infa.lt

Vokietijos ministras nori dekriminalizuoti maisto rinkimą sąvartynuose

03 sausio
06:20 2023

Miega benamis ant žolės

Siekdamas spręsti maisto atliekų problemą, Vokietijos žemės ūkio ministras Cemas Ozdemiras siekia dekriminalizuoti maisto rinkimą iš šiukšlių konteinerių, įskaitant esančius prie prekybos centrų, vadinamąjį nardymą po šiukšlynus (dumpster diving), rašo Euractiv.

Vokietijoje benamiai nepasiturintys žmonės, kurie renka maistą iš šiukšlių konteinerių ar prekybos centrų, atsako už įsibrovimą į teritoriją ir vagystę, net jei tas maistas išmestas.

Tačiau dėl mažareikšmiškumo nusikaltimas paprastai baudžiamas tik pagal atskirus skundus, o kai kurie prekybos centrai netgi toleruoja tokią praktiką.

Tačiau Vokietijos žaliųjų žemės ūkio ministro Ozdemiro nuomone, už tokią praktiką net neturėtų būti baudžiama.

„Kiekvienas, kuris nori išgelbėti dar tinkamus vartoti maisto produktus iš atliekų konteinerių, neturėtų būti už tai persekiojamas”, – sakė jis pirmadienį (sausio 2 d.) laikraščiui „Rheinische Post”.

„Manau, visi norėtume, kad mūsų policija ir teismai vietoj to rūpintųsi nusikaltėlių gaudymu”, – pridūrė jis. Anot Ozdemiro, tai turėtų padėti sumažinti kasmet Vokietijoje išmetamų 11 mln. tonų maisto produktų kiekį.

Nors nėra „vieno sprendimo”, kaip išspręsti maisto švaistymo problemą „vienu ypu”, reikia „pragmatiškai pažvelgti, nuo ko galime pradėti”, pridūrė jis.

Pagrindiniuose Vokietijos maisto strategijos, kurią Ozdemiras pristatė prieš pat Kalėdas, punktuose taip pat išdėstytas tikslas iki 2030 m. perpus sumažinti maisto švaistymą „visuose maisto tiekimo grandinės sektoriuose”.

Dokumente teigiama, kad 2019 m. priimta Nacionalinė maisto atliekų mažinimo strategija bus toliau plėtojama, taip pat bus nagrinėjami šalies deliktų įstatymo pakeitimai ir mokesčių lengvatos maisto daviniams.

Be to, atliekos turėtų būti mažinamos ir mokyklų, ligoninių ar universitetų valgyklų bendro maitinimo įstaigose, pavyzdžiui, pritaikant sumažintus porcijų dydžius.

Taip Vokietijos vyriausybė atitinka Europos Komisijos siekį iki 2030 m. perpus sumažinti maisto švaistymą, kaip numatyta pavyzdinėje strategijoje „Nuo ūkio iki stalo”.

infa.lt: Kitaip tariant, technokratams nerūpi badaujantys žmonės – jiems rūpi tik įgyvendinti maisto švaistymo mažinimo programą, o ne pamaitinti badaujančius. O gal ta programa ir skirta tam, kad būtų išmarinti benamiai bėdžiai? Ypač paskaičius apie pasaulio milijardierių susitikimą, kurio pagrindine tema jie pasirinko Žemės gyventojų pertekliaus stabdymą „humaniškomis priemonėmis”. Plačiau apie tai…

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 131

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......