infa.lt

Aneksuoto Krymo valdžia nori atšaukti SSRS aktus dėl Krymo perdavimo Ukrainai

21 birželio
13:01 2023

Krymas

Aneksuoto Krymo valdžia nerado pagrindo pusiasalio perdavimui Ukrainos SSR. Todėl sieks, kad būtų panaikinti visi 1954 m. aktai, žurnalistams sakė aneksuoto Krymo parlamento vadovas Volodymyras Konstantynovas, kurį cituoja „Kommersant” leidinys.

Pasak jo, Krymo valdžios darbo grupė paneigė visus sovietų valdžios argumentus, kuriais ji pasisakė už pusiasalio perdavimą Ukrainai.

Visų pirma, pažymėjo V. Konstantinovas, abejonių kėlė ir tuo metu deklaruota būtinybė perduoti Krymą, kad jis atsigautų po pokario nuniokojimo.

„Remiantis statistiniais duomenimis, regiono ekonominė sfera tuo metu jau buvo atkurta, aktyviai vystėsi pramonė ir žemės ūkis.

Todėl mes sieksime teisme, kad būtų panaikinti visi 1954 m. aktai”, – pabrėžė dabartinis aneksuoto Krymo tarybos pirmininkas.

Anksčiau aneksuoto Krymo taryba pareiškė, kad ketina prašyti Rusijos Konstitucinio Teismo panaikinti 1954 m. dekretą dėl pusiasalio perdavimo Ukrainai.

Tuo tarpu Ukrainos kontrpuolimo planuose Krymo atsiėmimas yra vienas pagrindinių tikslų, kurį palaiko visas Vakarų aljansas, tam teikdamas Ukrainai visokeriopą pagalbą, kaip finansinėmis taip ir  karinėmis priemonėmis.

Britų gynybos ministras Benas Volesas (Ben Wallace) yra išsakęs prielaidą, kad Ukraina turi teisę raketomis atakuoti Krymą kaip savo okupuotą teritoriją.

Akivaizdu, kad jokių dabartinės aneksuoto Krymo valdžios teismų sprendimų Vakarai nepripažins, remdamiesi po Antrojo pasaulinio karo valstybių pripažintomis sienomis.

Tad karas tęsis toliau, o aneksuoto Krymo valdžios priemonės ir teismų sprendimai, kokie jie bebūtų, teisėtais galės būti laikomi tik pačios Rusijos teritorijoje.

Nors, žvelgiant iš teisinės pusės, Rusijos, kaip SSRS teisių ir įsipareigojimų perėmėjos statusas, vargu ar leis jai pripažinti kad SSRS padarė klaidą perduodama Krymą Ukrainai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 248

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2023-06-21, 13:59

    Put-hitlerio okupantai atšauks Krymą, Tarybų Sąjungą gražins, atšauks Pabaltijo valstybių nepriklausomybę… Kuo dur nius skiriasi nuo žmonių, – neturi įgimtos nuovokos, kaip ir visa šobla „Russkij mir” arba, kai palec kiukiniai…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Nebera    -  2023-06-21, 14:19

    TSRS – nebera ir jos aktu!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

matome pavyzdžius valstybių, kuriose nepriklausoma žiniasklaida nutildyta ar sunaikinta, o demokratijos deguonis – laisvos minties,...

Meluoja ir giriasi tuo ko nėra. Turkijos skačius visada reikia dalinti iš penkių, o gal...

Tai labai jaudina, net klynas šlapias :))))...

Vagis turi sedėti...

Tuoj turėsime kuopos generolų....

>> Baltijos šalys pranešė, kad nedalyvaus, tačiau jos nebuvo kviestos. Dvarniaškės gali paskalyti ir namie...