infa.lt

Seimas pritaria, kad aromatizuotų elektroninių cigarečių draudimo svarstymas yra svarbu

19 rugsėjo
13:52 2019

Elektroninė cigaretės

Šiandien Seimo internetiniame puslapyje buvo paskelbtas pranešimas, pavadinimu:

Seimo narių grupės pranešimas: „Seimas vieningai pritaria aromatizuotų elektroninių cigarečių draudimo svarstymo svarbai“, kuriame informuojama, jog šiandien Seime politinių frakcijų vadovai pasirašė dokumentą-siūlymą dėl aromatizuotų elektroninių cigarečių uždraudimo klausimo svarstymo skubos tvarka. Absoliučią daugumą tų, kurios nepatenka į šią kategoriją – paliks.

Šį dokumentą pasirašė LVŽS frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis, frakcijos narė Agnė Širinskienė, socialdemokratų partijos frakcijos seniūno pavaduotojas Algirdas Sysas, socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas Rimantas Sinkevičius, frakcijos narys Antanas Vinkus, Mišrios Seimo narių grupės frakcijos seniūnas Andrius Mazuronis, Llenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Michalas Mackevičius, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen, frakcijos „Lietuvos gerovei“ narė Ona Valiukevičiūtė

Atrodytų, jog klausimas ypač skubus, o nepilnamečių (ir mažamečių) sveikata – vienodai svarbi visoms politinėms partijoms, rašoma Seimo pranešime, kuriame papildomai informuojama, jog baigiami rinkti parašai ir dėl skubos, tad klausimo svarstymas bus įtrauktas į artimiausio posėdžio darbotvarkę.

Primename, kad šią savaitę Seime pristatyta M. Majausko iniciatyva uždrausti elektronines cigaretes, jeigu nikotino turinčiame skystyje yra kvapiųjų medžiagų, taip darant jas mažiau patrauklias tarp nepilnamečių, kurių, anot Mokinių sveikos gyvensenos ir sveikatos tyrimo, 2018 m. buvo per 38 proc.

Konservatorius M. Majauskas siūlo uždrausti aromatizuotas elektronines cigaretes

Keista tai, kad Seimo nariai užkibo ant tokio pigaus kabliuko, kaip „Kvapiosios medžiagos”, kai tuo tarpu dauguma vaikų rūko visai bekvapes elektronines cigaretes, kad jų neužjaustų mokytojai ar tėvai. Kalba eina apie skystą aliejinę medžiagą, kurią vaikai pradeda rūkyti ne dėl malonaus kvapo, o dėl mados, paplitusios tarp bendraamžių. Įpranta prie nikotino jau proceso metu. Tas skystis gali būti kaip su kvapais, taip ir visiškai bekvapis, ir aromatas čia tikrai nevaidina tokio pagrindinio vaidmens, kaip kad bando pristatyti Seimo narys Mykolas Majauskas.

Veiperių liga tampa mirtina – užregistruoti jau 5 mirties atvejai

Jei Seimas tikrai rūpintųsi vaikų sveikata – jis turėtų uždrausti pačias elektronines cigaretes, o ne aromatus prie jų, kurie patys savaime nėra žalingi sveikatai. Dabar gi, šis draudimas atrodys, kaip formalus paukščiuko uždėjimas „pasirūpinus mažųjų piliečių sveikata” ir nuosprendžio atidėjimas „skysto dūmo” įrangą gaminančioms kompanijoms, kurios supranta – geriau uždraust neesminį dalyką, paliekant pačią el-cigarečių koncepciją gyvuoti dar kurį laiką, nors JAV jos jau kelia rimtą susirūpinimą (nuoroda aukščiau).

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 031

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....