infa.lt

Pirmieji pirkėjai jau gavo „biudžetinį“ Tesla elektromobilio modelį

30 liepos
16:14 2017
Model 3

Reuters

Tesla elektromobilių gamintojas išleido į rinką naują, trečiąjį serijinį ekologiško automobilio modelį, pritaikytą masiniam vartotojui.

Šiuo metu, penkių vietų elektrinis penkių vietų sedanas Model 3 – pats pigiausias Tesla modelis. Jis buvo pristatytas praėjusių metų kovą, o šią savaitę pirmieji 30 pirkėjų, – pagrindinai, tai kompanijos darbuotojai, – gavo savo elektromobilius.

Tesla vadovas Ilon Mask (Elon Musk) sako, jog Model 3 – tai geriausias automobilis už tokią kainą – kaip tarp elektromobilių, taip ir benzininių mašinų tarpe.

Pačios pigiausios komplektacijos „Model 3“ kainuoja 35 tūkstančius dolerių. Gamintojas tikisi, jog tokia kaina leis sudominti platų pirkėjų ratą.

Tačiau, pats pigiausias Tesla elektromobilis kainuoja brangiau, nei pagrindiniai „Model 3“ konkurentai. Pavyzdžiui Nissan Leaf elektromobilį galima nusipirkti už 30,68 tūkstančius dolerių, o hibridinį automobilį Chevrolet Volt už 34 tūkst. dolerių.

Kiti Tesla elektromobilių modeliai randasi aukštesnių kainų segmente. Pavyzdžiui, pati žemiausia „Model S“ ir „Model X“ kaina sudaro 80 tūkstančių dolerių.

Kompanija planuoja kiekvieną 2017-ųjų metų savaitę išleisti 5000 „Model 3“ elektromobilių, o 2018 metais – 10 tūkstančių.
Tie, kas užsako šį elektromobilį dabar, savo pirkinį gaus tik sekančiais metais.

Užsakymus su išankstiniu apmokėjimu jau pateikė daugiau nei 500 tūkstančių pirkėjų.

Jeigu gamintojui Tesla iš tiesų pavyks parduoti suplanuotą elektromobilių skaičių, tai pagal pardavimų JAV apimtis kompanija aplenks BMW, Mercedes ir Lexus.

Ilonas Maskas, pirmųjų „Model 3“ elektromobilių prezentacijos, vykusios Kalifornijoje, metu, buvo puikios nuotaikos ir iki scenos privažiavo nauju „Model 3“ elektromobiliu.

Pasak įmonės vadovo, visi Tesla elektromobiliai yra komplektuojami su autopiloto sistema.

„Ateityje automobiliai bus vis daugiau autonomiški… Jūs galėsite [kol automobilis pats važiuoja] žiūrėti filmą, bendrauti su draugais, miegoti“, – sako Tesla vadovas.

Kompanija išleido pirmuosius „Model 3“ elektromobilius, praėjus savaitei po to, kai Britanijos valdžia paskelbė, jog nuo 2040-ųjų ji planuoja uždrausti naujų automobilių, veikiančių benzinu ar dyzeliniu kuru, pardavimą.

Liepos pradžioje automobilių Volvo gamintojas paskelbė, jog taps pirmąja tradicine automobilių gamybos kompanija, kuri pilnai atsisakys modelių su vidinio degimo varikliais, pereidama prie hibridinių modelių ir elektromobilių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 210

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....