infa.lt

Respublikonai JAV Senate užblokavo pagalbą Ukrainai

07 gruodžio
15:36 2023

Vlolodymyras Zelenskis ir Joe Bidenas
Nuotrauka: Kevin Lamarque, Reuters

Balsavimas parodė, kad Kongrese mažėja parama Ukrainai kare, ir paliko neaiškų šių pastangų likimą ateityje, rašo „The New York Times” leidinys.

Trečiadienį respublikonai užblokavo nepaprastosios padėties išlaidų įstatymo projektą, skirtą karui Ukrainoje finansuoti, mainais reikalaudami naujų griežtų pasienio apribojimų ir keldami didelį pavojų prezidento J. Bideno siekiui iki metų pabaigos papildyti Amerikos sąjungininkų karines kasas.

Žlugęs balsavimas parodė, kad Jungtinėse Valstijose mažėja parama tolesniam Ukrainos karo veiksmų finansavimui pavojingu konflikto metu, kai Kijevo kontrpuolimas nepasiekė savo tikslų, o Rusijos pajėgos tęsia puolimą.

Nors įstatymo projektas buvo atmestas dėl nesusijusio ginčo dėl imigracijos politikos, pasipriešinimas, kurio jis sulaukė Kongrese, atspindi mažėjantį respublikonų norą remti Ukrainą, nes apklausos rodo, kad amerikiečiai praranda susidomėjimą finansinės pagalbos teikimu.

Senate už tai, kad įstatymo projektas būtų svarstomas toliau, buvo balsuojama 49 balsais prieš 51, t. y. pritrūko balsų iki 60, reikalingų įstatymo projektui priimti.

Respublikonai pasisakė prieš 111 mlrd. dolerių vertės įstatymo projektą, pagal kurį Ukrainai būtų skirta apie 50 mlrd. dolerių saugumo pagalbos, dar daugiau – ekonominei ir humanitarinei pagalbai ir dar 14 mlrd. dolerių Izraelio ginklavimui jo kare su „Hamas”.

Jie balsavo prieš, nors demokratai iš paskutiniųjų ragino ir Joe Bidenas kreipėsi į juos, sakydamas, kad yra pasirengęs pasiūlyti „reikšmingų kompromisų” dėl sienos, ir peikė demokratus už tai, kad jie paliko Ukrainą sunkią valandą.

Dėl to, kad teisės aktas Senate buvo atmestas, Ukraina greičiausiai negalės gauti papildomos Amerikos pagalbos iki metų pabaigos, o galbūt ir vėliau. Baltųjų rūmų ir Ukrainos pareigūnai pastarosiomis dienomis skambino pavojaus varpais, sakydami įstatymų leidėjams, kad be ginklų tiekimo Kijevui iki metų pabaigos pritrūks išteklių gintis nuo įsiveržusios Rusijos kariuomenės.

Pentagono pareigūnai šiek tiek suabejojo Baltųjų rūmų teiginiais, kad Kijevui netrukus baigsis Amerikos pinigai. Jie teigė, kad administracija galės ir toliau teikti karinę pagalbą Ukrainai iki žiemos, paskirstydama likusius 4,8 mlrd. dolerių, kuriais leidžiama siųsti Kijevui ginklus iš JAV atsargų.

Baisūs perspėjimai nepadėjo sumažinti respublikonų pasipriešinimo Senate, kur įstatymų leidėjai likus kelioms valandoms iki trečiadienio balsavimo keitėsi kaltinimais dėl žlugusio pasiūlymo padėti Ukrainai.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 148

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Laimonas    -  2023-12-07, 19:27

    Atsiprašau INFA.LT redakcijos,tačiau paties straipsnio neskaičiau,užteko antraštės : ir taip buvo aišku,kad visas tas konfliktas tėra akių dūmimas,finalinis rezultatas bus parodytas vėliau,nei tai Rusijai reikia Ukrainos žemių(2009 m buvau atostogų nuvažiavęs prie Juodos jūros,dievuliau kaip pigu,skanu ir malonu,išskyrus paplūdimius,kas ten buvo-mane supras)nei tiems ukrainiečiams reikia tų abejotinų „Vakarų vertybių”.Užtat KAŽKAM labai parūpo kad dvi giminingos slavų tautos žudytų viena kitą ir vienoje branduolinėje valstybėje numirėliai balsavo vietoje Trumh-o už Biden-ą,o kitoje panašiai tokioje vėl ir vėl „buvo išrinktas” Putin-as…o apiplauti ir apkarpyti šuniukai amsina ,laikomi už trumpo pavadžio skalija vieni ant kitų…sakysime rytinis Infa.lt reporteris VŽA 🙂

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-12-07, 19:28

    Džiaugsmingiausia žinia infa.lt privatizavusiems Rusijos patriotams…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Nieko!    -  2023-12-07, 20:19

    JAV visada visas nastas perduoda Europos „sajungininkams”. Padesim „broliams”! Su dziaugsmu sumokesime ju isipareigojimus,tegu ir paskutinius triusikus nusimaudami!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Marius    -  2023-12-08, 00:00

    parašykite tiksliai, kiek respublikonų ir kiek demokratų balsavo už iš prieš šį įstatymą.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. A5    -  2023-12-08, 03:20

    Puki naujiena visiems USA zmonems net ir tiem kurie to nesuvokia.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kur ir konrečiai kas? Citatas, adresus, prašome, ponička! Prisiskaitei rusų propagandos ir falsifikatų ir loji...

Rusija yra tiek prisiš..., kad juokinga matyti, kaip rusai su užsidegimu „kovoja“ už demokratiją Amerikoje,...

Visa šito debiliško cirko esmė vienamr straipsnyje: telegra.ph/dergmokratija-10-28...

Konstitucija nrgina nenormalių žmonių propagandos, o KT - kartais gina. Išvada: KT yra antikonstitucinis ir...

Šis konstitucinis teismas, kuriame yra sustatyti manau politinės korupcijos ryčiais su konservatoriais susiję priklausomi teisėjai,...

Šis žudikas akivaizdžiai parodė, kad masonų ir jų statytinių sekėjams yra taip praplautos smegenys, jie...

Kiseniniai pradejo tyrima cha cha cha...