infa.lt

Seimo valdančioji dauguma ištraukė savo ministro A.Dulkio „uodegą” iš beužšalančios eketės

15 gruodžio
07:30 2021

Arūnas Dulkys

Seimas, apsvarstęs sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio atsakymus į Seimo narių grupės interpeliaciją, nusprendė pritarti ministro atsakymams. Už tai numatantį nutarimą „Dėl interpeliacijos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui“ (projektas Nr. XIVP-1240) balsavo 71 Seimo nariai, prieš – 36, susilaikė 7 parlamentarai.

Interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui A. Dulkiui Seimo posėdyje pateikė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojas Aurelijus Veryga, atstovaudamas 43 Seimo nariams.

Seimo nariai ministro klausė apie 130 žingsnių pandemijos suvaldymo planą, infekcinių ligų klasterio kūrimo nukėlimą, kai kurių sveikatos įstaigų darbą be nuolatinių vadovų, vakcinacijos procesą ir dar 11 klausimų apie sveikatos apsaugos aktualijas.

Pristatydamas savo atsakymus A. Dulkys sakė interpeliaciją vertinantis kaip kvietimą dar kartą aptarti darbo rezultatus, būdą pasitikrinti ar veikiama teisinga kryptimi.

Lietuvos pasirinkta pandemijos valdymo strategija veikia gerai ir yra rezultatyvi. Tikslas toli gražu nepasiektas, kasdien suserga daugiau nei 1 tūkst. žmonių, mirštą dešimtys, kenčia ir vargsta nuo COVID-19 dešimtys tūkstančių, esame nežinomybėje, prieš galimas naujas viruso atmainas. Tačiau jei ant stalo sudėsime visus veikiančius faktorius ir pasižiūrėsime už tvoros, kaip sekasi kitiems, pamatysime, kad turime už ką sau padėkoti. Sakydamas sau, turiu minty Lietuvos gyventojus, sveikatos apsaugos specialistus, visas politines valdžios grandis“, – sakė ministras.

Pasak A. Dulkio, maždaug 80 proc. pilnamečių gyventojų priėmė sprendimą skiepytis: „Apibendrinant temą, šiandien gyvename atviroje Lietuvoje, gydymo paslaugos teikiamos visiems, viešasis gyvenimas vyksta, žmonės gali dirbti, ilsėtis ir protestuoti laisvai.

Tai yra pandemijos valdymo strategijos, kurią pasirinko ir įgyvendino Lietuva, rezultatas, tai yra ir mūsų visų bendradarbiavimo rezultatas. O žmonių, kurie pareigas painioja su prievarta buvo, yra ir bus visose valstybėse. Lietuva ne išimtis.“

Ministras apgailestavo, kad net ir padidinus faktų srautą nepavyksta geriau informuoti visuomenės, nes „mums trūksta pagarbos tiesai, trūksta tolerancijos klaidoms.“

Iš 13 Seimo narių sudaryta komisija – Eugenijus Gentvilas, Vaida Giraitytė-Juškevičienė, Irena Haase, Asta Kubilienė, Paulė Kuzmickienė, Orinta Leiputė, Laima Nagienė, Edmundas Pupinis, Stasys Šedbaras, Agnė Širinskienė, Aurelijus Veryga, Andrius Vyšniauskas ir Artūras Žukauskas – apsisprendė dėl dviejų alternatyvių sprendimų:

7 komisijos nariai balsavo už tai, kad būtų pritarta sveikatos apsaugos ministro atsakymams į Seimo narių grupės interpeliaciją, 6 nariai balsavo už tai, kad ministro atsakymams nebūtų pritarta.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 172

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....