infa.lt

Kinijos užsienio reikalų ministerija perspėja nesikišti į Honkongo reikalus

30 gruodžio
11:15 2021

JAV ir Kinijos priešprieša

JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas anksčiau išreiškė susirūpinimą dėl buvusių ir esamų opozicijos internetinio leidinio „Stand News“ lyderių sulaikymo Honkonge ir paragino juos paleisti.

Jokiai šaliai, organizacijai ar asmeniui neleidžiama kištis į Honkongo reikalus. Taip oficialus Kinijos Liaudies Respublikos Užsienio reikalų ministerijos atstovas Zhao Lijianas ketvirtadienį pakomentavo JAV valstybės sekretoriaus Anthony’io Blinkeno pareiškimą dėl informacinio portalo „Stand News“ vadovų sulaikymo Honkonge.

„Nė viena šalis, organizacija ar asmuo neturi teisės kištis į Honkongo reikalus. Prisidengdamos spaudos laisve kai kurios išorės jėgos daro neatsakingus pareiškimus apie teisėtus Honkongo policijos veiksmus. Tai visiškai iškraipo faktus ir yra klaidina žmones “, –  pareiškė jis eiliniame instruktaže.

Jis pabrėžė, jog Honkongo policija teisėtai suėmė įtariamuosius sąmokslu kurstyti ir įšaldė susijusius su tais asmenimis aktyvus. „Tai būtinas ir teisėtas žingsnis siekiant apsaugoti teisinę valstybę ir palaikyti viešąją tvarką; tai neturi nieko bendra su spaudos ar žodžio laisve“, – pridūrė diplomatas.

Jis taip pat pažymėjo, kad visos Honkongo gyventojų teisės, įskaitant spaudos laisvę, žodžio laisvę ir kitas, yra visiškai apsaugotos pagal įstatymus. „Tačiau spaudos laisvė ir žodžio laisvė negali būti pasiteisinimu nusikalstamoms veikoms“, – sakė Zhao Lijianas ir pažymėjo, kad tie, kurie pažeidžia įstatymus, turėtų žinoti apie pasekmes.

Anksčiau Blinkenas išreiškė susirūpinimą dėl buvusių ir esamų opozicinio internetinio leidinio „Stand News“ lyderių sulaikymo Honkonge ir paragino juos paleisti.

Gruodžio 29 dieną daugiau nei šimtas policijos pareigūnų, remdamiesi teismo sprendimu, surengė reidą „Stand News“ biure, paimdami kompiuterius, dokumentaciją ir žurnalistinę medžiagą. Kartu buvo sulaikyti šeši buvę ir esami šio internetinio leidinio vadovai, jų butuose taip pat atliktos kratos. Jie įtariami suokalbiu skelbti kurstančią medžiagą, kuria esą siekiama kurstyti neapykantą ir smurtą visuomenėje.

2014 m. įkurtas „Stand News“ yra naujienų portalas kinų kalba, kritikuojantis vyriausybės veiksmus. Jis palaikė masinių 2019 m. antivyriausybinių protestų dalyvius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 261

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...