infa.lt

Bidenas ir Zelenskis pasitarė telefonu: Baltųjų rūmų vadovas įvardijo Rusijos puolimo prieš Ukrainą datą – vasarį, „kai įšals žemė”

28 sausio
12:39 2022

Beveik pusantros valandos trukęs JAV ir Ukrainos prezidentų pokalbis telefonu pavyko „nelabai gerai“: Amerikos televizijos kanalas CNN įvertino dviejų lyderių pokalbį, remdamasis neįvardytu aukšto rango Ukrainos pareigūnu.

Abiejų šalių vadovų nuomonės dėl galimos Rusijos karinės invazijos į Ukrainą rizikos lygio – išsiskyrė.

Šaltinio teigimu, pokalbis buvo ilgas ir atviras. Baltųjų rūmų vadovas teigė Ukrainos prezidentui, kad invazija įgavo neišvengiamumo pobūdį ir buvo numatyta vasario mėnesį, „kai tik žemė įšals“.

CNN, remdamasi šaltiniu, praneša, kad Ukrainos vadovas savo kolegai išreiškė susirūpinimą dėl JAV ir sąjungininkių šalių viešos retorikos, pagal kurią karinis konfliktas tarp Maskvos ir Kijevo yra neišvengiamas.

Pasak Ukrainos prezidento, šios temos eskalavimas kelia Ukrainoje paniką, kuri paveikia ekonomiką.

Baltieji rūmai paneigė CNN pranešimą ir pažymėjo, kad Bideno ir Zelenskio pokalbio metu buvo daroma prielaida apie „tikėtiną invazijos galimybę“.

Jie taip pat patvirtino JAV pasirengimą „ryžtingai reaguoti“ Rusijos karinės invazijos į Ukrainą atveju.

Baltųjų rūmų vadovas pažymėjo, kad Vašingtonas suteikė Kijevui materialinę pagalbą už 500 milijonų dolerių ir ketina toliau teikti pagalbą Ukrainos ekonomikai, iškilus karinei Maskvos grėsmei.

Ukrainos valstybės vadovo paskyroje „Twitter“ žinutė apie pokalbį su Bidenu išlaikyta neutraliuose rėmuose.

Ukrainos prezidento spaudos sekretorius socialiniame tinkle paskelbė įrašą, kuriame ragina „kaip įmanoma atsakingiau elgtis su informacija ir skelbti tik kruopščiai patikrintus duomenis“.

Keliomis dienomis anksčiau Ukrainos Jungtinių pajėgų (JPO) operacijos Donbase vadas vasario 20-ąją pavadino galima Rusijos invazijos data. Pažymėtina, kad situacijos vertinimas Pavliuko požiūriu yra disonuojantis su oficialaus Kijevo, kuris nemato Rusijos karo veiksmų pradžios požymių, situacijos vertinimu.

Agentūra „Bloomberg“ neseniai pranešė, kad Xi Jinpingas paprašė Rusijos prezidento Vladimiro Putino nepulti Ukrainos per olimpines žaidynes. Pasak agentūros, kuri citavo neįvardintą Kinijos diplomatą, Pekinas baiminasi, kad galima invazija tarptautinėje darbotvarkėje užgoš žaidynių temą, o tai Kinijai būtų nepageidautina.

Tuo tarpu „Forbes“ paskelbė straipsnį, kuriame aprašomas galimas Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų atakos prieš Ukrainos objektus scenarijus.

Medžiagos autorius mano, kad smūgis galės būti atliktas sparnuotosiomis raketomis, paleistomis iš Tu-22M3, Tu-95 ir Tu-160 lėktuvų.

Straipsnyje pažymima, kad Ukrainos oro gynyba negalės apsiginti nuo Rusijos lėktuvų, kadangi raketų. paleidimo metu jie bus savo oro erdvėje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 264

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...