infa.lt

Gabrielius Landsbergis nepalaikys naujųjų pataisų, nes jos, esą vėl leidžia smurtauti prieš vaikus

23 lapkričio
21:13 2018

Gabrielius Landsbergis

Konservatorių partijos pirmininkas išreiškė savo poziciją Facebook paskyroje, kuri buvo griežtai priešinga naujųjų „Vaikų teisių” įstatymo pataisų dvasiai. Nežiūrint į tai, kad minimas įstatymas dėl beatodairiškai atimamų vaikų principų sulaukė aktyvaus ir visuotino Lietuvos šeimų pasipriešinimo, Gabrielius Landsbergis pareiškė:

Atgal į XIX amžių. Įgyvendinta Matuko reforma, dėl kurios ministras net prie kapo parklupęs buvo, atskleidė keletą didelių bėdų. Pirmoji – kad net ir sutelktas valdančiųjų ir opozicijos palaikymas, deja, nereiškia reformos įgyvendinimo.

Primenu, kad įstatymo pataisas pateikė Karbauskis, Tomilinas, Šakalienė ir Navickienė, redagavo Dagys ir visas Socialinių reikalų komitetas ir dar, kiek pamenu, labai džiaugėsi, kad puikūs kompromisai rasti. Ir atrodė, kad jei jau visi sutarsime – Matuko situacija nepasikartos, arba bent jau vaiko teisių padėtis pradės keistis.

Atrodė.

Gracingai žengia per balasVyriausybė išleido keletą nurodymų ir tikėjosi, kad viskas automatiškai susitvarkys. Net puikiai funkcionuojančiose vakarų valstybėse tokios apimties projektai, kaip vaiko teisių apsaugos reforma, turi savo atsakingus asmenis. Tiek politinę atsakomybę, tiek ir vadybinę, prisiimančius. Šiandien aš net neturiu ko paklausti – kas atsakingas už klaidas, kurios yra akivaizdžios.

Ministras čiulba, kad VISKAS yra tvarkoje. Premjerui svarbu, kokią politinę kovą laimėt ir, svarbiausia, savo Prezidentinio kilimo nesupurvint, nes dar žiū, gali imt ir neišrinkt. Seimo balsavimas reiškia įpareigojimą Vyriausybei. Tačiau ne šiai, nes ši yra sau, be atskaitomybės prieš Seimą. Kai Premjeras su ministru negeba prisiimti atsakomybės, prisiima Puidokas, kuris apie vaikų teisių apsaugą supranta panašiai, kaip aš apie baletą.

Antroji bėda – reformos lūkestis. Daugelis tikėjosi, kad reforma sumažins smurtą prieš vaikus. Tačiau čia kaip ir su vaistais nuo kosulio. Kosinčiųjų skaičiaus jie nemažina. Taip ir Matuko reforma, su smurto priežastimis ji, deja, nekovojo. Spėju, kad čia veikia ir policinis požiūris – reaguoti į nusikaltimą. Yra pranešimas – gelbstime galimą auką, bet nekeliame klausimo – ar ateityje, kitose panašiose šeimose tokių atvejų mažės.

Ir pagaliau šiandien turime rezultatą. Iš Mindaugo Puidoko daug nesitikėjau (gal tik, kad savo vaikų neskriaudžia), bet to, kas pateikta šiandien, aš kategoriškai nepalaikysiu. Prisidengiant rėksmingomis frazėmis, kad Seimas suskubs saugoti ir ginti šeimas, išties Seimo narių grupė nori ĮSTATYMU įteisinti smurtą prieš vaikus. Bus leidžiamas nežymus smurtas, leidžiamas ir šioks toks vaiko žeminimas. Su rykštele, kitaip tariant, galėsite užvanoti, išsityčioti irgi, nes Seimo narių nuomone, tai gal ir ne toks jau žymus skausmas, o tik beržinė košė, o tokio reiškinio, kaip emocinis smurtas, Seimo narių grupė matyt išvis nėra girdėjusi. Barbarizmo sugrąžinimas vardan kelių pigių politinių taškų.

Aš nepalaikysiu ir tikiuosi, kad bent kai kurie pasirašiusieji atsitokės ir atsiims savo parašus nuo šitos barbariškos reformos.

Kas turėtų būti? Pirmiausia, tai ministras turi prisiimti atsakomybę. Jei jis nėra tuščia vieta, tai jis turi sustabdyti šitus kliedesius. Negali suvaldyti jį delegavusios frakcijos, nes politiniai instrumentai mažoki? Tai kur Premjeras? Nepatogi tema dar nuo Garliavos laikų? Ar šie “profesionalai” gali bent žodį pasakyt ar jiems tinka grįžt į XIX amžių. Jei negalės, gal atsiras Seime grupė žmonių, kurie parengs alternatyvą, vertą Lietuvos vaikų.

šaltinis: Facebook

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 4 086

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Vytautas    -  2018-11-24, 14:15

    Kryziuociai uzeme Lietuvos pili issivarydavo moteris ir vaikus, pagrobdavo juos neziuredamiar juos tevai musa ir kaip juos priziuri. Dabar Lietuvos priesai valdzia, patys, naudodami prievarta atima vaiku, kad isveztu svetur.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Zina    -  2018-11-24, 14:23

    O kokiame istatyme buvo parasyta kad buvo anksciau galima uzmusti primusti ,prievartautu bet kuri zmogu?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Alfgirdas    -  2018-11-26, 00:25

    Vaikų atėmimas konservatorių ir landsbergių klano išmislas. Jie visaip nori sugadinti LVZS įvaizdį. Galvoju, po naujų balsavimų į seimą landsbergių klano nebeliks.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Algfirds    -  2018-11-26, 00:30

    Būtų gerai, kad senelio statytinio anūko G. Landsbergio spauda nerodytų. Jis žemina konservatorių įvaizdį. Įdomu kokios tautybės yra jo pavardė?

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Zinai    -  2018-11-28, 10:03

    Anksčiau vaikas buvo laikomas žmogumi, todėl nereikėjo atskiro įstatymo. Dabar tėvai žmonėmis nebelaikomi,jiems nebėra teisių, tik pareigos.O kad vaikų teisių spoecialistės nesipainiotų, surašė įstatymą vaikams. Pamenate Lenino pezalus: Vaikiška kairumo liga komunizme. Dar galima būtų sukurti įstatymus moterims,jos gi irgi tik žmogaus draugas, bet ne pirmas. Pirmas buvo šuo. (Iš istorijos vadovėlio)

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Žinoma    -  2018-11-28, 10:07

    Nuo nepriklausomybės pradžios naujalietuvių savivaldybės daugiavaikes šeimas ėmė laikyti asocialiomis. Kada pradės lankytis vaikų teisių specialistai pas Gabrielių. Jis gi ištisą dieną dirba Lietuvai, Austėja užsiėmusi svetimų vaikų auklėjimu-nėra kada savo vaikais rūpintis.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...