infa.lt

Dėl ŽTK pirmininko T.V.Raskevičiaus reikalavimo išjungti tiesioginę posėdžio transliaciją, kreiptasi į etikos sargus

26 vasario
11:47 2021
Tomas Vytautas Raskevičius

Facebook nuotr.

Teisės ir teisėtvarkos pirmininko pavaduotoja Seimo narė Agnė Širinskienė dėl 2021 m. vasario 24 d. vykusio Lietuvos Respublikos Seimo Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) posėdžio, kurio trečiojo darbotvarkės klausimo „Dėl situacijos Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centre“ svarstymas rengtas uždarai, kreipėsi į Seimo etikos sargus bei komiteto pirmininką T. V. Raskevičių.

„Uždari posėdžiai gali būti rengiami išskirtiniais atvejais, esant slaptai informacijai, komercinei paslapčiai ar kitiems įstatyme numatytiems atvejams, kai negalima atskleisti tam tikros informacijos. Vesdamas posėdį ir pareikalaudamas išjungti transliaciją komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius nepateikė jokių motyvų, kam to reikėjo. Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro veikla svarbi visai visuomenei, ten atliekami ypatingi, išskirtinę vertę mūsų istorijai turintys tyrimai, tad yra nenormalu, kai apie centrą diskutuojama už uždarų durų, pasislėpus nuo visuomenės ir nepateikiant motyvų, kodėl tai daroma. Dėl to kreipiausi į etikos sargus prašydama įvertinti tokį elgesį, kai ribojama žmonių teisė žinoti, nepaisoma Statuto reikalavimų ir mažinamas Seimo atvirumas visuomenei, o taip pat raštu paraginau kolegą Raskevičių išviešinti posėdžio įrašą“, – sako Seimo narė A. Širinskienė.

Seimo narės teigimu, Seime jau ne pirmas atvejis, kai valdantieji bijo viešumo ir nuomonių įvairovės – Laisvės partijos atstovas Švietimo reikalų komiteto pirmininkas A. Žukauskas atsisakė į posėdžius kviesti kitokių pažiūrų asmenis, ŽTK pirmininkas T. V. Raskevičius rengia uždarus posėdžius.

„Tokie veiksmai, kada Seimas darosi uždaras, ignoruoja nuomonių įvairovę, bijo kitokio požiūrio yra pavojus demokratijai. Yra sunku suprasti, kas įvyko liberalams – prieš rinkimus kalbėję apie laisvę, patekę į Seimą pamažu panyra į tai, kas turi diktatūros bruožų“, – pastebi Seimo narė Agnė Širinskienė.

2016-2020 metų kadencijos Seime buvo atverti Seimo komitetų, komisijų, Seimo valdybos bei seniūnų sueigos posėdžiai – juos pirmą kartą imta transliuoti internetu, kad visi norintys galėtų stebėti, kaip vyksta teisėkūros procesas.

Seimo narė Agnė Širinskienė pastebi, kad atvirumas ir skaidrumas, duomenų prieinamumas – tai principai, kuriais buvo vadovaujamasi išviešinant visą Seimo darbą, ne tik Seimo plenarinius posėdžius, kaip kad buvo elgiamasi iki 2017 metų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 380

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Rasa    -  2021-02-26, 11:55

    Profesionalus gėjus nėra profesionalus politikas, pideralu laisvės partija nėra Laisvės partija.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Profesionali prostitutė    -  2021-03-01, 21:04

    Matau, kad pribrendo laikas įkurti Lietuvos profesionalų partiją. Kas už?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....

Apie kiekvieną žymų žmogų internete pilna "teisybės" ir jos skleidėjų. Kam tas apskritai daroma? Kokia...

A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...