infa.lt

Mokslininkai: treniruotės ištvermei lavinti nekenkia širdies darbui

03 birželio
22:07 2016

širdis

Laikoma, jog intensyvios, nukreiptos ištvermės didinimui treniruotės, kurioms save „pasmerkia“, pavyzdžiui, Olimpiadų dalyviai, neigiamai atsiliepia širdies-kraujotakos sistemai, tačiau mokslininkai iš Vokietijos, suabejoję šios išvados tikrumu, nutarė ir vykdė savo tyrimą, kuris tai paneigė, rašo leidinys Circulation.

Ankstesnis šio klausimo tyrimas, vykdytas Belgijos mokslininkų, parodė padidėjusį dešinįjį širdies skilvelį (pavojingą iš infarkto rizikos požiūrio taško reiškinį) pas daugelį profesionalių sportininkų, kas buvo pasigauta masinių informacijos priemonių ir pateikta kaip baisi kaina, kurią moka olimpiniai čempionai už savo pergales.

Specialistai iš Vokietijos nutarė pravesti papildomą, patikslinantį tyrimą, kam atrinko trisdešimt sportininkų ir sulygino jų širdis su širdimis žmonių, kurių gyvenimas vyksta be ypatingų fizinių apkrovų.

Paaiškėjo, jog sportininkų širdys iš tiesų truputį stambesnės, tačiau tuo pačiu jų širdies-kraujotakos sistema, atvirkščiai, yra kur kas geresnės būklės, nei pas nesportuojančius žmones. O širdies padidėjimas, dėl kurio treniruotės ištvermei didinti buvo pavadintos pavojingomis, labai nežymus ir neturi jokio patologinio pobūdžio.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 87

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....