infa.lt

Pagrindinis tikslas – Putinas: Vokietija nori nubausti asmeniškai Rusijos Federacijos prezidentą

20 gruodžio
06:30 2021

Vladimiras Putinas

Naujos sankcijos Rusijai dėl situacijos su Ukraina turėtų būti nukreiptos prieš tiesioginius Rusijos Federacijos vadovus, įskaitant jos prezidentą Vladimirą Putiną. Tai interviu „Bild“ pareiškė Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht.

„Turime panaudoti visą turimą įrankių rinkinį. Šiuo metu turime nusitaikyti į Putiną ir jo aplinką. Už agresiją atsakingi asmenys turi jausti asmenines pasekmes, pavyzdžiui, nebegalėti keliauti į Eliziejaus laukus Paryžiuje, apsipirkti“, – sakė ji.

Lambrecht išreiškė susirūpinimą dėl Rusijos Federacijos karinių pajėgų telkimo prie sienų su Ukraina, todėl pirmajai kelionei Vokietijos Gynybos ministerijos vadovė pasirinko Lietuvą.

„Su dideliu susirūpinimu stebiu, kas vyksta. Puikiai suprantu ukrainiečių baimes. Todėl pirmoji sekmadienio kelionė į Lietuvą, pas NATO greitojo reagavimo pajėgas, kad susidaryčiau įspūdį, kaip kariai mato situaciją regione“, – pareiškė A. Lambrecht.

Į žurnalistų klausimą apie galimą Bundesvero karių dislokavimą Ukrainoje siekiant atgrasyti Rusiją nuo invazijos, valdininkė atsakė, kad dabar NATO nori veikti kitais spaudimo svertais. „Privalome išnaudoti visas diplomatinių ir ekonominių sankcijų priemones. Ir visi tolesni žingsniai turi būti glaudžiai koordinuojami tarp Aljanso narių”, – sakė A. Lambrecht.

Korespondentai politikės klausė, ar Rusijos dujotiekis „Nord Stream 2“ gali būti įtrauktas į tokį sankcijų sąrašą. Ministrė tiesioginio atsakymo nepateikė.

Tuo pačiu metu Vokietija tvirtina, kad nėra jokio ryšio tarp Rusijos dujotiekio „Nord Stream 2“ ir galimos Rusijos invazijos į Ukrainą. Todėl nereikia įvesti jokių apribojimų „vamzdžiui“, kad RF sumažintų įtampą. Apie tai tiesiai pareiškė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, praneša „Deutsche Welle“.

Scholzas pabrėžė, kad sprendimas paleisti „Nord Stream 2“ priimamas nepolitizuojant. Ir pridūrė, kad norint pradėti eksploatuoti dujotiekį, belieka tik vienu aspektu išsiaiškinti projekto atitiktį Europos teisės aktams.

Kita „Normandijos“ formato dalyvė – Prancūzija – palaikė Vokietijos poziciją. Pasak visos europietiško žiniasklaidos tinklo euractiv, prezidentas Emmanuelis Macronas per susitikimą su Scholzu pareiškė, kad „Nord Stream 2“ neturi nieko bendro su Rusijos eskaluojama padėtimi prie sienos su Ukraina.

„Scholzas pabrėžė, kad „Nord Stream 2“ yra „privataus sektoriaus projektas, kuriam reikia išspręsti tik“ detales. Macronas pasakė, kad dujotiekio ateitis nesusijusi su dabartinėmis problemomis Ukrainos pasienyje“, – rašo leidinys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 212

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Myndė    -  2021-12-20, 07:20

    Mūsų neadekvatai nevieniši. Tik nežinau, džiaugtis tuo ar liūdėti.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...