infa.lt

JAV dronas blogas pagalbininkas Ukrainai

11 balandžio
12:35 2024

Kovinis dronas

JAV bepiločiai orlaiviai Ukrainoje pasirodė prastai

JAV startuolių įmonių pagaminti dronai per karinį konfliktą Ukrainoje veikė prastai, pranešė „The Wall Street Journal” (WSJ) leidinys,, remdamasis bepiločius orlaivius gaminančių bendrovių atstovais, Ukrainos kariškiais ir pareigūnais, taip pat buvusiais JAV gynybos ministerijos darbuotojais.

Jie yra brangesni už savo analogus, sunkiai remontuojami ir kartu gana pažeidžiami elektroninės kovos metodų požiūriu. Todėl Ukrainos kariuomenė dažniau pirmenybę teikia kiniškiems bepiločiams orlaiviams.

Kaip pažymi leidinys, siųsdami savo bepiločius orlaivius Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, startuoliai, be kita ko, tikėjosi, kad vėliau galės nurodyti, jog jie buvo išbandyti kovinėmis sąlygomis – tai atkreiptų į juos dėmesį ir padidintų pardavimus.

Tačiau, galiausiai paaiškėjo, kad privačių bendrovių sukurti nedideli ir gana paprasti dronai kovoje yra nenaudingi.

Kaip rašo WSJ, amerikiečių startuolių dronai yra brangesni nei, pavyzdžiui, kinų analogai, be to, juos sunkiau remontuoti. Kartu jie yra gana trapūs, lengvai sugenda, pažeidžiami GPS trukdžių ir kitų rūšių elektroninio karo priemonių, dažnai praranda kursą ir t. t.

Kompanija „Skydio” Ukrainos kariuomenei nusiuntė kelis šimtus bepiločių orlaivių, tačiau jie vis nukrypdavo nuo kurso ir dingdavo.

„Bendra įvairių klasių JAV bepiločių orlaivių reputacija Ukrainoje yra tokia, kad jie neveikia taip gerai, kaip kitos sistemos, – sako „Skydio” generalinis direktorius Adamas Bry.

Jis taip pat pripažįsta, kad jo bendrovės dronai „nėra gera platforma naudoti fronto linijose”. Bendrovė „Skydio” jau atliko kai kuriuos savo bepiločių orlaivių pakeitimus.

2022 m. JAV bendrovė „AeroVironment” Ukrainos kariuomenei pristatė 300 savo bepiločių orlaivių „Switchblade”.

Pranešama, kad jie pasirodė pažeidžiami elektroninės kovos metodais, todėl nuo to laiko kompanija taip pat atliko reikšmingų jų pakeitimų.

Kita bepiločių orlaivių Ukrainai tiekėja buvo JAV bendrovė „Cyberlux” – pranešama, kad ji neįvykdė JAV gynybos ministerijos jai nustatytų bepiločių orlaivių gamybos tikslų.

Kompanijos vadovai taip pat pažymi, kad jų galimybėms kurti mūšio laukui tinkamus bepiločius orlaivius neigiamos įtakos turi kai kurie šiuo metu JAV taikomi bandymų apribojimai, taip pat draudimas atnaujinti programinę įrangą be Gynybos ministerijos leidimo.

Šis draudimas, kurį JAV valdžios institucijos aiškina saugumo sumetimais, lėtina atnaujinimus, atsižvelgiant į vis tobulėjančius elektroninio karo metodus.

Be to, bendrovės kaip vieną iš neigiamą poveikį darančių veiksnių nurodo draudimą dronuose naudoti Kinijos komponentus.

Atsižvelgiant į tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos, leidinio duomenimis, per mėnesį panaudoja apie 10 000 bepiločių orlaivių, labai svarbu ir tai, kad amerikietiški dronai kartais būna dešimtimis tūkstančių dolerių brangesni už kiniškus analogus.

Kaip rašo WSJ, dėl to Ukrainos kariuomenė pirmiausia naudoja Kinijos bendrovių, pirmiausia SZ DJI Technology, vienos iš komercinių bepiločių orlaivių rinkos lyderių pasaulyje, sukurtus dronus.

Pati DJI anksčiau yra sakiusi, kad stengiasi riboti savo dronų naudojimą kovinėse operacijose, tačiau negali kontroliuoti, kaip jie naudojami juos įsigijus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 111

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......

kvailiai jus patys susimokekit asilai...

Per pasaulį žengiame mes gėjai, vyriškų šiknų mėgėjai, Paskui slenka pedofilai, nekrofilai, zoofilai ir mums...

NedaNapoleonas…...

Historia est magistra vitae. Senokai prancūzai negavo nuo rusų į kaulus. Dar nori ir mumis...