infa.lt

E.Gentvilas: „net Seimo Pirmininkė nesakė, kad šiandien į kiemą buvo įmesti Molotovo kokteiliai. Kodėl nieks nekalba?”

21 rugsėjo
14:24 2022
Protestas prie Seimo

Seimas vėl atsitvėręs 2022 sausis | infa.lt nuotr.

Savo rašinyje-kreipimesi liberalas Eugenijus Gentvilas paminėjo apie į Seimo kiemą įmestus Molotovo kokteilius, apie kuriuos tyli net Seimo pirmininkė (kuri šiuo metu yra JAV). Tai tikrai neeilinė žinia, ir akivaizdu, kad ji kelia nerimą valdantiesiems, nenorintiems prisiimti atsakomybės už situaciją Lietuvoje, viską suverčiant karui, kuris vyksta už 1000 km.

Gentvilas savo rašinyje seka pasakas apie rimstančią energijos rinką, pavyzdžiu pasirinkdamas momentinį kainų kritimą sekmadienį, nedarbo dieną, kai nėra jokios elektros paklausos.

Kol elektros kaina bus pririšta prie dujų kainos – jokio kainos kritimo nenusimato – tik svyravimai – kiek kris (jei kris) dujų kaina, tiek kris ir elektros kaina, arba atitinkamai kils.

Štai ką šiandien skelbia, pavyzdžiui, Estija: dalis parduotuvių jau mažina apšvietimą, patalpų temperatūrą, o kai kurios ir darbuotojų skaičių dėl nežmoniškai padidėjusių sąskaitų. Plačiau apie tai čia…

Bet, paskaitykime ką rašo liberalas Eugenijus Gentvilas:

Praėjusį sekmadienį elektros kainai biržoje nukritus iki mažiau nei 12 ct/kWh, būtina atkreipti dėmesį į rimstančią energetikos rinką ir nesėti panikos dėl didelių sąskaitų, už kurias neva turi būti atsakinga tik Vyriausybė. Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno Eugenijaus Gentvilo manymu, Rusijos įtakos agentai Lietuvoje, net kainoms leidžiantis nuokalne, vis tiek stengsis kurstyti paniką ir nepasitikėjimą Vyriausybe.

„Putino strategiją sudaro ne tik karinė invazija, energetinis karas, bet ir socialinių neramumų kurstymas. Maršai, perversmų pagundos ir parlamentų langų daužymas gresia visame žemyne – nuo Didžiosios Britanijos, kur įsibėgėjo „Nemokėk“ judėjimas, iki Lietuvos, kur tam tikros jėgos ir net parlamento nariai laukia savo valandos pasireikšti. Tačiau pikta minia, daužydama Seimo langus ir snukius, nežiūrės, kieno tas veidas – valdančiųjų parlamentaro ar Dainiaus Gaižausko“, – įspėja E. Gentvilas.

Parlamentaro vertinimu, kurstymo poveikį kelia ir šiuo metu opozicijos rezgamų interpeliacijų lavina, išsiūbuojanti politinę darbotvarkę, kurianti destruktyvų foną. Todėl, artėjant neramiai žiemai Europoje, Seimo liberalų vadovo įsitikinimu, visi politikai, įskaitant opoziciją, turėtų jausti atsakomybę už visuomenės nuotaikas. „Dabar dirginti, erzinti, audrinti piliečius yra neproduktyvu. Mums visiems reikia savyje atrasti savitvardos“, – sako jis.

E. Gentvilo žodžiais, 2021 m. sausio 6 d. Vašingtono pučas buvo itin pavojingas Vakarų liberaliosios demokratijos tvarumui, vis dėlto priešiškai prieš Vakarų vyriausybes nusiteikusioms jėgoms ir aktyvistams šis išpuolis atrodo kaip pateisinamas pavyzdys pabandyti pritaikyti scenarijų ir kitur, panašiai kaip Prahoje rugsėjo pradžioje.

Konsoliduoti protesto balsus ir nukreipti žmonių pyktį prieš tariamą „valdžios savivalę“ neseniai paragino Ramūno Karbauskio vadovaujamos partijos frakcijos narys parlamentaras D. Gaižauskas. Kaip rugsėjo 14 d. pranešė „Delfi“, jis per savo frakcijos posėdį siūlė burti mitingus ir tai „daryti pakankamai agresyviai, masiškai ir viešai“.

Panašią mintį šis Seimo narys išsakė per plenarinį posėdį pavasario sesijoje kovo 17 d.: „Jeigu jums nereikia vienybės, norit susikiršinimų – bus jūsų valdymo rezultatas. Niekas nekalba, net Seimo Pirmininkė nepasakė, kad šiandien buvo įmesti Molotovo kokteiliai į kiemą. Kodėl nieks nekalba? Jums ką? Nejaučiat grėsmės?“

Kitaip tariant, E.Gentvilas jausdamas grėsmę sau ir valdančiajai daugumai, bando protestą prieš Lietuvos ekonomiką žlugdančius valdančiosios daugumos sprendimus ar sprendimų nebuvimą, sulyginti su bandymu destabilizuoti valstybę, stengdamasis nusimesti asmeninę atsakomybę, net nesigilindamas (ar apsimesdamas, kad to nėra) į protestuojančių pateikiamus argumentus ir faktus apie tai kas ir kodėl vyksta.

Kalbant apie energijos kainas, mokslininkė Margarita Starkevičiūtė perskambino visas Lietuvos energetikos įmones ir išsiaiškino, kad jų gaminamos elektros Lietuvai gali užtekti palyginus visai nedidelėmis kainomis. Plačiau apie tai…

Gentvilas apie tai tyli mirtina tyla. Visi valdantieji tyli, nes su mokslininke ir faktais ginčytis gali tik kvailys, o jie tokie nėra. Tai kodėl nieko nedaro?

Margarita Starkevičiūtė. Lietuva turi pakankamai pajėgumų sugeneruoti sau nebrangios elektros

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 365

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...