infa.lt

Lenkijos vyriausybė subsidijuos gyventojų perkamą anglį, kad padėtų atlaikyti kainų kilimą

09 birželio
07:10 2022

Lenkijos namų ūkiai gaus subsidijas, kad galėtų atlaikyti anglies trūkumo ir aukštų kainų poveikį, – tai viena iš kelių paramos priemonių, apie kurias antradienį paskelbė klimato ir aplinkos ministrė Anna Moskva, rašo Euractiv.

Nuo balandžio mėnesio galiojantis Rusijos anglių importo embargas prisidėjo prie didelio anglių trūkumo Lenkijoje, dėl kurio stipriai buvo padidintos kainos. Baimindamiesi didesnio anglies trūkumo žiemą, daugelis žmonių pirko daugiau anglies nei įprastai, todėl pagrindiniam šalies anglies platintojui – Lenkijos kasybos grupei – nuolat trūko anglies

Siekdama išspręsti šią problemą, A. Moskva paskelbė, kad vyriausybė „padidins tiekimą ir anglies srautą nukreips į „Polish Mining Group” atsargas, kad daugiau anglies patektų į namų ūkius”.

Pripažindama, kad klimato ministrė, sprendžianti anglies tiekimo klausimus, gali skambėti keistai, A. Moskva pareiškė, kad „daugeliui namų ūkių tai yra energetinio saugumo klausimas”, – cituoja „Interia”.

„Net jei (energetikos) perėjimo programa su visais skatinimais ir parama vystosi labai gerai, vis tik dar daug namų ūkių Lenkijoje naudoja anglį”, – aiškino ji.

Tuo tarpu vicepremjeras ir valdančiosios partijos „Teisė ir teisingumas” (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczyńskis (Jaroslavas Kačynskis) paskelbė, kad subsidijos anglims yra didelės kainos problemos sprendimas.

Subsidijos sieks apie 1 000 zlotų (218 eurų) už toną, televizijai „Polsat News” sakė finansų ministro pavaduotojas Piotras Patkovskis (Piotr Patkowski).

Tačiau spekuliacijos anglių kainomis gali kelti problemų, nes spekuliantai-tarpininkai perka anglis už maždaug 1 000 zlotų, o namų ūkiams jas parduoda tris kartus brangiau, nurodė „Interia”.

Siekdama kompensuoti rusiškos anglies trūkumą, Lenkijos vyriausybė planuoja importuoti anglį iš kitų šalių, paskelbė ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

Šiais metais Lenkija pasiekė istoriškai žemiausią akmens anglių dalį energijos balanse: 48 % akmens anglių ir 17 % lignito, pranešė „BiznesAlert”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 625

Atsiliepimų 4

  1. Vytas    -  2022-06-09, 08:14

    Visų pirma Lenkijai tariu šaunuoliai.Esate pavyzdys kaip dirbate žmonių labui.Jūsų rūpestis savo tauta yra nuostabus ne tik dėl vieno dalyko dėl daug ko.Pagarba

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Tumbergistas    -  2022-06-09, 08:41

    Geras triukas. Lenkų anglis kainuoja tiek, kiek kainuoja iškasti ir atvežti. Biržoje kainuoja daug daugiau. Todėl vyriausybei subsidijuoti skirtumą tarp savikainos ir biržos kainos nereikia jokių išteklių. Bet už tat, koks piaras. Iš kitos pusės, jei Lenkai turėtų PIŠą, tai sakytų, kad anglis pabrango, nes ji parango biržoje.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Lenkai    -  2022-06-09, 13:16

    rupinasi eiliniais pilieciais visapusiskai. Todel kapitalistai ten grudami i provincija ir visur pakanka darbu ir uzdarbio. Lietuvoje – kaip JAV. Ubagai apmoka visas kapitalo uzgaidas,o magnatu deleguotos valdzios tam sudaro salygas ir priima istatymus.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Vytas    -  2022-06-09, 14:39

    Laikas ir pas mus stengtis dėl žmonių gyvenimų Lietuvoje.Kiek dar galuma kankinti tauta senus ir jaunus gana gi pakaks.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

matome pavyzdžius valstybių, kuriose nepriklausoma žiniasklaida nutildyta ar sunaikinta, o demokratijos deguonis – laisvos minties,...

Meluoja ir giriasi tuo ko nėra. Turkijos skačius visada reikia dalinti iš penkių, o gal...

Tai labai jaudina, net klynas šlapias :))))...

Vagis turi sedėti...

Tuoj turėsime kuopos generolų....

>> Baltijos šalys pranešė, kad nedalyvaus, tačiau jos nebuvo kviestos. Dvarniaškės gali paskalyti ir namie...