infa.lt

Dieveniškės džiaugiasi gavusios neoficialų pažadą netalpinti nelegalų, bet ar ilgam?

31 liepos
10:55 2021
Dieveniškės

infa.lt nuotr.

Vakar Dieveniškių seniūnė paskelbė oficialiai, jog meras gavo neoficialų pranešimą telefonu, esą artimiausiu metų į Dieveniškes nebus vežami nelegalūs migrantai, todėl toliau leidimas protestui prie mokyklos nebebus tęsiamas.

Lietuvos Šeimų Sąjūdis nėra tuo tvirtai įsitikinęs, nes panašiai buvo žadama Rūdninkuose, kai žmonėms taip pat neoficialiai buvo pranešta, jog „šiandien pabėgėlių neveš”, o kai jie išvyko trečiadienį kelioms valandoms į mitingą Vilniuje – ramiausiai suvežė,

Dieveniškių žmonės vakar džiaugėsi iškovota pergale, nors ne visi pilnai ja tikėjo. Kai kurių atsargos priemonių jie vis tik ėmėsi ir sakė iškart vėl prašysiantys Lietuvos Šeimų Sąjūdžio pagalbos, jei tik kils koks pavojus.

Po minėto miestelio seniūnės pranešimo visi susirinkę žmonės (apie 50-60) išreiškė padėką Lietuvos Šeimų Sąjūdžiui, kartu skanduodami: Ačiū, ačiū, ačiū.

Atsisveikinimas buvo jautrus, kai kurie (ir -ios) braukė ašarą, o garbi moteris Liuba, Pasipriešinimo grupės pirmininkė, perdavė Sąjūdžio atstovui stiklainius medaus, kad jie būtų išdalinti LŠS susirinkusiems, kaip jos asmeninės padėkos ženklas.

Ji pasakė, jog neturi žodžių išreikšti dėkingumui už atrodytų svetimų žmonių pasiaukojimą, vykstant į pagalbą Lietuvos pakraštyje esančioms šalies lenkų gyvenvietėms. Ir tuo pačiu supranta, jog mes ten vykome ne dėl padėkos.

Nuo šiol aš visada būsiu su Lietuvos Šeimų Sąjūdžiu“, pasakė ši garbi moteris. Jūs sužadinote mumyse vilti, kad nesame atskirti nuo likusios Lietuvos, kad esame didelės šeimos dalis, kurios gerovė rūpi visai Lietuvai. „Tie žmonės, atvykę iš visos Lietuvos tapo mūsų šeima, ir mes to nepamiršime“.

Tai paprasti žmonės ir jiems, kaip ir mums visiems reikalingi paprasti dalykai – saugumas šeimose, darbas, stogas virš galvos ir apskritai valstybė, kurioje žmogus gali gyventi nebijodamas, kad jo šalį užplūs svetimų tuntai, kaip dabar yra sekant Lietuvos-Baltarusijos pasienį.

Todėl Lietuvos Šeimų Sąjūdis, kurio vienas svarbiausių tikslų yra Šeimos saugumas, visada pagal galimybes stengsis padėti tiems, kas yra mūsų Lietuvos Šeima.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 258

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. leidimas protestui?    -  2021-07-31, 13:15

    koks tai protestas, jei leidimo prašoma?
    koja atidaromos durys ir pareiškiami reikalavimai. Tironija- kai bijom valdžios. Demokratija- kai valdžia bijo mūsų.
    ŠEIMŲ SĄJŪDŽIUI: liaukitės prašę leidimų. Diktuokim, ne prašykim.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...

Bulkučių jiems, bulkučių....