infa.lt

Policija tiria mergaitės virtualaus grupinio išprievartavimo Virtualioje realybėje atvejį

04 sausio
14:12 2024

Virtualios realybės akiniai

Didžiosios Britanijos policija tiria įtariamą grupinį merginos avataro išprievartavimą virtualios realybės žaidime, kuris, kaip manoma, yra pirmas tokio pobūdžio tyrimas, susijęs su metaverse (virtualios realybės aplinka).

Įtariama auka, įvardyta tik kaip jaunesnė nei 16 metų mergaitė, dėvėjo virtualios realybės akinius įtraukiančiame žaidime, kai jos avatarą, animuotą jos atvaizdą, išprievartavo keli vyrai, pirmasis pranešė „Daily Mail” leidinys.

Nors kaltintoja nepatyrė jokių fizinių sužalojimų, ji galėjo patirti traumą, panašią į tą, kurią patirtų realiame gyvenime išprievartautas asmuo, leidiniui sakė policijos šaltiniai.

„Nukentėjusiajai daromas emocinis ir psichologinis poveikis, kuris yra ilgesnio laikotarpio nei bet kokie fiziniai sužalojimai”, – leidiniui sakė su byla susipažinęs aukštas pareigūnas.

Vis dėlto Britanijos valdžios institucijos baiminasi, kad gali būti neįmanoma patraukti baudžiamojon atsakomybėn pagal galiojančius įstatymus, kuriuose seksualinė prievarta apibrėžiama kaip fizinis lytinis prisilietimas be sutikimo.

Tyrimas sukėlė klausimų, ar policija turėtų naudoti laiką ir ribotus išteklius metaverse nusikaltimams tirti, kai tuo tarpu susiduriama su dideliu skaičiumi neišnagrinėtų asmeninio išžaginimo bylų.

Tačiau vidaus reikalų sekretorius Džeimsas Kleris gynė novatorišką VR išžaginimo tyrimą.

„Žinau, kad lengva tai atmesti kaip nerealu, tačiau visa šių virtualių aplinkų esmė yra ta, kad jos yra neįtikėtinai įtraukiančios”, – sakė aukšto rango politikas LBC laidai „Nick Ferrari at Breakfast”.

„Kalbame apie vaiką, kuris patyrė seksualinę traumą”, – pridūrė jis. „Tai turės labai didelį psichologinį poveikį, todėl turėtume būti labai, labai atsargūs, jei tai vertiname atmestinai.”

Cleverly taip pat teigė, kad asmuo, norintis išprievartauti vaiko avatarą vaizdo žaidime, „gali būti tas, kuris gali toliau daryti baisius dalykus fizinėje srityje”.

Ianas Critchley, Nacionalinės policijos vadovų tarybos vaikų apsaugos ir prievartos tyrimų vadovas, pritarė Cleverly žodžiams ir laikraščiui „Mail” sakė, kad metaverslas sukuria „vartus” plėšrūnams medžioti vaikus.

Critchley pabrėžė, kad reikia toliau tobulinti policijos metodus, skirtus kovoti su internete vykdomais nusikaltimais, ir priimti atitinkamus įstatymus, taip pat jis paragino technologijų bendroves dėti daugiau pastangų, kad jų naudotojai būtų saugūs.

Buvo gauta keletas pranešimų apie virtualius seksualinius nusikaltimus „Horizon Worlds” – nemokamame VR žaidime, kurį valdo „Facebook” patronuojančioji bendrovė „Meta”.

Vienas vyresnysis policijos tyrėjas laikraščiui „The Mail” sakė, kad metaversle „pasipylė” internetiniai seksualiniai nusikaltimai ir kitokio pobūdžio nusikaltimai, įskaitant virtualias vagystes, tačiau iki šiol Jungtinėje Karalystėje baudžiamųjų bylų nebuvo iškelta.

infa.lt: Keista skaityti apie tokias bylas, kai kiekvienas iš veiksmo dalyvių gali per sekundę nusiimti ar išjungti virtualios realybės akinius ir taip iškristi „iš žaidimo”.

Labiau panašu, kad norima tiesiog labiau kontroliuoti virtualų pasaulį, kad jis savo taisyklėmis nesiskirtų nuo realaus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 174

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Jau naudojami argumentai rodo argumenta tik viena, kiek galima pristabdyti rusijos ekonomikos augima....

JAV konfliktą išnaudoja konkurentų (ES taip pat :) )silpninimui ir savo pozicijų stiprinimui. Tai tik...

Kadangi mūsų valdžiukė (tiesą sakant, mes patys - neatsiuntė gi valdžiukės marsiečiai :) ) geriausiai...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...