infa.lt

Socialdemokratai reiškia visapusišką palaikymą Izraeliui ir remia apkaltą R. Žemaitaičiui

13 spalio
21:26 2023

Reaguodami į teroristinės organizacijos „Hamas“ nuo šeštadienio vykdomus kruvinus išpuolius Izraelyje, nusinešusius jau kone 1000 izraeliečių gyvybių, socialdemokratai reiškia visapusišką palaikymą Izraelio valstybei ir kategoriškai smerkia pasikartojančius Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio antisemitinius pasisakymus bei bandymus pateisinti „Hamas“ veiksmus.

Socialdemokratai rems apkaltos komisijos, skirtos R. Žemaitaičio antisemitiniams pasisakymams įvertinti, darbo pratęsimą.

Pasak Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkės Vilijos Blinkevičiūtės, naujausi R. Žemaitaičio pareiškimai socialiniuose tinkluose nusipelno „nuodugnaus ir griežto teisinio ir politinio įvertinimo“.

„Griežtai neigiamai vertiname Seimo nario R. Žemaitaičio pasikartojančius antisemitinius viešus pasisakymus. Agresijos prieš Izraelį kontekste toks Seimo nario elgesys yra tiesiog neatleistinas.

Taip pat lauksime Generalinės prokuratūros vertinimo, kuris, tikime, leis išsklaidyti bet kokias abejones apie galimai atliktą Seimo nario nusižengimą įstatymui“, – sako V. Blinkevičiūtė.

Dovilė Šakalienė: R. Žemaitaičio žodžiai karo metu meta šešėlį visam Seimui

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė socialdemokratė Dovilė Šakalienė teigia, kad socialdemokratai kategoriškai atsiriboja nuo tokių R. Žemaitaičio pareiškimų, metančių dėmę visam Seimui.

Ji sako, kad šeštadienį paskelbtas R. Žemaitaičio pareiškimas, pateisinantis teroro aktus prieš Izraelį, „tęsia nacių neapykantos ideologijos liniją, kad žydai patys kalti dėl jų naikinimo“.

„Holokausto metu masiškai krematoriumuose sudegintų žydų vaikų klausti, kaip jaučiasi „Hamas“ „kaitinami žydai“ yra tiesiog nežmoniška. Tarsi to būtų negana, jau kitą dieną R. Žemaitaitis pranoko pats save ir paskelbė žinutę esą Vakarų šalys – o ne Putino Rusija – naikina ir dalijasi Ukrainą.

Vykstančių karų prieš Izraelį ir Ukrainą fone šio Seimo nario skleidžiama neapykanta darosi itin pavojinga. Aš jau nekalbu apie Lietuvos parlamento reputaciją tarptautinėje bendruomenėje, kurią R. Žemaitaitis tiesiog žemina“, – komentuoja D. Šakalienė.

LSDP vicepirmininkės manymu, R. Žemaitaitis kursto antivalstybines jėgas, tyčia veikia prieš demokratiją.

„R. Žemaitaičio pasisakymai yra ne tik nesuderinami su Seimo nario etikos reikalavimais, jie yra galimai nusikalstami, mat atkartoja agresiją vykdančių šalių naratyvus.

Keistas sutapimas, kad Remigijus Žemaitaitis kartoja tas pačias melagienas, kuriomis Rusija ar Iranas plauna savo gyventojų smegenis“, – argumentuoja politikė.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narė D. Šakalienė primena, kad valstybės politikams turėtų būti taikomi aukštesni elgesio standartai.

„Valstybės politikų pasisakymai turi kur kas didesnę įtaką visuomenei, todėl žala dėl jų išsakytų neapykantos pareiškimų yra atitinkamai ženklesnė. Tad ir  pasekmės už parlamentaro vykdomą viešą antisemitizmo kurstymą turėtų būti griežtos“, – sako ji.

infa.lt: Konflikto tarp Izraelio ir Palestinos (Gazos, Hamas?) metu. iš Izraelio pusės žuvo jau 1300 žmonių, iš Palestinos – daugiau kaip 1400 žmonių. Daugybė tūkstančių sužeista. Per karinių veiksmų laikotarpį Izraelis ant Gazos ruožo numetė 6000 bombų, kurių sprogmenų svoris siekia 4000 tonų. Gazos ruožas – tai 41 km ilgio ir 10 km pločio juosta, kurią skersai galima pereiti per 1,5 val., o išilgai per vieną dieną. Pėsčiomis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 282

Žymos:

Atsiliepimų 12

  1. Kad ten    -  2023-10-13, 21:28

    nera ne vieno socdemo! Tokie pat verslu ir jankiu ikloteliai,kaip ir kiti.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Fu    -  2023-10-14, 00:36

    pagalienė, nustokite juokinti mano šlepetės… (kaip pasakytų žydas iš Odesos.)

    Atsakyti į šį komentarą
  3. VŽA    -  2023-10-14, 06:49

    Kai ta pati Šakalienė stengiasi sveikos psichikos Lietuvos žmonėms primesti lytinių iškrypimų įteisinimą, net mūsų vaikus mokyklose treniruoti būti iškrypėliais, ką Dievas vadina bjauriu iškrypimu, kraujo kalte, kas reiškia mirties bausmę, tai ji nekala…
    Kai Žemaitaitis pasakė savo NUOMONĘ, tegul ir klaidingą ar tik nepatinkančią Šakalienei, tai Žmogų reikia sutriuškinti, kaip R. Paksą…

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Anonimas    -  2023-10-14, 07:40

    Deja lietuvių posakis „protingas žmogus į Seimą neina” gali būti su pagrindu….
    Vien jau Ukrainos dalijimasis, juk mažiausiai prieš metus jau Zelenskis su amerikiečių korporacijom sutarė dėl „atstatymo pagalbos”. Amerikos korporacijos tikrai ne už ačiū teikia „pagalbą”.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. tiesos partiniais nutarimais nepaneigsite    -  2023-10-14, 09:39

    Gal dvigubų standartų taikytojai galėtų paaiškinti, kuo skiriasi žydai okupantai nuo rusų okupantų? Kodėl sprogdinti dronais rusus okupantus yra gerai, o sprogdinti žydus okupantus yra blogai?

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Anonimas    -  2023-10-14, 10:06

    Qrwa, negaliu žiūrėti į šitą šlykštų snukį.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Lietuvoje    -  2023-10-14, 11:25

    tera vienas vienintelis socdemas! Ir tas sedi cypeje butent uz tai.

    Atsakyti į šį komentarą
    • 123    -  2023-10-16, 13:28

      Pilnai pritariu. Pas mus vieni konservai, tik skirtingai pasidazę. Socdemai isnyko su Brazausku ir Sakalu ..

      Atsakyti į šį komentarą
  8. Tomas Jakutis    -  2023-10-14, 15:44

    Esu priešingų pažiūrų nei LSDP: visapusiško palaikymo Izraeliui nereiškiu ir apkaltos Žemaitaičiui neremiu. Panašu, kad LSDP (kaip ir landsbergistai) visiškai nesuvokia sąvokos „antisemitizmas” reikšmės.
    „Izraelio kritika, tolygi bet kurios kitos valstybės kritikai, negali būti laikoma antisemitine” – citata iš Tarptautinio Holokausto atminties aljanso 2016.05.26. plenarinės sesijos Bukarešte nutarimų.

    Atsakyti į šį komentarą
  9. Faktas    -  2023-10-15, 12:42

    Sakalienei palestiniečių vaikų žudymas yra priimtina.

    Atsakyti į šį komentarą
  10. Anonimas    -  2023-10-15, 23:25

    tos bobelės-kvailumo įsikūnijimas-baisu-ir dar kartą baisu….

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...