infa.lt

Gintaras Furmanavičius. Apie Lietuvos pasiekimus ir pergales

06 rugsėjo
15:55 2022
Gintaras Furmanavičius

Facebook nuotr.

Praėjusią savaitę savo socialinėje paskyroje įkėliau citatą ir klausimą, apie kokią valstybę joje kalbama: „Per šį laikotarpį buvo užgniaužta nepriklausoma žiniasklaida (žiniasklaidos stebėjimo centro „*****“ atliktas tyrimas rodo, jog apie 80 procentų ******* žiniasklaidos kontroliuoja vyriausybei lojalūs savininkai), o teismai, pasak „Euronews”, yra pilni *.****** bičiulių.”

Spėjimų būta įvairių, bet daugiausiai žmonių spėjo, kad tai apie Lietuvą. Iš tiesų ši ištrauka buvo paimta iš jau daug metų vienos partijos ruporu ir grupės draugų lesyklėle tapusio „nacionalinio transliuotojo” LRT internetinio portalo, kuris, kaip nebūtų paradoksalu, mums kasdien meluoja už mūsų pačių į biudžetą suneštus pinigus.

Straipsnio pavadinimas skambėjo labai rūsčiai: „Orbano „Frankenšteinas” veikia nepriekaištingai – kaip pavyko užvaldyti Vengrijos politinį gyvenimą?” ir, kaip jau supratote, buvo skirtas Vengrijai, kuri drauge su Lenkija niekaip nepasiduoda europedikiūristinės demokratijos plėtrai, o vengrai dar ir savo tautietį didįjį filantropą Sorošą sušlavė iš visur ir išmetė į istorijos šiukšlyną.

Tačiau grįžkime namo. Ar jūsų negąsdina tai, kad šioje citatoje žmonės mato Lietuvą? Juk sunku nuginčyti, kad žiniasklaida, ypač užpilta kovidiniais pinigais, jau seniai rašo tai, ką užsakovams ir valdžiai reikia, nors ir kokio lygio absurdas tai būtų. Kad ir prieš savaitę pasirodžiusi informacija apie nelabai mirtiną gripo užkratą, kuris plinta per pomidorus.

Įdomu, gerasis mūsų gydytojas ir rūpintojėlis dėdė Bilas iš Amerikos šį kartą vėl vakcinuos mus ar pomidorus?

Apie teisėsaugą Lietuvoje taip pat nėra ką kalbėti. Ją nuo pat nepriklausomybės pradžios tvirtai į savo rankas paėmė konservatoriais save vadinantys ekskomunistai ir (galimai) ekskagėbistai, sutartinai užvėrę paslapčių kambario duris dar 75 metams.

Kai valstybę dvi kadencijas valdė tokia teta Dalia, kuri, anot Nepriklausomybės akto signataro Zigmo Vaišvilos vis dar išlieka mums nedraugiškos šalies paslaptimi, teisėsauga iš viso tapo neįgali. Prisimenate generalinį prokurorą iš Naujosios Akmenės? Kertu lažybų, kad jo pavardės, kuri yra Valys, didesnė pusė nebūtų prisiminus. Kaip ir jo darbų.

O pilkąjį STT peliuką Saulių pamenate? Tą, kuris už galimai kassavaitinį galimai papkučių galimai nešiojimą į galimai Daukanto aikštę galimai pažeidžiant teisės aktus paties šventojo Roko Masiulio burtų pagalba Registrų centro vadu tapo. To paties, kuriame paėjusių metų vasaros lietus išplovė visą nereikalingą informaciją.

Juk ne veltui tų pačių 2021 metų pabaigoje vadovo vazelininis lojalumas buvo paskatintas kuklia 20 tūkstančių eurų premija, neskaitant kasmėnesinės 8814 eurų pašalpėlės, vadinamos atlyginimu iš to paties valstybės biudžeto.

Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje labai daug besirūpinančių demokratijos plėtra Vengrijoje. Aukščiau minėtame šviesą ir vienintelę tiesą skleidžiančios LRT straipsnyje yra toks sakinys:

„ES jau nuo 2010 m. vargsta su šia pačioje Vengrijoje itin vertinama figūra, o jo ilgaamžiškumas daug kam yra mįslė, turint omenyje, kad jo propaguojamas autokratinis valdymo modelis su „neliberaliosios demokratijos“ prieskoniu stipriai prasilenkia su Vakarų pasaulio fundamentaliosiomis lygybę ir laisvę ginančiomis vertybėmis.”

Girdite: ES vargsta, o V. Orbano valdymo modelis prasilenkia su fundamentaliosiomis Vakarų pasaulio vertybėmis! Stipru, ar ne?

Gal apie tas vertybes norėtų padiskutuoti tie, kurie statė užtvaras prie šventojo balkono Vasario 16-tąją ir leido aplodismentus iš garso kolonėlių, lyg iš balkonėlio būtų kalbėjęs prisikėlęs Brežnevas, o ne vėliau Visatos Valdovu nuominuotas senelis?

O gal apie demokratiją Vengrijoje nori pasisakyti tie, kurie atsitvėrę nuo mūsų Sausio 13-tąją surengė šventę sau ir savo padlaižiams? Nes apie mus, likusius kitoje tvoros pusėje tas pats visur savo nuomonę kišantis Visatos Valdovas atvirai pasakė:

„NEREIKIA JŲ VADINTI ŽMONĖMIS – JIE FAŠISTAI, „JEDINSTVO“.

Štai kaip mūsų demokratija toli pažengusi, lyginant su vengriškaja.

Atrodo, kad ES dar ilgai turės vargti su Vengrija. Surinkusi 54,13 proc. rinkėjų balsų, šį pavasarį V. Orbano partija gavo daugiausia balsų iš visų partijų nuo 1989 m., kai Vengrijoje žlugo komunizmas ir turi parlamente 135 vietas iš 199. Pats V. Orbanas, premjeru išrinktas jau ketvirtą kartą iš eilės, taip komentavo 2022 metų rinkimų Vengrijoje rezultatus:

„Iškovojome tokią didelę pergalę, kad ją galima pamatyti iš Mėnulio ir tikrai galima pamatyti iš Briuselio”.

Kada ir mes Lietuvoje turėsime premjerą, kuris ne tik bus valdžioje keturias kadencijas iš eilės, bet ir turės stuburą atstovėti vis gausėjantiems Briuselio eurokliedesiams?

Pirmą kartą šis įrašas paskelbtas jo autoriaus asmeninėje Facebook paskyroje

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 293

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....