismo teisėjo, elgesį ir praeitį. Praktiškai jis apribojo tėvų valdžią ir neleido jiems parinkti kitos ligoninės, kur vaikas galėtų būti gydomas ar galėtų būti palaikoma jo gyvybė. Iš esmės tai reiškė galimybės ieškoti antrosios medikų nuomonės atmetimą.

Praeityje šis teisėjas parėmė eutanazijos praktikas. Anglijos spauda anksčiau buvo rašiusi apie bylą, kurioje A. Haydenas priėmė sprendimą dėl 74 m. moters, kuriai jos dukra norėjo atjungti gyvybę palaikančius aparatus. Jis pasirėmė elektroniniu laišku, kurį motina buvo dukrai parašiusi prieš ketverius metus, kai pamatė televizijos laidą apie demenciją. Laiške mama susijaudinusi rašė: „Tokiu atveju pasiruošk pagalvę“, turėdama omenyje, kad dukra galėtų ją uždusinti. Teisėjas tai įvertino kaip svarbų įrodymą apie motinos pasaulėžiūrą.

Tas pats teisėjas buvo vienas iš teisininkų, kurie 2012 m. išleido knygą „Vaikai ir tos pačios lyties šeimos: teisės instrukcijos“ – juridines rekomendacijas vienalytėms poroms, norinčioms turėti vaikų. Knygoje jis su kolegomis analizavo jurisprudenciją ir teisines to meto spragas.
versta pagal: religionenlibertad.com

šaltinis: laisvavisuomene.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 129

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...

Bulkučių jiems, bulkučių....

Surplys užveš negrų ir viskas bus gerai. Ačiū infa už šio kadro išyškinimą....

1812 m. Napoleonas puolė - buvo agresorius. Dabar gi yra priešingai. Agresorius - rusofašistai......

Ar tai jau pa s ponulį tradicinės vertybės yra iškrypimas? Kai pats iškrypęs, tai bando...