infa.lt

Rusija supaprastino pilietybės įgijimo tvarką – ją galės gauti visi buvusio SSSR gyventojai

06 balandžio
06:30 2022

Rusijos - SSSR pasai

Rusijos Dūma antradienį posėdyje pirmuoju svarstymu vienbalsiai priėmė pagrindinio įstatymo projektą „Dėl Rusijos Federacijos pilietybės“, kurį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pernai gruodžio pabaigoje pateikė žemiesiems parlamento rūmams.

Rusijos Federacijos pilietybę, pagal įstatymo projektą, gali gauti asmenys, kalbantys rusiškai, išmanantys Rusijos istoriją ir Rusijos įstatymų pagrindus, įsipareigojantys laikytis konstitucijos ir nekeliantys grėsmės Rusijos Federacinei valdžiai, šalies saugumui ir teisėtvarkai.

Dokumente numatyta sumažinti Rusijos pilietybės priėmimo reikalavimų skaičių daugiau nei 20 kategorijų asmenims.

Kalbama apie buvusios SSRS piliečius, jų vaikus ir valstybinės programos, skirtos padėti užsienyje gyvenantiems tautiečiams savanoriškai persikelti į Rusijos Federaciją, dalyvius.

Pilietybę supaprastinta tvarka galės gauti ir asmenys, turintys Rusijoje gyvenančių artimų giminaičių – Rusijos piliečių pagal tiesioginę liniją, nuolat gyvenusių Rusijos imperijoje ar SSRS priklausiusioje teritorijoje. Šioms piliečių kategorijoms nereikės pripažinimo rusų kalbos gimtąja, procedūros.

Remiantis įstatymo projektu, Rusijos piliečiais taip pat gali būti pripažinti asmenys, gimę Rusijos Federacijos teritorijoje (RSFSR teritorijoje) iki 1992 m. vasario 6 d., taip pat kariai, prisiekę ištikimybę SSRS ar Rusijos Federacijai ir iki 1992 m. vasario 6 d. tarnavę Rusijos Federacijos jurisdikcijai priklausančiuose kariniuose daliniuose, esančiuose kitų valstybių teritorijose.

Remiantis įstatymo projektu, tai, kad šie asmenys turi užsienio pilietybę, nėra pagrindas atsisakyti pripažinti juos Rusijos piliečiais.

Prieš keletą metų Rusija suteikė galimybę tapti jos piliečiais Donbaso gyventojams, iš kurių apie 800 tūkstančių išsiėmė RF pasus. Vėliau Putinas pareiškė, kad Donbase, tame tarpe, jis gina ir Rusijos piliečius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 695

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-04-06, 06:55

    Rusija primena musulmonų invaziją į Europą. Pirmiausiai ruskiais užkrečia šalį, po to jiems suteikia savo svetimos, priešiškos valstybės pilietybes, ko pasekoje Putino barbarai, teroristai veržiasi į tas šalis zombuotų ruskių gelbėti… Taip planuoja okupuoti nepriklausomas šalis. Galėtų ES priimti įstatymą, kad okupacinių Rusijos piliečių nuo 2022 m., pasų nepripažinti…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl politikai vagia vis daugiau ?...

Deja tikrai ne, kariauti gali tiktai vyrai, o ne bestuburiai. Kai vyrai supras, kad juos...

Pliurpi nesąmones - tikriausiai dėl to kaltas Putinas....

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...