infa.lt

Sendinančios naudotojų atvaizdus programos FaceApp kūrėjas atsakė į kritiką iš JAV

20 liepos
07:39 2019

Telefonas

FaceApp programos kūrėjas, rusas Jaroslav Gončarov paneigė kaltinimą, jog naudotojų duomenys, apdorojant jų fotografijas dirbtinio intelekto pagalba ir suteikiant joms pasenusių žmonių išvaizdą, vėliau perduodami Rusijai arba kažkokiai trečiai pusei, rašo The Guardian.

Pažymima, jog įtarimai papildinio atžvilgiu sukėlė netikslios saugumo politikos formuluotės ir tas faktas, jog programos kūrėjas yra iš Rusijos.

Leidinys primena, jog 2017 metais startavusi FaceApp programa šią savaitę įgavo antrą kvėpavimą, užkopusi į populiariausių papildinių viršūnę ir atkreipusi dešimčių įžymybių visame pasaulyje dėmesį

Šis susidomėjimo protrūkis, savo ruožtu, sužadino nuogąstavimus, papildinys sistemiškai renka naudotojų nuotraukas. Reikalas tame, jog fotografijų apdorojimas vyksta ne telefone, o nutolusioje perspektyvoje, dėl ko fotografijos yra perduodamos į serverį.

Tuo pačiu, dar daugiau susirūpinimo naudotojų tarpe iššaukė netiksliai suformuluota konfidencialumo politika ir tas faktas, jog FaceApp kūrėjas randasi Rusijoje, kur, kaip rašo The Guardian, buvo įkurta daug interneto kompanijų skirtų skleisti dezinformacijai.

Prieita iki to, jog Demokratų partijos lyderis JAV Senate Čakas Šumeris paragino FTB pravesti tyrimą Rusijoje sukurto programinio papildinio atžvilgiu. Pasak jo, jis „kelia grėsmę nacionaliniam saugumui ir milijonų amerikiečių privataus gyvenimo konfidencialumui“.

Rusas J. Gončarov, savo ruožtu, užtikrino, jog iš telefono įkeliama tik naudotojo išrinkta nuotrauka, o papildinys neturi pilnos prieigos prie mediatekos failų. Be to, jis pažymėjo, jog duomenys nesiunčiami į Rusiją ir neparduodami kažkokiai trečiai pusei, o nukreipiami į debesų saugyklą, kurią suteikia JAV kompanijos Amazon ir Google.

„FaceApp didžiąją fotografijos apdorojimo darbo dalį atlieka debesyje. Mes įkeliame tik atvaizdą, kurį išrinko naudotojas apdorojimui. Mes niekada nesiunčiame kažkokių kitų fotografijų iš telefono į debesį“, – cituoja The Guardian programos kūrėjo žodžius.

Tuo pačiu, debesyje dauguma atvaizdų saugomi ne ilgiau 48 valandų. Susiję tai, pasak programos autoriaus, su „našumu ir srautu“, kad jau apdorotos papildinio fotografijos nebūtų apdorojamos pakartotinai, rašo leidinys.

Lietuvos Kibernetinio saugumo centro atlikta „FaceApp” programos saugumo vertinimo ataskaita:

  FaceApp foto apdorojimo programos saugumo vertinimo ataskaita (835,2 KiB, 4 202 atsisiuntė)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 110

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....