infa.lt

Tapo žinoma, kiek pabėgėlių iš Ukrainos neplanuoja grįžti namo

05 balandžio
12:39 2022
Ukrainos pabėgėliai Lenkijos pasienyje

Pabėgėliai kerta Ukrainos Lenkijos, bėgdami nuo Rusijos invazijos į Ukrainą, pasienio kontrolės punktas Kroscienko mieste, Lenkijoje, 2022 m. kovo 17 d. (REUTERS)

Dauguma pabėgėlių iš Ukrainos planuoja grįžti namo pasibaigus karui – tokių žmonių 79 proc. Tik 10% nenori grįžti, o dar 11% nėra tikri dėl savo sprendimo. Šiuos apklausos rezultatus paskelbė analitinis „Razumkovo centras“.

„Razumkovo centro” sociologinės tarnybos vykdytos apklausos, patikrinimo punktuose Ukrainos valstybės pasienyje Užkarpatės regione (Užgorodo, Malij Bereznij ir Čopo (Tisa)  rezultatai:

Buvo apklausti Ukrainos piliečiai, vyresni nei 16 metų, kirtę Ukrainos sieną dėl karo veiksmų. Nuo 2022 m. kovo 15 d. iki balandžio 1 d. buvo apklaustas 101 respondentas, kuris valstybės sieną kirto pėsčiomis arba automobiliu“, – rašoma analitikų pranešime.

Sociologinio tyrimo duomenimis, Ukrainos valdžios veiksmus per plataus masto Rusijos invaziją teigiamai vertina 78% respondentų, tik 2% – neigiamai, o 20% negalėjo įvertinti. Tuo pačiu metu 89% respondentų tiki Ukrainos pergale, 1% netiki, o 10% dvejoja atsakyti.

Be to, 35% ukrainiečių mano, kad tarptautinės bendruomenės pagalba yra pakankama, 43% – nepakankama, o 23% neapsisprendė dėl atsakymo.

Kijevo meras Vitalijus Kličko kreipėsi į miesto gyventojus ir paprašė atidėti grįžimą dar bent savaitei. Anot sostinės mero, grįžti į Kijevą dabar nesaugu. Nors Rusijos kariuomenė atsitraukė, bombardavimo iš oro pavojus vis dar išlieka.

„Prašau atidėti grįžimą iki šios savaitės pabaigos. Kreipiuosi į visus. Suprantu, kad visi pavargę, nori grįžti namo, bet tik saugumo sumetimais dėl kiekvieno iš jūsų kreipiuosi dėl to į jus. Įsiklausykite į rekomendacijas“, – sakė K. Kličko.

JT duomenimis, dėl V. Putino pradėto karo daugiau nei 4,2 mln. ukrainiečių buvo priversti palikti šalį.

Tuo pačiu, Europos Komisijos duomenimis, į ES šalis atvyko apie 4 mln. pabėgėlių iš Ukrainos. Iš jų daugiau nei 2,4 mln. yra Lenkijoje. Daug ukrainiečių liko Slovakijoje, Vengrijoje ir Rumunijoje. Apie milijonas pabėgėlių išvyko į šalis, kurios nesiriboja su Ukraina. Tarp perkeltųjų asmenų priėmimo lyderių Europos reikalų komisarė Ylva Johansson įvardijo Čekiją, Austriją, Estiją ir Lietuvą.

Razumkovo centro duomenimis, didžioji dauguma pabėgėlių yra moterys (83 proc.), vyrai sudaro 17 proc. apklaustųjų. Pagal amžių didžiausią Ukrainos sieną kertančių asmenų grupę sudaro asmenys nuo 30 iki 39 metų (37%), 26% – nuo 40 iki 49 metų, 19% – asmenys nuo 16 iki 29 metų, 11 % – 60 metų ir vyresni, 8 % – nuo ​​50 iki 59 metų amžiaus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 336

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

smulki info apie tikruosius pasaulio šeimininkus: web.archive.org/web/20211227085927/http://chuckmaultsby.com/index.html...

istars garsiai,kad kalti ne atskiri pasaulinio lygmens vagys,o SANTVARKA,ju primesta mums - tada galbut gerbsiu....

ir nuvarves! Zinoma,jei sapno nenutrauks kanonada ketvirta valanda ryto....

dabar nedaro tu apklausu,tik spelioja. Dali prognoziu parduoda lazybu rengejai. O jei ka ir klause,tai...

ju kam reiketu,jie butu buve ant kremliaus kilimelio dar iki sio karo....

Aukstaitijos senoliai : "Nepavydna vistai persti!"... Uzblokuos valdzia "karvedziu" saskaitas - ir po pilietinio karo!...

AcH

Karbauskio 'chunveibinas' Kinijos ambasadai vėl neš ataskaitas apie atliktas 'zadanijas'...