infa.lt

Į Žemę perduota pirma Merkurijaus nuotrauka iš 2400 km atstumo

05 spalio
06:30 2021

Merkurijus

Spalio 1 -osios vakarą kosminis aparatas „BepiColombo“ į Žemę perdavė pirmąją Merkurijaus nuotrauką, padarytą iš maždaug 2400 km atstumo navigacine kamera. Maždaug 10 minučių anksčiau prietaisas praėjo tik apie 200 km aukštyje virš planetos. Išsamesnės nuotraukos vėliau turės būti viešai prieinamos.

750 milijonų dolerių vertės „BepiColombo“ misiją sudaro du skirtingi orbitiniai kosminiai aparatai, skirti precedento neturinčiam Merkurijaus tyrimui – tai Europos kosmoso agentūros (ESA) ir Japonijos kosmoso tyrimų agentūros (JAXA) zondai. Juose yra 16 skirtingų mokslinių instrumentų, kurie pirmą kartą leis nuodugniai ir išsamiai ištirti šią Saulės sistemos planetą.

Šiame misijos etape zondai skrenda į Merkurijų bendrąja transportavimo priemone, tačiau iki 2025 metų pabaigos jie pateks į planetos orbitą, atsiskirs ir tyrinės Merkurijų iš skirtingų aukščių.

Gauta nuotrauka buvo padaryta per pirmąjį „BepiColombo“ skrydį pro planetą. Tai yra paskutinio gravitacinio manevro pradžia – per artimiausius 4 metus prietaisas kasmet grįš į Merkurijų, vis labiau ir labiau lėtindamas greitį, kol iki 2025 m. pabaigos neįeis į pagrindinę orbitą.

„Vaizduojama sritis yra Merkurijaus šiaurinio pusrutulio dalis, įskaitant Sikhtu Planicia lygumą, kurią užliejo lava. Apskritas plotas, šviesesnis ir lygesnis už jo aplinką, apibūdina lygumas aplink Kalvino kraterį, vadinamas Rudaki lygumais “, – rašoma vaizdo aprašyme. Be to, paveikslėlyje pavaizduotas 166 km skersmens Lermontovo krateris, kuris dėl savo uolienų sudėties atrodo ryškesnis. Jame yra anga, pro kurią praeityje išsiveržė lava.

Tikimasi, kad artimiausiomis dienomis mokslininkai paskelbs daugiau nuotraukų, kai apdoros iš prietaiso gautus duomenis.

Kitas skrydis aplink Merkurijų numatytas 2022 m. birželio 20 d., Po to – dar keturi skrydžiai 2023 m. birželio mėn., 2024 m. rugsėjo ir 2025 m gruodžio mėn. Jei viskas klostysis kaip numatyta, „BepiColombo“ į orbitą aplink Merkurijų išeis 2025 m. gruodžio 5 d.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 90

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žmogui numatytas subalansuotas variantas - pusiausvyra tarp sielos ir kūno, tarp dvasios ir materijos......

Labai teisingai pastebėta, mokesčiai kurie sumokami iš automobilių savininkų yra nusavinami ir po valdžia teigia,...

Labai ačiū Ordo Luris komandai už veikimą vardan bendrojo ir ypač mūsų vaikų gėrio. Taip...

A5

Ursula von der Liar...

Iki kokio lygio nusirito valdžios atstovai ??? Jeigu tokie kaip šurajevas iš įleidžiamas į seima....

Be to manau, kad Vokiečių valdantiesiems yra labai patogūs šie taip bvadinami suimti teroristai, nes...

Išvezus anapus Uralo porą ešelonų konservatorių, karo pavojus sumažėtų dešimt kartų....