infa.lt

Putinas pareiškė, kad Rusija nesiunčia šauktinių į Ukrainą

09 kovo
06:25 2022
Vladimiras Putinas

asociatyvi nuotr. | youtube stop kadras

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pareiškė, kad Rusija nesiunčia ir nesiųs šauktinių ar rezervistų kovoti į Ukrainą, praneša Epoch Times.

„Pabrėžiu, kad šauktiniai kariai karo veiksmuose nedalyvauja ir juose nedalyvaus. Ir papildomų atsargos karių šaukimo nebus“, – per televiziją, skirtą Tarptautinei moters dienai, sakė Putinas.

Putinas aiškino, kad invaziją į Ukrainą vykdo „profesionalūs kariškiai“, rašo Rusijos valstybinė žiniasklaida. „Esu įsitikinęs, kad jie patikimai užtikrins saugumą Rusijos žmonėms“, – pridūrė jis.

Nuo vasario 24 d. karinio konflikto pradžios buvo spėliojama, kad Rusija naudoja šauktinius karius, būtent po to, kai Rusijos karių motinų komitetas pareiškė, jog kai kurie jaunuoliai buvo priversti arba spaudžiami pasirašyti sutartis tapti profesionaliais kariais.

„Mamos mums pasakoja, kad jų sūnūs joms skambino ir sakė, jog yra verčiami pasirašyti sutartis. Manome, kad neteisinga priversti šauktinį tapti sutartininku“, – Rusijos žiniasklaidai sakė Rusijos karių motinų komiteto direktorė Olga Larkina. „Tėvai, kurie susisiekė, mums pasakojo, kad jų sūnus ką tik priėmė karininkai, uždėjo antspaudą, ir viskas – dabar jie yra kariai su sutartimis.

Tuo tarpu Ukrainos prezidentas antradienį padarė pareiškimą. Vaizdo įraše iš neskelbiamos vietos jis sakė, kad Mariupolyje nuo dehidratacijos mirė vaikas, o tai rodo, kokioje beviltiškoje padėtyje randasi miesto gyventojai. Jis teigė, kad nėra tvirto susitarimo dėl maršruto iš Mariupolio, todėl „Rusijos kariuomenė pakeliui gali tiesiog šaudyti į šią transporto koloną“.

Vėliau Zelenskis apkaltino Tarptautinį Raudonąjį Kryžių „draudus naudoti savo emblemą ant mūsų automobilių“, tačiau detalių nepateikė. Vaizdo įrašuose, kuriuose užfiksuoti autobusai, važiuojantys iš Sumų link Mariupolio, ant jų šonų buvo ženklai su raudonu kryžiumi, bet neaišku, kas juos ten priklijavo.

Ukrainos prezidentas vėl prašė oro paramos iš Vakarų šalių. Pirmadienį Lenkijos pareigūnai nurodė, kad neteiks Ukrainai naikintuvų, o JAV ir NATO pareiškė, kad neskraidymo zonos virš Ukrainos įvedimas nėra prasmingas.

Pirmadienį Maskva vėl paskelbė daugybę reikalavimų, kuriuos įgyvendinus, esą sustabdytų invaziją, įskaitant tai, kad Ukraina pripažintų Krymą Rusijos dalimi ir Maskvos remiamų separatistų kovotojų kontroliuojamus rytinius regionus kaip nepriklausomus. Jis taip pat primygtinai reikalavo, kad Ukraina pakeistų savo konstituciją, kas garantuotų, kad ji neprisijungs prie tarptautinių organizacijų, tokių kaip NATO ir ES.

Antradienio interviu ABC News kanale Volodymyras Zelenskis pasakė pasirengęs dialogui su V.Putinu dėl minėtų reikalavimų, tačiau pasiduoti neketina.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 170

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-03-09, 08:45

    Ukraina nuo Rusijos agresorių okupantų privalo apsiginti jėga, kitaip Putinas nesuvokia. Reikia, kad Vakarai atsibustų, ir XXI. a. fašistus sunaikintų Ukrainos teritorijoje. Priešingu atveju, bus priversti kovoti ES šalyse…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Tegu šitas išgama Tibetui suteikia bent jau autonomiją, o jau po to kitiems nurodinėja......

Tai kad jis ir gimė, ir užaugo Rusijoje...

turėjo būti "para", o ne kompo padarytas "parta".......

si vis pacem parta bellum...

Tikrai taip. Ko galima tiketis kai eini kartu su velniu obuoliauti....

A5

Tai, kad zydmasonai vadinama vakaru pasauli jau senai uzvalde. O musulmonu ir ypac kinieciu tikrai...

Tik vienas niuansas. Tie "vargšeliai Ukrainos žmonės" (beje, mokantys vienintelę kalbą - rusų) labai norėjo...