infa.lt

Suomiai ir prancūzai dirba mažiausiai ES

07 gruodžio
06:40 2023

Prancūzijos tyrimų centras „Rexecode” išanalizavo Eurostato duomenis apie 2022 m. ir nustatė, kad suomiai yra mažiausiai užimti darbu ES.

Visą darbo dieną dirbantys suomiai per metus dirba tik 1640 valandų, o tai yra gerokai mažiau nei Europos vidurkis – 1792 valandos.

Tyrimo autorių tautiečiai pagal dirbtų valandų skaičių užima antrą vietą nuo galo – 1668. O trečioje vietoje nuo galo yra švedai – 1672 valandos per metus.

„Efektyvus visą darbo dieną dirbančių darbuotojų dirbtų valandų skaičius Prancūzijoje nuo 2000-ųjų pradžios išliko mažesnis nei Europos vidurkis ir palyginus su pagrindinėmis kaimynėmis.

Nuo 2005 m. šis atotrūkis buvo gana stabilus, išskyrus atotrūkį nuo Vokietijos, kur metinis faktinis darbo laikas 2006-2019 m. sumažėjo, tačiau išliko gerokai didesnis nei Prancūzijoje”, – teigė „Rexecode” tyrimų direktorius Olivier Redoul.

Palyginimui, 2022 m. Vokietijoje žmonės dirbo vidutiniškai 1790 valandų. Taip yra nepaisant to, kad Vokietija pagal darbo krūvį net nepatenka į pirmąjį ES šalių dešimtuką.

Šiame reitinge pirmauja Rumunija – vienintelė šalis, kurioje žmonės vidutiniškai dirba daugiau nei 2 tūkst. valandų per metus – 2043, t. y. 400 valandų daugiau nei suomiai.

Antroje ir trečioje vietoje pagal darbo krūvį atsidūrė Bulgarija (1998) ir Graikija (1943).

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 86

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Na,    -  2023-12-07, 10:11

    lyginimas nera labai korektiskas. Pirmiausia,pagal istatymus,siu saliu darbo laikas vos 35 val\sav tik profsajungu nariams! Kiti dirba po 37 val\sav. Antra,ten taipogi yra profesiju,kur dirbama daug daugiau! Pvz.: tolimuju reisu vairuotojai. Pagal EEB Reglamenta,jie gali dirbti iki 84 val\sav,turedami vos 35 val kassavaitini poilsi! Ir verslo imones tuo naudojasi nesigedydamos! Tiesa,tokiu profesiju atstovai gali anksciau iseiti i pensija,vos tai rekomenduos ju gydytojas. Bet,dirbdami po 336 val\men,jie tikrai perdirba iprasta darbo staza,net ir iseidami i pensija anksciau! Tuo tarpu nei ju atlyginimai,nei pensija – nera didesni ir darbo kruvio neatitinka. Cia jau nebelyginsiu su Lietuvos transporto imonemis,kur,dirbdamas virs 2 kartu daugiau,nei kiti,toks vairuotojas net nesurenka stazo pensijai! Nes,tarp reisu apiforminamos nemokamos atostogos,vietoje privalomo poilsio! Taip per metus telieka vos 8 menesiai stazo! Tai neteiseta,bet tai vyksta ir visos institucijos,iskaitant teismus – tai toleruoja!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Bet    -  2023-12-07, 10:14

    gyvena geriausiai ES! Paradoksas,ar desningumas!?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Prancuzijoje    -  2023-12-07, 10:18

    pietu pertrauka 2 valandos,neskaitant pertraukeliu parukymui ir kavai. Ispanijoje siesta net 4 valandos! Ir niekas nedirba ilgiau vakarais,ar anksciau is ryto!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...

Kita faktai. O aš manau kad tai hardono kolaiderio darbas. Ir ką dabar?...

Daugiau laiko tai ne mažiau, viskas gerai :D...

Žiedai sumainomi nemąstant, iš mados, tad taip ir nutinka......

Kol viešpatauja ego, tiesos nereikia. Tiesa sietina su bendru reikalu, bendru vardikliu. "Dievas yra tiesa,...

Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......

Tarytum savo mintis skaityčiau... Ačiū...