infa.lt

Bus nusavinami nuosavi vandens gręžiniai, pradžioje juos „legalizuojant” ir priverčiant mokėti už naudojamą vandenį

17 lapkričio
09:30 2021

Seimo kanceliarijos archyvo nuotr.

Seimas po svarstymo pritarė Gėlo požeminio vandens gavybos gręžinių įteisinimo laikinojo įstatymo projektui Nr. XIVP-144(3) ir lydimajam teisės aktui.

Laikinojo įstatymo projektu siūloma patvirtinti laikiną požeminio vandens gręžinių legalizavimo tvarką, suteikiant galimybę įsiteisinti valdomą gręžinį, susitvarkyti nuosavybę ir kitus požeminio vandens ištekliams išgauti reikalingus dokumentus, atleidžiant asmenį nuo administracinių ir ekonominių sankcijų už požeminio vandens išteklių naudojimą be leidimo, kol vyks gręžinio legalizavimo procedūros.

„Mes turime sovietinį palikimą – tai kolūkiai, mažos gyvenvietės, nedidelės gyvenvietės, na, ir asmeniniai gręžiniai, kurie anksčiau buvo įrengti ir iš tikrųjų be jokių leidimų. Tikrai siūlyčiau pritarti šiam projektui. Yra teisingas žingsnis, kad galėtų bet kas, gyventojai, bent jau atsirastų savininkai ir vandens įmonės tuos gręžinius sutvarkytų“, – pritarti projektui kvietė Seimo narė Laima Nagienė.

Laikinojo įstatymo projektu siūloma asmenį nuo administracinės atsakomybės atleisti šiais atvejais:

1. jei asmuo likvidavo neregistruotą, iki šio įstatymo įsigaliojimo įrengtą, gręžinį iki Laikinojo įstatymo įsigaliojimo;

2. jei asmuo nori pats likviduoti neregistruotą, iki šio įstatymo įsigaliojimo įrengtą, gręžinį – siūlomas atleidimas nuo atsakomybės prasidėtų nuo to momento, kai apie šį savo ketinimą asmuo informuotų Aplinkos apsaugos departamentą;

3. jei asmuo dėl neregistruoto, iki šio įstatymo įsigaliojimo įrengto, gręžinio įteisinimo kreipiasi į savivaldybę dėl pritarimo naudoti požeminio vandens gręžinį gavimo – siūlomas atleidimas nuo atsakomybės prasidėtų nuo to momento, kai savivaldybei pateikiamas prašymas;

4. jei asmuo nusprendžia susitvarkyti nuosavybės teisę į iki šio įstatymo įsigaliojimo nuosavybes teise priklausančiame žemės sklype įrengtą Žemės gelmių registre registruotą požeminio vandens gręžinį – siūlomas atleidimas nuo atsakomybės prasidėtų nuo to momento, kai apie šį savo ketinimą asmuo informuotų Aplinkos apsaugos departamentą.

Projektui po svarstymo pritarė 109, nė vieno nebuvo prieš, susilaikė trys Seimo nariai.

Siūloma, kad įstatymas įsigaliotų 2022 m. kovo 1 d. ir galiotų iki 2025 m. vasario 28 d.

Lydimojo Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymo pataisų projekte Nr. XIVP-146(3) siūloma įtvirtinti, kad iki 2027 m. gruodžio 31 d. savivaldybė arba jos kontroliuojama vandens tiekimo įmonė perimtų iš bendruomenių ar kitų asmenų geriamojo vandens tiekimui reikalingą infrastruktūrą po to, kai ji bus įteisinta.

Po svarstymo projektui pritarė 95, prieš balsavo  vienas, susilaikė aštuoni Seimo nariai.

infa.lt komentaras:

reikėtų atkreipti dėmesį į formuluotę, pradžioje įteisinti, tai yra sumokėti visus su tuo susijusius mokesčius, nors tam, kad būtų įrengtas gręžinys prie visus leidimus turinčio ir pastatyto namo, jokių leidimų anksčiau tiesiog nereikėjo, o kai kurie žmonės už gręžinius jau sumokėjo dešimtis tūkstančių eurų.

Dabar jie šiuo įstatymu tiesiog informuojami, kad gręžinį įteisinus jis bus tiesiog perimtas su visa infrastruktūra – vamzdžiais, siurbliais, apsaugomis. N̶e̶ ̶i̶š̶p̶i̶r̶k̶t̶a̶s̶,̶ ̶o̶ ̶p̶e̶r̶i̶m̶t̶a̶s̶ ̶a̶r̶b̶a̶ ̶k̶a̶l̶b̶a̶n̶t̶ ̶p̶a̶p̶r̶a̶s̶t̶a̶i̶ ̶n̶u̶s̶a̶v̶i̶n̶t̶a̶s̶,̶ ̶k̶o̶n̶f̶i̶s̶k̶u̶o̶t̶a̶s̶,̶ ̶n̶e̶t̶u̶r̶i̶n̶t̶ ̶g̶a̶l̶i̶m̶y̶b̶ė̶s̶ ̶t̶o̶ ̶a̶t̶s̶i̶s̶a̶k̶y̶t̶i̶.

Patikslinimas – Jeigu dėl geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros ar paviršinių nuotekų tvarkymo infrastruktūros išpirkimo ir perdavimo savivaldybės arba viešojo geriamojo vandens tiekėjo ir nuotekų tvarkytojo ar paviršinių nuotekų tvarkytojo nuosavybėn susitarti nepavyksta, savivaldybės institucijos iniciatyva turi būti sudaromos sutartys dėl geriamojo vandens tiekimo ir (arba) nuotekų tvarkymo infrastruktūros naudojimo (nuomos, panaudos, jungtinės veiklos) ir geriamojo vandens tiekimo ir (arba) nuotekų tvarkymo paslaugų teikimo.“

Pastebėtina, jog užversti gręžinį ar tiesiog juo nebesinaudoti – nedraudžiama. Valdžiai tai juk nieko nekainuoja. Ji į tai nieko neįdėjo. Tačiau palikus – jis bus „perimtas” išperkant savivaldybės nustatyta kaina arba privalomai sudarant infrastruktūros panaudos sutartį. Vien gręžinio savininko nuosavybės neliks..

Įstatymai negalioja atgaline data, bet čia matome perėmimą tų gręžinių, kurie buvo pastatyti dar tada, kai nebuvo jokių reikalavimų vandens gręžiniams, pastatytiems naujuose, gyvenamiesiems namams suprojektuotuose sklypuose, kuriuose nebuvo jokio vandens tiekimo.

Papildomai:
Gręžinio savininkui teks sumokėti vienkartinę įmoką kurios dydis nustatomas pagal planuojamą išgauti požeminio vandens išteklių kiekį: jeigu planuojama išgauti iki 10 kubinių metrų per parą, mokama 500 eurų vienkartinė įmoka; jeigu 10 ir daugiau kubinių metrų per parą, bet mažiau kaip 100 kubinių metrų per parą, – 1 000 eurų vienkartinė įmoka; jeigu 100 ir daugiau kubinių metrų per parą, – 5 000 eurų vienkartinė įmoka.

Visa tai neatleidžia gręžinio savininko nuo mokesčio už išgaunamą vandens kiekį – teks statytis skaitliukus:
Šio įstatymo nuostatos gręžinio įteisinimo laikotarpiu neatleidžia asmens, kuriam pagal Žemės gelmių įstatymą požeminio vandens ištekliams naudoti reikalingas leidimas, nuo mokesčio už išgautus požeminio vandens išteklius mokėjimo, kaip nurodyta Mokesčio už valstybinius gamtos išteklius įstatyme.

P.S. – tai laikinasis įstatymas, kai bus priimtas nuolatinis – jis gali būti kur kas blogesnių pasekmių gręžinių savininkams.

Reikia pastebėti, jog geriamojo vandens apmokestinimą gyventojams, kurie patys įsirengė sau požeminio vandens išgavimo infrastruktūrą, parengė liberalas Simonas Gentvilas.

Tai iš tų liberalų, kurie visose savo programose žada, kad naujų mokesčių neįvedinės ir kalba apie kuo mažesnį valstybės kišimąsi į žmonių gyvenimą. Programos – programomis, o pinigai – pinigais.

Šiandien (lapkričio 18 d.) infa.lt redakcija sulaukė skambučio iš Aplinkos ministro patarėjo M.Gailiaus ir pirmiausia išgirdo prašymą sustabdyti šio straipsnio publikavimą. Atsisakius – buvo pasiūlytas kompromisinis variantas – Aplinkos ministerija parengia savo įstatymo aiškinimo versiją, kurią ir spausdiname žemiau be pakeitimų:

Tiksliname publikacijos „Bus nusavinami nuosavi vandens gręžiniai, pradžioje juos „legalizuojant“ ir priverčiant mokėti už naudojamą vandenį“ klaidinančius teiginius:

1. Straipsnyje du skirtingi įstatymai suplakami į vieną. Atkreipiame dėmesį, kad gręžinių įteisinimo (Gėlo požeminio vandens gavybos gręžinių įteisinimo laikinojo įstatymo) projektas nėra tiesiogiai susijęs su Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymo pakeitimu.

2. Gręžinių įteisinimo projektu siūloma įteisinti galimybę, kurios nėra buvę – įsiteisinti nelegalų gręžinį. Pagal dabar galiojančią tvarką nelegalaus gręžinio savininkas privalėtų tokį gręžinį likviduoti, susimokėti baudą ir, jei vandens ištekliai jam reikalingi, įsirengti naują gręžinį pagal galiojančią tvarką.

3. O jei toks nelegalaus gręžinio savininkas atitinka leidimui naudoti požeminio vandens išteklius keliamus reikalavimus, jis dar turėtų susimokėti nesumokėtus mokesčius už išgautus požeminio vandens išteklius už trejus metus atgal.

Būtent nuo šių atsakomybių siūlomu gręžinio įteisinimo projektu asmuo ir būtų atleistas.

4. Pakeistas vandens tiekimo ir nuotekų (Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymo) projektas nustatytų savivaldybei arba jos kontroliuojamai vandens tiekimo įmonei 5 metų laikotarpį geriamojo vandens infrastruktūrai perimti. Pastaroji nuostata nebūtų taikoma tais atvejais, kai iš gręžinių išgaunamas požeminis vanduo skirtas aprūpinti individualiai.

5. Pabrėžiame, kad jos priverstinio perėmimo nebus.

Vadovaujantis Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros objektų išpirkimo tvarkos apraše nustatyta tvarka, objektas yra išperkamas tik savininkui sutikus.

Išperkamo objekto vertę nustatytų nepriklausomi turto vertintojai, o ne savivaldybė, kaip nurodyta straipsnyje (Nepriklausomi turto vertintojai nebūtų parinkti paties gręžinio savininkoinfa.lt)

Jei tarp šalių kyla ginčas, savivaldybės institucijos iniciatyva sudaromos sutartys dėl infrastruktūros naudojimo (nuomos, panaudos, jungtinės veiklos) ir paslaugų teikimo.  (Įstatyme nenumatyta galimybė gręžinio savininkui atsisakyti sutarčių su savivaldybeinfa.lt)

6. Prievolė savivaldybei perimti geriamojo vandens tiekimui tinkamą infrastruktūrą Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatyme reglamentuota nuo 2006 m., tačiau ministerija pastaraisiais metais gauna vis daugiau bendruomenių nusiskundimų, kad savivaldybės nekomunikuoja arba visaip kaip atsisako perimti minėtą infrastruktūrą,. Todėl siekiant savivaldybes paskatinti padėti bendruomenėms buvo pasiūlyta numatyti, iki kada ta infrastruktūra turi būti perimta.

Vietos savivaldos įstatyme nurodyta, kad geriamojo vandens tiekimo organizavimas yra savarankiškosios savivaldybių funkcijos, kurias savivaldybės vykdo atsižvelgdamos į gyventojų interesus. (Gyventojų, kurie apsirūpina geriamuoju vandeniu patys, interesas – išlikti nepriklausomaisinfa.lt)

7. Teiginys „Visa tai neatleidžia gręžinio savininko nuo mokesčio už išgaunamą vandens kiekį – teks statytis skaitliukus“ neturi pagrindo.

Vadovaujantis Žemės gelmių įstatymu. apskaitos prietaisai reikalingi, kai požeminio vandens išteklių naudojimui reikalingas leidimas arba kai iš gėlo požeminio vandens vandenvietės išgaunama (planuojama išgauti) 10 m3 ir daugiau gėlo požeminio vandens per parą, skaičiuojant metinį vidurkį. (Tai juk įstatymo projekte ir kalbama apie būtinus leidimus legalizuojant – infa,lt)

Vadinasi, nieko naujo nėra nustatoma.

Pagal įstatymo projektą, asmuo yra atleidžiamas nuo jam kylančių administracinių atsakomybių, nėra atleidžiamas nuo mokesčių mokėjimo, jei tokius mokesčius turi mokėti. (Mokėti turi tie, kam išteklių išgavimui reikalingas leidimas). (Įstatymo projekte būtent apie leidimus ir kalbama – infa.lt)

8. Teiginys „Reikia pastebėti, jog geriamojo vandens apmokestinimą gyventojams, kurie patys įsirengė sau požeminio vandens išgavimo infrastruktūrą, parengė liberalas Simonas Gentvilas“ yra klaidinantis.

Pabrėžiame, kad Geriamojo vandens apmokestinimas nustatytas Mokesčio už valstybinius gamtos išteklius įstatyme, o ne dabar teikiamais projektais. (Iki šiol žmonės savo lėšomis įsirengę gręžinius už vandenį nemokėjoinfa.lt)

Pažymėtina, kad ir teikiami projektai yra registruoti kelių Seimo narių, ne vieno S. Gentvilo: tai yra Kęstutis Mažeika, Kazys Starkevičius, Valius Ąžuolas, Aidas Gedvilas.

infa.lt komentaras į Aplinkos ministerijos patikslinimą:

Pirmoji pavardė įstatymo projekte yra S. Gentvilo, – jis, kaip Aplinkos ministras pirmasis ir pristatė šį projektą dar balandžio 14 dieną (nuoroda: https://infa.lt/59002/liberalu-laisve-vandens-grezinius-irengusius-savininkus-verciama-juos-registruoti-o-veliau-apmokestinti-ir-net-atimti/)

Citata:
6. Prievolė savivaldybei perimti geriamojo vandens tiekimui tinkamą infrastruktūrą Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatyme reglamentuota nuo 2006 m., tačiau ministerija pastaraisiais metais gauna vis daugiau bendruomenių nusiskundimų, kad savivaldybės nekomunikuoja arba visaip kaip atsisako perimti minėtą infrastruktūrą, Todėl siekiant savivaldybes paskatinti padėti bendruomenėms buvo pasiūlyta numatyti, iki kada ta infrastruktūra turi būti perimta.

Komentaras:
Kiek teko domėtis bendraujant su privačių gręžinių ir šulinių savininkais – nė vienas neprašė iš savivaldybės priimti savo nuosavos vandens įrangos-infrastruktūros. Todėl, galima manyti, jog šis argumentas yra pateiktas tik tam, kad galima būtų pateisinti tokio įstatymo projekto atsiradimą.

Kai kurie žmonės dar iki šiol yra skolingi bankams už gręžinių įrengimą, kai kurie gręžinius darė po kelis kartus, kad surastų vandenį – tų darbų kaina už darbus yra didžiulė, žmonės skolingi bankams ir moka procentus – kas norės perduoti savivaldybei savo susikurtą vandens tiekimą, kuris galiausiai gali būti išsemtas-pereikvotas?

Galiausiai – šis įstatymas įsigalioja atgaline data, į tuos laikus – kai dar nebuvo jokių reikalavimų nieko įteisinti, o vandens ir kanalizacijos infrastruktūros apie naujai statomus namus nebuvo jokios. Žmonės sukosi kaip išmanė. Ir štai dabar, po keleto naudojimo metų tie žmonės tampa nelegalių gręžinių savininkais. Būtent liberalų dėka.

Dar vienas pastebėjimas – žmonės įsijungę į savivaldybės organizuojamą vandens tiekimo tinklą, tampa vandens tiekėjais, kuriems tenka jau pirmuose įstatymų punktuose pateiktos pasekmės.

Šis įstatymas yra laikinas – t.y. viskas, kas jame yra šiandien po kelių metų gali būti (greičiausiai ir bus) pakeista. Kaip taisyklė – valstybėje viskas juda didesnės kontrolės ir griežtinimo, didesnio apmokestinimo link. Pasiūlymas skaitytojams patiems pasiskaityti šiuos įstatymų projektus ir pasidaryti savo išvadas. Nuorodos straipsnyje pateiktos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 61 261

Žymos:

Atsiliepimų 43

  1. Lina    -  2021-11-17, 09:41

    Klausimas, kas tas „gręžinys”? Ką jie laiko „gręžiniu”? Pareis ir prie šulinių. Išgamų – vagių ir banditų valdžia – ateinu ir… pasiimu.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Henrikas    -  2021-11-17, 17:39

      Prieš kelis metus kažkoks globalistas nestle savininkas svaičiojo, kad visas žemės geriams vanduo turi būti apmokestintas. Taigi aiškų kieno subinę Gentvilas laižo.

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Rezistentas    -  2021-11-17, 09:57

    Laikas pabusti. Jūs neturėsit nieko ir būsit laimingi.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Narys    -  2021-11-18, 15:04

      Neįsivaizduoju kaip taip galima.. Žmonės už įranga patys susimokejo. Tai gerai mes uzverskit bet tada tegu patys atveda vandenį į kaimus. Kodėl susimokejau už gręžinį dar turi mokėt tokius pačius mokesčius, kaip tie kuriems yra atvesta

      Atsakyti į šį komentarą
  3. Vygandas    -  2021-11-17, 10:05

    Geras infa.lt komentaras, kuriame pasakyta viskas. Bet tuo dar neturi baigtis, laisvamaniams reikės dar nusavinti šulinius ir apmokestinti orą, kuriuo po vakcinacijos išlikusieji kvėpuos. Juk kvėpuojant teršiamas, šildomas oras, todėl ir vystomas toks pelningas globalinio atšilimo verslas…

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Asta    -  2021-11-17, 10:08

    Kuo toliau tuo gražiau. Tikiuosi źmones pagaliau atsibus. Ir pradės veikti. Nes Gentvilas jau su visais savo įstatymais baigia žmones į gilią duobę nuvaryti. Viską tik apmokestina, Viską tik legalizuoja. Mano kiemas, mano žemė, koks gali būti legalizavimas? Atsigauk Gentvilai pagaliau.Reikia būtinai referendumui pasirašyti.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Voverė    -  2021-11-17, 10:09

    Aš tai skaitau taip – jeigu gręžiniui nebuvo reikalavimo įteisinti, kaip nuosavame name, jis yra legalus ir jokio nusavinimo negali būti. Ir, iš principo, ten, kur žmonės už savo lėšas teisėtai įsirengė gręžinius, negali būti jokio apmokestinimo. Žemės gelmės Vyriausybei nepriklauso, ji pati vandens neprigamino, kad jį apmokestintų ten, kur neįdėta jokių viešųjų finansų.

    Atsakyti į šį komentarą
    •    -  2021-11-17, 20:45

      palaikau-ačiū už teisingą komentarą

      Atsakyti į šį komentarą
    • Moteris    -  2021-11-17, 21:52

      Labai gerai pastebėta – vyrisusybė vandens nepagamino, todėl neturi jokių teisių į jį. Juk bet kuris produkto gamintojas turi patentą į produktą, tai jei vyriausybė sako turinti teises į vandenį, lai pateikia pono Dievo pasirašytą dokumentą, jog jis perdavė vyriausybei teisės į vandenį. Žemės gelmės šiaip pagal Konstituciją priklauso valstybei,t. y. Tautai. Kodėl aš turiu kažkam mokėti už tai, kas yra mano pagal gimimo šioje žemėje teisę?

      Atsakyti į šį komentarą
    • Nuomone    -  2021-11-18, 10:38

      Palaikau,viska tik apmokestinti,savininkas padare grezini nuosavam sklype,sumokejo didelius pinigus,tai uz ka moketi?

      Atsakyti į šį komentarą
  6. Eugenijus    -  2021-11-17, 11:13

    Šitas ministras su dvyliktoko ambicijom serga keista liga.

    Čia tas pats kas už orą mokėt. Vandenį aš išgeriu ir grubiai sakant išmyžu. Orą įkvėpiu ir iškvepiu. Mieste už vandentiekį moki, už vandens sistemų priežiūrą, vandens kokybės kontrolę, dumblo nusodinimą ir t.t. Už ką mokėsiu aš? Už tai kad pats savo vamzdžius prisižiūriu?

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Wars of Water    -  2021-11-17, 16:23

    Artėja pašalinis vandens badas. Ir valdžia sau ruošiasi pelną žmonių ir valstybės sąskaita

    Atsakyti į šį komentarą
  8.    -  2021-11-17, 20:29

    tegul pirma įveda turto ir prabangos mokestį : apmokestina turinčius daugiau nei po vieną automobilį ( jei jie prabangūs-atitinkamai didesnis mokestis ) , turinčius po kelis namus ar butus ( jei šis turtas nėra teisėtai paveldėtas ar dovanotas ) turi būti atitinkamai apmokestintas ypatingai turimas nekilnojamas turtas kurortinėse vietovėse ar pajūryje,prie ežerų , apmokestinti prabangos prekes ir keliones : papuošalai,laikrodžiai,paveikslai ir kt.,kurių vertė viršija du minimalius mėnesio atlyginimus , apmokestinti palikimą jei jis viršija 150 minimalių mėn.atlyginimų .-Jei to nebus brangieji-bus revoliucija !!! – užtenka tyčiotis iš vargšų paprastų žmonių – per daug jau priviso nelegalių milijonierių !!!

    Atsakyti į šį komentarą
  9. Danutė Vadeikaitė    -  2021-11-17, 20:32

    Vidmantas Bagdanavicius :
    Suprantama, kad šitas ministras nori pasirodyti labai protingas ir apmokestinti kuo daugiau piliečių. Už vandenį reikia mokėti kai paros ištekliai 10000 ir daugiau litrų požeminio vandens ir turint tam leidimą. Turėtų paaiškinti nuo kokio gylio yra požeminis vanduo ir kt.

    Atsakyti į šį komentarą
  10. Tadas    -  2021-11-17, 23:43

    Absurdo teatras! Kaip visada ne nuo to galo. Trūksta pinigų? Masiulio paprašykit arba sutvarkykit viešus pirkimus ir a t s i p i s k i t nuo paprastų žmonių.

    Atsakyti į šį komentarą
  11.    -  2021-11-18, 01:19

    Paėmiau paskolą, kad pastatyti būstą, įsirengti gręžinį, nuotekų įrenginius,sumokėjau skolintus pinigus už įrangą, moku mokesčius, palūkanas bankui. Ir dabar ateis ir visa tai nusavins taip paprastai? Kur mes randamės, kokioj banditų šaly?

    Atsakyti į šį komentarą
  12. JM    -  2021-11-18, 03:47

    Klausikyte o uz saulute dar moketi nereikia nes juk šildo ir suteikia galimybes gyventi, o gal ir uz lietuti juk jis laisto viskas kas gyva ir masinas plauna kelius ir taip toliau. O gal ir sode isaugintas apmokestinkime juk viska naudojo. O galie vaismedzius juk ima vandeni is gelmiu. O klausimas uz tai kad mastom nereiks moketi. Kuras jau kosmosas kazkoks su kainom nes pas mus gi ponai gali sakotis pries ekonomiskai nepriklausomos nuo kitu. Juk ir elektra jog pigiau butu negalejo leisti, dujos tas pats variantas. Tiesiai šviesiai sakant zmones siekia tik vieno jog moketume uz viska keturgubai brangiau. Nes ir kaukes nebetinka daukartines nes nereik keist taip daznai ir nera biznio. Tai vat mielieji seimo nariai kur jusu nieko verti pazadai tautai? Nes jus be musu kas? Atsakymo ieskoti daug nereikia ir sakau iskart esat bedarbiai ir dalintis lieka tik save. Ir jus pazeidziate tokiais istatymais zmogaus teises lendate i zmoniu seimos erdve. Iskaitant ir stambiu mastu savinates svetima turta o uz tai ir baudziama byla ir ne vienas straipsnis tame kontekste. Ir juk pati valstybe zemes kurias privatizvo jau pardavus zmonėms yra tai ko jus norite cia jei jusu teisiu ten senei nėra. Ar jus kaip isivaizduojete pardaviau viena karta vel atimsiu ir parsuosiu? Esme tame kad zmones renkasi dar prie seimo ir koliojasi ir keikesi, o ka darysite kai jie bus prie jusu duru nejucia? Tai gal pradekime nuo jusu paciu ir paziurekime kas tada. Nes algos jus savo neuzdirbate nei kiek sededami pas save. O kantrybes jums jau tikrai nebera ir nebus,perėjote visas ribas. Kad galvojant cia rimciau jusu turta reik nusavinti ir padalinti kur retai bunate nes netausojete nieko apskritai. Ir zmoniu kurie be namu jau lieka. Tai vat ponai mieli dalinam turta apskritai savo nes del buto zmones stovi eileja.

    Atsakyti į šį komentarą
    • JM    -  2021-11-18, 04:14

      Ir dar mieli prie to pačio reik apmokestintinti visu jusu keliones kad moketumete is savo kisenes, masinas mieliji pirkite savas ar nuomuokite is saves. Kaip bebutu zmonems kurie neturi kaip nusigauti iki miesto jog galetu dirbti jums nerupi, o kodel visus mus turetu jaudinti kaip jus atvykstate nors pescia cia juk jusu problema kodel uz jus moka tauta, gal jau gana. Ir uz bustus moketi jau pradekite, o ne ale seimui cia iskirtas ir moketi man nereikia. Ot nei velnio sedekite nors lauke jei nemokate. Ir ne centus, o kaip visi kas priklauso uz visus patogumus ir ne tik, bet ir uz buta kiek verte yra. Islaikyti mes jusu neprivalome, kadangi jus musu neislaikote visai ir cia mes gauname kazka tik tautos deka. Taip kad mieli kaip jums tokia eiga? Nors nesitikiu kad kazkada isvis is jusu bus kazkokia nauda. O alga skyrti uz atliktus darbus kuriuos sakete jog padarysite, o ne pazadus dalinsite kuriu vertes nera ir nebus niekada. Kaip atliktas visuomenei darbas naudingas darbas taip alga, ner naudos,ner algos, manau su tuo sutiks visi tautiečiai. O netikamai atlikti pazadai jog butu skyriama bauda ir tikiu tada jog galvosite galva.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...