infa.lt

JT Generalinė Asamblėja priėmė rezoliuciją dėl olimpinių paliaubų žaidynių Pekine metu

03 gruodžio
10:00 2021

© EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

JT Generalinė Asamblėja ketvirtadienį priėmė rezoliuciją dėl olimpinių paliaubų 2022 m. Pekino žiemos olimpinėms žaidynėms.

„Didžiuojuosi galėdamas pristatyti Olimpinių paliaubų rezoliuciją. Dėkoju visiems už suderintą Generalinės Asamblėjos pritarimą, didžiulę 173 šalių paramą”, – socialiniame tinkle „Twitter” parašė Kinijos nuolatinis atstovas JT Zhangas Junas. „Kinija teikia didelę reikšmę Olimpinėms ir paralimpinėms (parolimpinėms) žiemos žaidynėms. Pekinas yra pasirengęs priimti [svečius] iš viso pasaulio.

Rezoliucijos tekstą 76-ojoje JT Generalinės Asamblėjos sesijoje komiteto prezidento Thomaso Bacho vardu perskaitė TOK narys ir nuolatinis stebėtojas prie JT, Luisas Alberto Moreno, pranešė TOK spaudos tarnyba.

„Leiskite perduoti visiems Generalinės Asamblėjos nariams geriausius linkėjimus TOK prezidento Thomaso Bacho vardu, kuris norėtų čia būti, bet negalėjo dėl pandeminės situacijos.

Priimdami šią rezoliuciją jūs remiate olimpinių žaidynių misiją suburti geriausius sportininkus iš viso pasaulio be diskriminacijos, bet į taikią, kupiną pagarbos kovą. Šis mūsų visuomenės ryšys ypač aktualus mūsų poliarizuotame pasaulyje.

O šią misiją galėsime įvykdyti tik tuomet, jei žaidynės taps aukščiau visų politinių, kultūrinių ir kitų skirtumų, jei išliks politiškai neutralios ir netaps įrankiu politiniams tikslams pasiekti“, – sakė Moreno.

„Norėčiau padėkoti Pekino olimpinių žaidynių organizaciniam komitetui, kuris ruošia puikias Žaidynes. Visi pastarojo meto bandymai patvirtino puikų pasirengimą.

Pandemija ir kiti iššūkiai mus išmokė vieno dalyko: eiti kartu galime tik dirbdami kartu, todėl priėmėme naują žaidynių šūkį: „Greičiau, aukščiau, stipriau – kartu“. Šia olimpine dvasia kviečiu priimti šią rezoliuciją, kad kartu įvykdytumėte olimpiados misiją – suvienyti pasaulį“, – pridūrė Moreno.

Dokumente, pavadintame „Taikos įtvirtinimas kuriant laimingesnę planetą per sportą ir olimpinius idealus”, šalys raginamos gerbti olimpines paliaubas nuo septynių dienų iki žiemos olimpinių žaidynių pradžios ir baigiant septynias dienas po žiemos paralimpinių (parolimpinių) žaidynių pabaigos, o taip pat užtikrinti sportininkų, pareigūnų ir visų kitų akredituotų asmenų saugų praėjimą, prieigą ir dalyvavimą.

Olimpinės žaidynės Pekine vyks 2022 m. vasario 4–20 d., parolimpinės – kovo 4–13 dienomis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 239

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žmogui numatytas subalansuotas variantas - pusiausvyra tarp sielos ir kūno, tarp dvasios ir materijos......

Labai teisingai pastebėta, mokesčiai kurie sumokami iš automobilių savininkų yra nusavinami ir po valdžia teigia,...

Labai ačiū Ordo Luris komandai už veikimą vardan bendrojo ir ypač mūsų vaikų gėrio. Taip...

A5

Ursula von der Liar...

Iki kokio lygio nusirito valdžios atstovai ??? Jeigu tokie kaip šurajevas iš įleidžiamas į seima....

Be to manau, kad Vokiečių valdantiesiems yra labai patogūs šie taip bvadinami suimti teroristai, nes...

Išvezus anapus Uralo porą ešelonų konservatorių, karo pavojus sumažėtų dešimt kartų....