infa.lt

Skilties „Lytis“ panaikinimas: Nyderlandai tyliai juda savo revoliucijos link

13 rugpjūčio
09:30 2020

„Panašu, kad Nyderlandų vyriausybė turi žmonijos, o gal ir pačios lytinės priklausomybės ateities planą. Liepos pradžioje parlamentui išsiųstame laiške švietimo ministrė Ingrid van Engelshoven su stulbinančiu žurnalistiniu ir politiniu abejingumu paskelbė, kad visos nuorodos į moteriškumą ir vyriškumą Olandijos asmens tapatybės kortelėse – išnyks jau „nuo 2024–2025“ metų, rašo specialioji „Le Figaro“ korespondentė Amsterdame, Laura Mandeville.

„Tai „nereikalingas“ įrašas, sako ministrė, norinti „kiek įmanoma apriboti nereikalingą lyties paminėjimą“. „Nyderlandai nėra pirmoji šalis“, – pioniere tapo Vokietija, tvirtina ji. Olandai išlaikys lyties registraciją savo užsienio pasuose, kad atitiktų ES reikalavimus, kuri nenusileido seksualinės diskriminacijos užkardymo šalininkų raginimams“, – sakoma straipsnyje.

Nyderlandai remiasi tokiu argumentu kaip „biurokratiniai trukdžiai”, kurie suponuoja reikalavimą dėl bet kokios priežasties įtraukti skiltį „lytis”. Anot Ingrid van Engelshoven, toks sprendimas nesukels problemų policijai.

Tačiau tikroji šios socialinės revoliucijos priežastis reagavimas į LGBTQ seksualinių mažumų (lesbiečių, gėjų, biseksualų, transeksualų, queer) reikalavimus, kai kurie iš jų – pavyzdžiui, transeksualai ar, konkrečiau, „ne binariniai“ transeksualūs žmonės nesijaučia nei vyrais, nei moterimis ir neranda savo vietos visuomenės struktūrizavime vyrišką ir moteriško prado pagrindu“, – pastebi straipsnio autorė.

„Piliečiai turi turėti galimybę formuoti savo tapatybę“, – rašo ministrė, nedidelės 68 narių D66 partijos, įtraukusios šį klausimą į vyriausybės koalicijos darbotvarkę, narė.

Terminas „formuoti“, sprendžiant pagal viską, rodo, kad Ingrida van Engelshoven perskaitė amerikiečių filosofės Judith Butler kūrinius, kuriuose teigiama, kad Gender yra socialinis faktorius ir „performatyvus“ darinys, o ne biologine duotybe.

Transeksualai, kurių skaičius vis dar labai neapibrėžtas, sudaro 0,6–2,6% Nyderlandų gyventojų. Ministrė sako, kad tai taip pat padės įvairioms įmonėms išvengti „nereikalingo lyties registravimo“, praneša žurnalistė.

„Įdomu tai, jog liberali Marko Rutte vyriausybė, panašu, mano, kad tokia reforma padės geriau panaikinti nelygybę, kurią patiria moterys, nes pašalinus lyčių skiltį bus atsikratyta diskriminacijos pagundos.

„Toks argumentas apverčia problemą aukštyn kojomis, nes moterų teisės neturėtų būti ginamos slepiant jų tapatybę!“ – nesutinka Utrechto universiteto etikos profesorius Theo Boeris.

„Susitikus su Brandu Bergouveriu, Nyderlandų transeksualų fondo prezidentu, paaiškėjo, kad jis remia vyriausybės projektą“, – rašoma straipsnyje. „Mūsų fondas siekia pagerinti transgenderių gyvenimą.

Bet mes norime, kad visa visuomenė būtų ramesnė ir laisvesnė genderinių normų atžvilgiu. Jei, pavyzdžiui, vyras nori dėvėti sukneles, tuomet tai turėtų būti laikoma normaliu, siekiant sukurti visiems palankesnę visuomenę “, – sako prieš kelerius metus transgenderiu tapęs Brandas.

„Bet ar tai nėra vienas iš pagrindinių asmens tapatybės markerių ir todėl esminis piliečių tapatybės pažymėjimo elementas?“ – paklausė žurnalistė. „Kodėl jūs taip sakote? – atsakė Brandas. Jei paprašysite oro uosto policijos pareigūnų, kurie žiūri į nuotraukas dokumentuose, jie jums pasakys, kad jie žiūri į veidą, nosį, burną, akis, o ne į lytį”.

Jis prisiminė dviejų „ne binarinių“ transgenderių atvejus, kurie kreipėsi į teismą ir pareikalavo asmens tapatybės kortelėje nurodyti X kategoriją, nes nepriskyrė savo tapatybės nei M, nei V skilčiai“, – rašo leidinys.

„Ar ne geriau būtų įrašyti „ X“ į lyties stulpelį transeksualų žmonėms, kurie to nori, ir neišbraukti vyriškumo ir moteriškumo paminėjimo visiems kitiems, kurie nieko neprašė ir tikriausiai nesutiktų?“ – paklausė jo. Brendas atsakė neigiamai dėl X diskriminacijos rizikos”. Jo manymu, problemą būtų galima išspręsti įrašant asmens tapatybės kortelėse „visiems X”. Jis nemato priežasties administraciniam skirstymui tarp vyrų ir moterų „.

„Brand taip pat paneigia mintį, kad būtina turėti galimybę registruoti vyrus ir moteris (sveikatos, šeimos teisės ir kt. klausimais). Teisinio pagrindo nėra, visi žmonės yra lygūs. Vyresnis nei 18 metų asmuo gali tuoktis, nesvarbu, ar tai vyras, ar moteris. Kodėl reikėtų tai nurodyti? “

O kaip dėl vaikų, kilusių iš šio tėvo ir šios motinos, kilmės? Brand susimąstė:„ Kodėl vaikų kilmė yra tokia svarbi? Galbūt vyras buvo sterilus ir naudojo kažkieno spermą. Vyras gali tapti motina. Trans vyrai jau turi vaikų. Būtų protinga užregistruoti jus pagimdžiusius tėvus kaip gimdytoją 1. Ir galima pridėti gimdytoją 2“.

„Queer judėjimas – kolektyvinis seksualinių ir lyčių mažumų terminas, įgavęs įtaką transeksualų bendruomenėje, pamažu nukrypsta nuo moterų, gėjų ir transeksualių asmenų lygių teisių, link požiūrio, kurio tikslas – apskritai ištrinti tapatybes ir lytis. …

Tuo metu kai gėjai norėjo atkurti tradicinę šeimą per tos pačios lyties asmenų santuokas, queer judėjimas tuo abejoja, teigia Laurent Chambon, prancūzų gėjų intelektualas iš Amsterdamo, kuris specializuojasi šioje srityje“, – praneša leidinio autorius.

„Kad tai suprastumėte, verta klausytis queer „aktyvistė“ filosofės Simone van Saarloos, kuri aiškina savo internetinės knygos apie „queer užmiršimo“ prasmę:„ Šeimos struktūra padeda perduoti teises. Tai yra patriarchatas. Aš noriu tai sulaužyti. Norėdami atsikratyti šių įpročių, mums reikia „queer užmaršties“.

„Tai ištisa strategija: pamiršti sukurti šeimą ir perduoti palikimą. Užmaršumas suteikia mums radikalumo potencialą, galimybę viską pradėti nuo nulio „, – entuziastingai pasakoja ji. Tokia retorika neabejotinai primena SSRS 1920-aisiais, tada reikėjo sunaikinti buržuazinę šeimą ir „nacionalizuoti” sovietinę moterį tarnystei partijai. ir proletarų laimei“, – komentuoja specialistas Rusijos klausimais Françoise Tomas.

„Šioje palaipsnio vyriškojo ir moteriškojo prado slopinimo idėjoje akivaizdžiai egzistuoja neomarksistinė pusė”, – taip pat pažymi Vierd Dook, „De Telegraaf“ žurnalistas. „Ši ideologija išaugo iš beprotiško septintojo dešimtmečio individualizmo ir prielaidos, kad viskas yra socialu. Tai priveda prie minties, kad galime įgyvendinti visus savo norus, nes nepripažįstamos gamtos normos, ypač dvejetainis padalijimas į vyrus ir moteris.

Ir prireikus gali būti naudojama panaši kontrmokslo forma”, – sako jis. Kritiškai nusiteikęs buvęs kriminologas ir apžvalgininkas Chrisas Rutenfranzas užduoda klausimą, kur baigiasi teisių „patenkinimas”. O gal mes galime nuspręsti pakeisti savo amžių dokumentuose, kaip neseniai pareikalavo kažkoks Emilis Ratelbandas, nes jautėsi įžeistas dėl senatvės? “- samprotauja Ruthenfranzas.

„1848 m. revoliucijos srityje besispecializuojantis jaunas istorikas Girtenas Walingis pažymi, kad„ dėl politinės tradicijos, kurioje visada buvo teikiama pirmenybė individualiai sąmonei ir kovai su valdžios institucijomis, Nyderlandų vyriausybė paprastai priima prašomus pakeitimus be didelių diskusijų, tiesiog norėdama nuraminti visus“…” 1848 m. Nyderlanduose nebuvo sukilimo.

Bet pasekmės pasirodė rimtesnės nei kažkur kitur. Esame šalis be idėjų. Bet mes elgiamės revoliuciškai, – apibendrina Waling’as. Jam nerimą kelia diskusijų stoka, kas „sukuria problemą, nes praplečia atotrūkį tarp paprastų žmonių, kurie mato tikrovės pokyčius ir nebeatpažįsta savo pasaulio, ir elito, kuris nereiškia nepasitenkinimo, nusileisdamas aktyviausioms mažumoms“. Jei tai tęsis, turėsime bumerango efektą”.

„Tokia situacija pradeda provokuoti reakciją, kartais radikalią. Ypač konservatyviame katalikų flange, pavyzdžiui, organizacijos „Civitas” aktyvistas Hugo Bosas sako, kad jis jau šešerius metus dirba „gindamas krikščioniškąją civilizaciją”.

Jis be jokių kompleksų demonstruoja savo aršią opoziciją transeksualų judėjimui. ir homoseksualumui, laikydami tai liga. „Sakyti, kad nėra lyties, tai tas pats, kas sakyti, kad 1 + 1 nėra lygu 2“, – sako jis. „Mes visi turime savo savybes: savo ūgį, odos spalvą, lytį. Tai, kad vilkiu suknelę ar bjauroju save – nepadarys manęs moterimi. „Dabar „Civitas“ sulaukė daugiau nei 200 tūkstančių žmonių palaikymo“, – apibendrina „Le Figaro“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 356

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Mindas    -  2020-08-13, 16:11

    legali žolė prie gero neprivedė…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. šviesus tolerastinis rytojus    -  2020-08-13, 18:07

    gražių paveiksliukų galerija:

    liaudiesmenas.livejournal.com

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....