infa.lt

„Bardakas” valstybėje „stebina” tik socdemus – visi kiti puikiai supranta kas vyksta

03 lapkričio
17:02 2023

Aušrinė Armonaitė

Arvydas Daunys

Socialdemokratai paskelbė pasipiktinimo kupiną pranešimą, kuriame bando įrodyti, jog dėl „Litexpo” viešųjų pirkimų organizavimą, kai už NATO susitikimą buvo sumokėta mažiausiai 7 mln eurų daugiau, kalta Aušrinės Armonaitės ministerija, kuri dabar esą apsimeta, jog ji ne prie ko ir bando suversti kaltę Gabrieliui Landsbergiui bei Ingridai Šimonytei, kurie, savo ruožtu, pasak socialdemokratų irgi „ne prie ko”.

„Susidaro įspūdis, kad A. Armonaitė bando pabėgti nuo atsakomybės „pakišinėdama“ visus kitus – Užsienio reikalų ministerijos vadovą Gabrielių Landsbergį ir Vyriausybės vadovę Ingridą Šimonytę“, – sako socialdemokratas Gintautas Paluckas.

Socialdemokratai teigia, jog tyčia bandoma sukurti tokį chaosą, kad kaltųjų neliktų, kai vieni kaltina, o kiti kaltinami tyli.

Jiems neįprasta ir G. Landsbergio tyla, kai jam pavaldžiai ministerijai verčiama kaltė dėl neteisėtų skubių pirkimų iš pasirinktų verslo subjektų, kas šiaip jau yra įprasta praktika šioje korupcijoje paskendusioje valstybėje, kurioje valdantieji kelis kartus jau kėlė kovos su korupcija vajų, tačiau taip nė karto nieko ir nepagavo už rankos.

O ir kaip pagausi, jei, pirma – nėra kam gaudyt, visi „savi”, o antra – savus reikia aprūpint ir darbu, ir pinigais.

Tai, kad konservatoriai, liberalai ir laisviečiai – dengia vieni kitus – nėra jokios abejonės – jie juk „vertybiškai” bendra komanda, nors ir pasivadinę skirtingai.

Tačiau juokinga tai, kad patys socdemai ne kitokie.

Kai socdemai lyg ir bando nuo jų atsiriboti – esą jie ne tokie, jie taip nesielgia – tai galima jiems priminti „auksinių šaukštų” skandalą su „Nota Bene” ir jų paskirtu KAM ministru socialdemokratu Juozu Oleku, kuris įsigudrino savo karių virtuvėms pirkti įrangą ir aksesuarus net 8 kartus brangiau už esamas rinkos kainas.

Prokuratūra bylą nutraukė, o interpeliacija Seime nepraėjo – buvo kita valdančioji dauguma, tačiau elgėsi ji pagal tuos pačius principus – kaltų nėra!

Tuo metu dar ministras, Juozas Olekas, su interpeliacija nesutiko ir pareiškė Seime:

„Kaip ministras, ėmiausi ir toliau imsiuosi visų priemonių, kad mokesčių mokėtojų pinigai būtų išleidžiami efektyviai ir pagrįstai.” Galimai nusikalstamas pirkimas, kurį nustatė ir teisėsaugai surinktą medžiagą mano įsakymu perdavė Krašto apsaugos ministerijos (KAM) padaliniai, įvykdytas kariuomenės padalinyje (Materialinių resursų departamente)“, – teigė tada Juozas Olekas.

Ir kuo skiriasi dabartinė A.Armonaitės situacija nuo tuometinio socialdemokrato „argumentacijos”? – Faktiškai niekuo – visada kaltų ieškoma kitur, nerandama, ir bylos numarinamos. Tad geriau jų ir nepradėti, nedemonstruojant visiško teisėsaugos bejėgiškumo ar nenoro dirbti tą darbą, už kurį gaunamas atlyginimas.

Lietuvos visuomenė puikiai mato visus šiuos fokusus ir daugumai nekyla jokių abejonių kas ten ką vogė ar pirko „N” kartų brangiau, nei rinkos kaina. Abejonės kyla tik teisėsaugai, ir tokios stiprios, kad bylos numiršta net nepriėjus artyn prie kaltųjų, kurie realiai yra, kurie priėmė sprendimus ir kurie tą palaimino. Ir visi juos žino.

Dėžutės „paskolos” bylos dar nepamiršote?

O juk jau 5+ metai, kai kaltųjų, net pagavus už rankos – nėra. Kodėl? – Nes valdžioje sėdi teisiama partija, o Seimo pirmininkė – tuo pačiu ir tos partijos pirmininkė. Ar gali valdančioji partija sutikti, kad būtų nuteista net nepabaigusi savo valdymo kadencijos? – Žinoma ne. Ir valdančiosios koalicijos sėbrai padės išsisukti.

Apie tai socialdemokratai, o ir visi kiti tyli, lyg vandens į burną prisisėmę – juk negali kito apipilt purvais, kuriuose pats esi išsivoliojęs iki ausų.

Bet apie tai, kas jau ir taip vieša, apie ką rašo žiniasklaida – taip, apie tai galima garsiai pašūkaut – niekam nuo to blogiau nebus.

Dėsninga ir tai, kad tarp visų vienas kitą kritikuojančių Seimo partinių – nėra nė vienos švarios valdžioje pabuvusios partijos. NĖ VIENOS.

Tai turėtų mums kelt kai kurių minčių. Gal mes tiek laiko vis dar sapnuojame?

Ar įpratome ir tai tapo nemalonia, bet norma, todėl reaguojame su pašaipiu sarkazmu?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 371

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Balsas    -  2023-11-03, 17:30

    O ką daryt…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-11-04, 08:23

    Greičiau rinkimai, kad Seime daugiau niekada nebūtų lyt-psich., polit-ekonom. iškrypėlių…
    Mąstantys RINKĖJAI, – privalote eiti balsuoti prieš visą šios kadencijos blogį!!!

    Atsakyti į šį komentarą
  3. bent jau    -  2023-11-04, 10:33

    J. Olekas nedvejodamas demaskavo auksinių šaukštų aferistus „Nota Bene”, nepaisydamas nuo jų sklindančio konservų tvarto kvapo, jam padėkoti reiktų, o ne kartoti tą tyčinę „klaidą”, o be to, jis apgynė Patriotų premiją nuo putinizacijos, išbraukdamas „patriotę” Putinaitę

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Tomas.Jakutis    -  2023-11-06, 16:18

    Pikčiausia kad turime prokuratūrą nevertą nė lašelio pagarbos – be principų, be stuburo, be teisingumo jausmo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...

Kita faktai. O aš manau kad tai hardono kolaiderio darbas. Ir ką dabar?...