infa.lt

„Pfizer“ generalinis direktorius: ketvirtosios Covid vakcinos dozės gali prireikti greičiau nei tikėtasi dėl Omicron

09 gruodžio
07:37 2021

Albertas Bourla

„Pfizer“ generalinis direktorius Albertas Bourla trečiadienį sakė, kad žmonėms gali prireikti ketvirtojo skiepo nuo COVID-19 anksčiau nei tikėtasi, nes preliminarūs tyrimai rodo, kad naujoji Omikron atmaina gali apeiti antikūnius, kuriuos sukuria vakcina, bendrovė sukurta kartu su BioNTech, praneša CNBC

„Pfizer“ ir „BioNTech“ trečiadienio rytą paskelbė pirminio laboratorinio tyrimo rezultatus, kurie parodė, kad trečiasis skiepas yra veiksmingas kovojant su Omicron variantu, o pradinės dviejų dozių vakcinacijos serijos gebėjimas apsisaugoti nuo naujos padermės labai sumažėjo.

Tačiau dviejų dozių serija „greičiausiai vis dar apsaugo” nuo sunkaus susirgimo užsikrėtus Omikron, teigė bendrovės. (Tyrimai rodo, kad užsikrėtus Omicron – patiriami labai lengvi simptomai net nesiskiepijus – infa.lt pastaba)

Albert Bourla pažymėjo, kad preliminarus bendrovės tyrimas buvo pagrįstas sintetine, laboratorijoje sukurta Omicron atmainos kopija, todėl reikia daugiau duomenų ir bandymų prieš tikrąjį virusą. Tie realūs rezultatai bus tikslesni ir jų laukiama per ateinančias dvi savaites, sakė „Pfizer“ generalinis direktorius.

„Kai pamatysime realius pasaulio duomenis, nustatysime, ar omikroną gerai dengia trečioji dozė ir kiek ilgai. Ir antras dalykas, manau, kad mums reikės ketvirtos dozės“, – sakė Bourla CNBC laidai „Squawk Box“.

Bourla anksčiau prognozavo, kad praėjus 12 mėnesių po trečiosios dozės prireiks ketvirto šūvio. „Su omikronu turime palaukti ir pamatyti, nes turime labai mažai informacijos. Mums gali prireikti greičiau“, – sakė jis.

„Pfizer“ generalinis direktorius sakė, kad šiuo metu svarbiausia susileisti trečiąsias dozes žiemai. Visuomenės sveikatos pareigūnai nerimauja dėl Covid infekcijų skaičiaus padidėjimo, nes žmonės vis dažniau renkasi patalpose, kad išvengtų šalčio.

„Manau, kad trečioji dozė suteiks labai gerą apsaugą“, – sakė Bourla. Jis taip pat teigė, kad tokie gydymo būdai kaip Pfizer geriamosios antivirusinės tabletės Paxlovid padės išvengti hospitalizavimo ir kontroliuoti Covid žiemą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 761

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Kritinis    -  2021-12-09, 08:01

    Tu žiūrėk man, kaip mokslas greitai kuria sintetines formas. Bet jokiu būdu mokslas negalėjo paleisti virusi iš laboratorijos😀

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Pykts    -  2021-12-09, 16:51

    Nesulauks tas ž*das borla. Nesiskiepysiu!

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Hm    -  2021-12-09, 18:54

    Naujas anekdotas… Pfizer mokslininkai patyrinėję naujas atmainas padarė atradimą, kad naujas atmainas labai gerai veikia skiepai kurių baigėsi galiojimo laikas. Ir kuo tas laikas ilgesnis, tuo geriau „veikią”… 🙂

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...