infa.lt

G. Landsbergis apie S. Skvernelį ir apie tai, kad „Šiandien Lietuvai, kaip niekada anksčiau, reikia stiprios dešinės“

18 lapkričio
15:09 2016
Gabrielius Landsbergis

voruta.lt nuotrauka

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas, TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis penktadienio „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“, komentuodamas vakarykštį susitikimą su vieninteliu kandidatu į Ministrus Pirmininkus Sauliumi Skverneliu, teigė, jog nors politikas sudaro pozityvų įvaizdį, tačiau neaišku, ar jis pasiruošęs laukiančiai atsakomybei ir darbams.

„Gerbiamas Saulius Skvernelis sudarė nuoširdaus žmogaus įvaizdį ir pratęsė tą pačią liniją, kurią pristatė Seimo salėje: gražūs lozungai, gražios idėjos, bet trūksta konkretumo. Taip pat kandidatas pats sau prieštaraudavo: pirma sakydavo, jog populizmu neužsiims, tačiau čia pat teigė, jog mes privalome išsaugoti aukštųjų mokyklų tinklą tokį, koks jis dabar yra. Būtent tai ir yra populizmas.

Jau turbūt visi ekspertai Lietuvoje sutarė, jog aukštojo mokslo kokybė labai prasta ir tai priklauso nuo neefektyvaus lėšų panaudojimo. Ir jeigu kas nors turėjo vilties, jog naujoji valdžia ras jėgų, entuziazmo ir supratimo, kad reikia tvarkyti šį tinklą įvairiais būdais, tai panašu, kad būsimas Ministras Pirmininkas tas viltis užkasė. Truputėlį matosi, jog tai yra arba bandymas įgyvendinti nelabai realistiškus Ramūno Karbauskio duotus pažadus dar prieš rinkimus, arba tiesiog nepasirengimas darbui“,– teigė G. Landsbergis.

TS-LKD lyderis pridūrė, jog kyla labai daug klausimų dėl įvairių pažadų ir numatomų darbų įgyvendinimo. „Premjeras yra valstybės laivo kapitonas, kuris turi pasakyti, kur šis laivas plauks. Tačiau pasakyti, jog Lietuvai reikia konkurencingo švietimo, o vėliau pasakyti, jog niekas čia nesikeis – tikrai neįkvepianti pradžia. Taip pat man kilo klausimų apie darbų įgyvendinimą. R. Karbauskis labai aiškiai išsakė kryptis, kuriose reikia dirbti: tai ir alkoholio prieinamumo ribojimas, valstybinės alkoholio parduotuvės, tačiau labai įdomus dalykas tai, jog S. Skvernelis apie šiuos darbus neužsiminė nė vienu žodžiu. Tiesą sakant, paklausus jo apie pagrindinius darbus, jis atsakė, jog Vyriausybės programa dar neparašyta (nepriklausomai nuo to, jog viešojoje erdvėje jau prieinamos didelės dalys šios programos), todėl jis dar negali nieko komentuoti. Tai mažų mažiausiai stebina“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Vertindamas opozicijos lyderio rinkimų padėtį ir kai kurių politikų pasisakymus viešojoje erdvėje, TS-LKD frakcijos seniūnas teigė: „Mes siekiame, jog Seimo opozicija būtų teisingai atstovaujama. Šiandien, kai neišrinktas opozicijos lyderis, mes neturime vieno atstovo Seimo valdyboje, vieno asmens Seniūnų sueigoje, todėl esame silpniau atstovaujami. Dabar sprendimai priimami buldozeriu, nesitariant. Mūsų frakcija kreipėsi į Liberalų sąjūdžio frakciją, kad susitartume, kaip tas konsensusas dėl opozicijos lyderio posto bus pasiektas. Šiandien Lietuvai, kaip niekada ankščiau, reikia stiprios dešinės. To mes ir siekiame. Liberalai išreiškė idėją dėl opozicijos lyderio rotacijos ir aš manau, kad tai gera mintis. Mes pritariame tokiam pasiūlymui. Svarbiausias uždavinys – deramas opozicijos atstovavimas, o kokių būdu, manau, rasime susitarimą“.

lrs.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 88

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....