infa.lt

Suomija pradeda statyti tvorą pasienyje su Rusija

28 vasario
18:00 2023

Suomijos ir Rusijos pasienyje esančioje Imatros ir Svetogorsko pasienio perėjoje Suomijos pusėje pradėta statyti pasienio tvora. Darbus tikimasi baigti iki birželio pabaigos, praneša Suomijos „Yle” leidinys.

Pasak laikraščio, darbai pradėti nuo medžių iškirtimo netoli Imatros. Artimiausiu metu planuojama pastatyti trijų kilometrų bandomąjį ruožą. Kovo mėnesį bus pradėtas tiesti kelias ir tvora, taip pat kuriama techninė kontrolės sistema.

Tikimasi, kad 3 metrų aukščio tvoroje su  spygliuota viela bus įrengtas naktinis vaizdo stebėjimas, prožektoriai ir garsiakalbiai kai kuriuose svarbiausiuose ruožuose.

Šalia tvoros bus nutiestas kelias, skirtas pasienio patruliams ir remonto darbams.

Išilgai rytinės sienos bus pastatyta apie 200 km tvoros. Tai sudaro apie 15% viso Suomijos ir Rusijos sienos ilgio, kuris siekia beveik 1 300 km.

Suomijos valdžios institucijų teigimu, visos tvoros statyba užtruks trejus-ketverius metus. Tai kainuos šimtus milijonų eurų.

2022 m. lapkritį Suomijos pasienio tarnyba paskelbė, kad siekiant užkirsti kelią masinei nelegaliai imigracijai, rytinėje pasienyje turėtų būti pastatyta 130-260 km ilgio tvora.

Suomijos valdžios institucijos apie tvoros statybą pasienyje diskutavo prasidėjus Rusijos karinei invazijai Ukrainoje. Vyriausybė pasiūlė jos statybai skirti 139 mln. eurų.

Lietuvoje stovi panaši vielinė tvora pasienyje su Baltarusija. Jos aukštis – 4 m., ilgis siekia 550 km., o kaina – 152 mln eurų.

Valdžia šią vielinę tvorą vadina fiziniu barjeru, tačiau vos tik ją pastačius – staiga prireikė 4,5 mln eurų jos remontui, mat „barjeras” sėkmingai gadinamas iš Baltarusijos pusės, teigė I.Šimonytė. Rugsėjį dėl tvoros gadinimo Baltarusijai buvo pareikštas protestas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 135

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pliurpi nesąmones - tikriausiai dėl to kaltas Putinas....

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...