infa.lt

Rusijos pinigų „plovimo“ banga uždengė ir Švedijos bankus

23 kovo
13:44 2017
bankomatas

nuotrauka: Photo: Vilhelm Stokstad / TT

Pinigų plovimas. Dalyvauti žurnalistų susivienijimo OCCRP atskleistoje „stambioje pinigų plovimo schemoje“, prisidengus kuria iš Rusijos buvo išsiųsta mažiausiai 20 mlrd dolerių, buvo įtraukiami visi stambiausi Švedijos bankai, praneša The Local, remdamasi informacijos agentūrų pranešimais..

Švedijos leidinio duomenimis, bankų tarpe, kuriuos nusikalstamos schemos organizatoriai arba panaudojo, arba bandė panaudoti pinigų pervedimui, yra tokie bankai kaip Nordea, SEB, Handelsbanken ir Svedbank. Tuo pačiu, kaip praneša The Local, Švedijos Finansų inspekcija anksčiau buvo nubaudusi baudomis Nordea ir Handelsbanken bankus ryšium su tuo, jog nepakankamai aktyviai ėmėsi prevencijos priemonių prieš pinigų plovimą – ir būtent tokiais „neapsižiūrėjimais“ buvo pasinaudota išsiunčiant stambias pinigų sumas iš Rusijos.

Švedijos Finansų inspekcijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Martin Noréus pareiškė, jog išaiškėję duomenys aiškiai demonstruoja nepakankamumą tų priemonių, kurių ėmėsi Švedijos bankai siekdami užkardyti neteisėtas finansines operacijas. Tuo pačiu, Nordea atstovai pabrėžė, jog pastaraisiais metais bankas investavo nemažas pinigų sumas į pinigų judėjimo kontrolės stiprinimą ir palaiko dialogą su reguliatoriais, rašoma medžiagoje. Analogiški pareiškimai buvo padaryti ir SEB banko, tuo tarpu Handelsbanken pažymėjo, jog savo veiksmus laiko korektiškais, kadangi aptikus atitinkamas transakcijas pastarosios buvo atšauktos.

Truputį anksčiau Britanijos The Guardian pranešė, jog iš Rusijos, tarptautinės bankų sistemos pagalba, neteisėtai buvo išsiųstos „tikėtina gautos nusikalstamu keliu“ piniginės lėšos, kurių bendra suma skaičiuojama nuo 20 iki 80 mlrd dolerių, primena The Local apžvalgininkas. Kai kuriais duomenimis, pinigų plovimo ir išsiuntimo schema buvo sukurta taip, kad joje dalyvavo apie 500 žmonių, tame tarpe ir „Maskvos bankininkai, oligarchai, žmonės su ryšiais Rusijos vyriausybėje, o taip pat žvalgybos agentūra FST (ФСБ)“, tvirtino britų leidinys.

Guardian: Britanijos bankai tarnavo kaip „plovykla“ pinigams iš Rusijos

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 92

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...