infa.lt

Teksaso gubernatorius pasirašė įstatymą, uždraudžiantį abortą, jei aptinkamas vaisiaus širdies plakimas

23 gegužės
06:30 2021

Neščia moteris

Teksaso gubernatorius Gregas Abotas (Greg Abbott), gegužės 19 dieną pasirašė įstatymo projektą uždraudžiantį daryti abortą, jeigu bus aptiktas vaisiaus širdies plakimas, rašo Epoch Times.

„Mūsų kūrėjas apdovanojo mus gyvybe. Ir vis dėlto milijonai vaikų dėl abortų kasmet praranda teisę į gyvybę “, – Austine vykusioje įstatymo pasirašymo ceremonijoje sakė respublikonas Abotas. Įstatymo projektas „užtikrina, kad kiekvieno dar negimusio vaiko, kurio širdies plakimą galima aptikti, gyvybė bus išgelbėta nuo aborto mirties“.

Teksaso įstatymai draudžia ir kriminalizuoja abortus, neskaitant tų atvejų, kai kyla pavojus motinos gyvybei.

Įstatymas sako, kad daktarai negalės daryti abortų, išskyrus atvejus, jei būtų nustatoma, jog neaptiktas vaisiaus širdies plakimas. Priešingu atveju abortą bus galima padaryti tik “jeigu kils pavojus moters gyvybei”

Taip pat abortą bus leidžiama daryti tais atvejais, jeigu moteris butu išžaginta ar įvyktų kraujomaiša. Kitais atvejais bus galima pareikšti ieškinius daktarams, klinikoms, ir visiems kitiems, kurie pažeis šį įstatymą.

Įstatymas įsigalioja nuo Rugsėjo 1 dienos.

Gegužės 13 d. Abotas paskelbė savo ketinimą pasirašyti įstatymo projektą po to, kai aukštieji rūmai jį palaikė 18–12 balsų skirtumu, o žemutiniai – 83–64.

Keli demokratai balsavo už įstatymo projektą, nors likusių dauguma balsavo prieš.

„Sakyk kartu su manimi: abortai yra sveikatos priežiūros sistemos dalis. Aš didžiuojuosi tuo, kad balsavau prieš, kai vyko balsavimas Atstovų rūmuose”, – savo Twitter paskyroje parašė valstijos atstovė demokratė Jesicca Gonzalez.

Nemažai visuomeninių grupių taip pat sukritikavo įstatymą.

„Jei šis įstatymas įsigalios, jis visiškai uždraus abortus valstijoje esant šešioms nėštumo savaitėms – kol daugelis teksasiečių moterų net nenutuokia, kad yra nėščios”, – sakoma Amerikos Teksaso piliečių laisvių sąjungos pranešime. „Jei įsigalios šis įstatymas, tai leistų VISIEMS paduoti į teismą abortus darančius asmenis ir žmones, kurie padeda asmeniui padaryti abortą.“

Amerikos akušerių ir ginekologų duomenimis, vaisiaus širdies plakimas aptinkamas anksčiau nei po 6 savaičių, skaičiuojant nuo paskutinių mėnesių dienos.

Teksaso planuojamos tėvystės Balsai pavadino šį įstatymą vienu griežčiausių abortų draudimo įstatymu šalyje.

Kiti džiaugėsi šiuo įstatymo projektu, įskaitant Chelsey Youman, kuri yra „Human Coalition Action Texas” vykdančioji direktorė.

„Didelė garbė tapti šio istorinio širdies plakimo įstatymo projekto pasirašymo, kurį atliko gubernatorius Abotas, liudininke. Įstatymų leidėjai ir gubernatorius pirmenybę atidavė šiam istoriniam įstatymui, ir jo parašo dėka vien sekančiais metais Teksase bus išgelbėta apie 50 000 brangių žmonių gyvybių!“ sakė Youman dalyvavusi įstatymo pasirašymo ceremonijoje.

Tokią nuomonę atkartojo vienas pagrindinių įstatymo projekto šalininkų, Teksaso valstijos įstatymų leidžiamojoje valdžioje.

Teksaso įstatymas apie širdies plakimą yra pats veiksmingiausias, pasisakantis už gyvybės apsaugą įstatymas Teksaso istorijoje ir ji taps pavyzdžiu visai šaliai – sakė valstijos senatorius Bryanas Hughesas, respublikonas, prisidėjęs rengiant šį įstatymą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 126

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...