infa.lt

Ekologija – ar verta stengtis statyti ekologiškus namus?

11 balandžio
10:40 2022

Verta rinktis ekologišką sprendimą – tai ne tik aplinkos tausojimas. Ekologiškos medžiagos yra ne tik atsakingai gaminamos ir pakartotinai naudojamos, bet ir saugios jums. Ekologiškumą galima sieti su augaliniais sprendimais, tokiais kaip medinis karkasas, šiaudiniai namai ar izoliuoti kanapiniai kilimėliai, bet taip pat gaminti tradicines statybines medžiagas, tokias kaip keramines ir silikatines plytas, keraminius ir silikatinius blokelius bei iš natūralių produktų išgaunamus betono blokelius su oru, todėl jie taip pat yra ekologiški.

Taigi, galite pastatyti tvirtą ir ekologišką namą naudodami įprastas statybines medžiagas

Žinoma, yra visokių papildomų žingsnių, kurių galite imtis ekologine kryptimi įrenginėdami savo namus – rinkitės natūralią izoliaciją arba rinkitės būdus, kaip sumažinti energijos sąnaudas (tai naudinga aplinkai ir jūsų piniginei), ar net pasigaminti patiems, gaminti papildomą energiją. Galite pasirinkti ir kokybiškas statybines medžiagas, kad nereikėtų daug švaistyti ir vis pirkti naujų, dėl to, kad pasirinkote pigų variantą. Baumit sprendimai – geriausi.

Keitėsi ir naujų namų statybų energetinio įvertinimo taisyklės – ką turėčiau žinoti?

Energijos suvartojimas žymimas raidėmis G iki A (++), kuo rodiklis arčiau A, tuo geresnės pastato energijos sąnaudos. Siekiant geriau panaudoti išteklius, kartelis dėl energijos vartojimo efektyvumo naujuose namuose vyksta lėtai, bet užtikrintai. Iš esmės aukštesni įvertinimai reiškia didesnius namų ūkio energijos suvartojimo reikalavimus.

Šiuo metu naujiems pastatams privaloma turėti ne žemesnę kaip B energetinę vertę. Po šių metų lapkričio nauji pastatai turi būti ne žemesnės kaip A klasės. Kursas turi būti ne žemesnis kaip A+ nuo 2021 m. sausio 1 d. ir po 2021 m. sausio 1 d. – ne mažiau kaip A++.

Manau, kad mano namas kainuos daug brangiau nei giminaičio, neseniai pastatytas panašioje vietoje – gal aš ko nors nežinau?

Tai, kad draugas ar giminaitis už pastatą sumokėjo x eurus, nereiškia, kad namas tau duos tiek pat mainais. Tai lemia ne tik statybinių medžiagų kainų svyravimai, bet ir kiti veiksniai. Įtakos kainoms gali turėti skirtingi grunto tipai, inžineriniai tinklai, apdailos sprendimai, skirtingi rangovai, aplinkos sąlygos ir daugelis kitų faktorių. Kai jie visi susijungia, skirtumas gali būti vis mažesnis. Tačiau turėdami tikrus darbuotojus nesąžiningai atlieka darbą ir skaičiuoja, todėl nusprendus statytis namą pravartu pačiam domėtis šia sritimi, žinant kainas ir išmanant procesą.

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 78

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

matome pavyzdžius valstybių, kuriose nepriklausoma žiniasklaida nutildyta ar sunaikinta, o demokratijos deguonis – laisvos minties,...

Meluoja ir giriasi tuo ko nėra. Turkijos skačius visada reikia dalinti iš penkių, o gal...

Tai labai jaudina, net klynas šlapias :))))...

Vagis turi sedėti...

Tuoj turėsime kuopos generolų....

>> Baltijos šalys pranešė, kad nedalyvaus, tačiau jos nebuvo kviestos. Dvarniaškės gali paskalyti ir namie...