infa.lt

Kaip Seimo nariai bandys prastumti naująjį EK parengtą migracijos paktą, prieš kurį stoja kitos ES valstybės

27 lapkričio
07:10 2020
Migrantai laive

Kadras iš vaizdo įrašo youtube

Tai Lietuvos Seimo puslapyje apie naująjį Europos Komisijos parengtą migracijos paktą pateikta medžiaga, kurioje nėra nė vienos konkrečios detalės apie ką jis yra iš esmės. Tačiau prieš jį jau pasisako ES valstybės kaip apie nesubalansuotą ir neatitinkantį jų lūkesčių. Turima omenyje nelegali migracija, apie kurią aptarimas turėtų būti tik vienas – nelegalios migracijos neturi būti kaip ir neturi būti jokių pasitarimų pažeidėjų atžvilgiu. Bet, mūsų (ar ne mūsų?) politikai sako:

Naujasis Europos Sąjungos migracijos ir prieglobsčio paktas žada patikimą migracijos valdymą

Lapkričio 25 d. bendrame Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetų posėdyje vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius pristatė naująjį Europos Komisijos pasiūlytą Migracijos ir prieglobsčio paktą. Remdamasi holistiniu vertinimu, Europos Komisija siūlo Europos Sąjungoje išplėtoti naują patikimą migracijos valdymo sistemą, taikant veiksmingesnes migracijos procedūras ir užtikrinant naują atsakomybės ir solidarumo pusiausvyrą tarp valstybių narių.

Migracijos ir prieglobsčio paktas apima pagrindinius migracijos reformos elementus, kurių reikia siekiant laikytis visapusiško Europos požiūrio į migraciją – spartus ir patikimas sprendimų priėmimas, pasitikėjimas tarp valstybių narių, atsakomybės pasidalijimas ir solidarumas bei bendradarbiavimas su kilmės ir tranzito šalimis.

Europos Komisija siūlo spartesnį integruotos migracijos valdymą ir prieglobsčio procedūras, padėsiančias užtikrinti aiškesnes atsakomybės sritis ir atkurti valstybių narių tarpusavio pasitikėjimą. Labai svarbus elementas – sąžiningas valstybių narių dalijimasis atsakomybe ir solidarumas. Vienas svariausių elementų yra bendradarbiavimo migracijos srityje stiprinimas su pagrindinėmis kilmės ir tranzito šalimis, palaikant visapusiškas, subalansuotas ir pritaikytas partnerystes. Migracijos paktu taip pat siekiama suteikti postūmį bendrai ES grąžinimo sistemai, taip pat užtikrinti lankstumą ir atsparumą reaguojant į krizes.

Posėdyje dalyvavę Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetų nariai daugiausiai dėmesio skyrė solidarumo mechanizmo lankstumo, neteisėto asmenų gabenimo, didesnio Šengeno erdvės saugumo užtikrinimo, įgūdžių ir talentų pritraukimo, prieglobsčio sistemos, Migracijos pakto įgyvendinimo klausimams.

Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetai, susipažinę su pateikta informacija, nutarė grįžti prie šio aktualaus klausimo svarstymo dar iki 2020 m. gruodžio 14 d. vyksiančios neformalios ES vidaus reikalų ministrų vaizdo konferencijos.

2020 m. rugsėjo 23 d. Europos Komisija pristatė naująjį Migracijos ir prieglobsčio paktą, kuris apima įvairius elementus, reikalingus visapusiškam Europos požiūriui į migracijos valdymą. Šis dokumentų rinkinys iš esmės nustato naują Komisijos požiūrį į migraciją, didesnį dėmesį skiria sienų valdymui ir užtikrina didesnį nuoseklumą integruojant migracijos politikos vidaus ir išorės aspektus. Jame išdėstoma Komisijos vizija, kaip skirtingos teisinės ir neteisinės priemonės dera tarpusavyje, ir apibrėžiama, kokių priemonių Komisija imasi dar šiandien bei kokių numačiusi imtis vėliau.

infa.lt:

Tuo tarpui pačiame pakte yra tokia detalė, apie kurią neužsimena Lietuvos politikai:

„jei pirmojo nelegalių migrantų atvykimo šalis nesusitvarko su jų srautu, įsijungia vadinamasis „priverstinio solidarumo mechanizmas“. Tai yra, kitos valstybės tampa įpareigotos priimti nelegalius migrantus arba padengti jų grąžinimo į tėvynę išlaidas”.

Tuo sekant, jeigu Graikija, Italija, Ispanija ar kita ES šalis nesusidoros su nelegalių migrantų srautais – juos tiesiog privalės solidariai priimti kitos ES šalys arba apmokėti jų sugrąžinimo į jų šalis išlaidas.

Klausimas tik tame – kur jų šalis? Kaip taisyklė nelegalai išmėto visus savo dokumentus, kad negalima būtų atsekti iš kur jie – jie puikiai žino tuos ES įstatymus, kurie gali grėsti jų deportacijai iš Europos ir visokeriopai saugosi to, kad tų įstatymų nebūtų galima pritaikyti jų atžvilgiu.

Kitaip tariant – deportuoti jų nebus kur, nes vargu ar bus surasta šalis, kuri norės juos priimti. Tokiu būdu Lietuva, pagal naująjį paktą privalės tuos nelegalus apgyvendinti mūsų visų mokesčių mokėtojų sąskaita ir plius – būsimųjų kartų gerovės sąskaita.

Pakanka pažiūrėti kas vyksta kitose ES šalyse, kur šie nelegalai musulmonai jau giliai įleidę šaknis, kad suprastume kas laukia Lietuvos netolimoje ateityje, jei ji pasirašytų šį migracijos paktą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 149

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....