infa.lt

Graikija atsistojo ant kojų ir atsikratė išorinio finansinio ES valdymo, tačiau prarado valstybės turto dalį

20 rugpjūčio
14:36 2018

Graikija sėkmingai užbaigė trečiąją ir baigiamąją savo ekonomikos sveikatinimo programą ir „jau gali savarankiškai stovėti ant kojų“.

Apie tai rašoma nuolat veikiančio eurozonos finansinio stabilizavimo fondo, vadinamo „Europos stabilumo mechanizmas (ESM)“ pareiškime.

„Graikija sėkmingai užbaigė savo trijų metų ESM programą 2018 metų rugpjūčio 20 dieną. Tą vainikavo trijų skirtingų programų, sudarančių stambiausią suverenios pagalbos paketą istorijoje, vykdymo pabaiga. Beprecedentės finansinės pagalbos dėka, suteiktos labai palankiomis sąlygomis, Graikija sugebėjo modernizuoti savo ekonomiką ir atstatyti investuotojų pasitikėjimą“, – sakoma ESM pareiškime.

Europos Sąjungos išorinės pagalbos Graikijai programa, kurios realizacijos laikotarpiu ši šalis tapo finansiškai valdoma iš užsienio, startavo 2010 metais. Tada Graikijos skolos krizė sukėlė grėsmę eurozonos egzistavimui.

Skausmingiausias graikams tapo paskutinis – trečiasis programos etapas, kai mainais už suteiktus daugiau, kaip 80 mlrd eurų kreditus, iš Graikijos vyriausybės buvo pareikalauta įvesti griežtas priemones, sumažinant pensijas, socialines išmokas, o taip pat privatizuoti didelę dalį valstybės nuosavybės.

infa.lt komentaras:

Lietuva tokiems atvejams (skęstančioms eurozonos šalims narėms gelbėti)  yra įsipareigojusi 2,8 mlrd eurų. Nors jų neturi.  Neaišku kiek Lietuva sumokėjo gelbėti Graikijos pensininkams, tuo metu gavusiems po 3000 eurų pensijas, tačiau suprantama, kad mūsų pačių pensininkų gyvenimas nuo to tikrai nepalengvėjo. Plačiau: Skurdžiausi eurozonos gelbėtojai

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 140

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...