infa.lt

Europa stiprina žydų apsaugą po „Hamas“ išpuolių prieš Izraelį

09 spalio
11:41 2023
Prancūzijos policija

(CITIZENSIDE/PATRICE PIERROT / AFP)

Po netikėto „Hamas” išpuolio prieš Izraelį ir dėl to paaštrėjusio konflikto, Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija, Ispanija ir Italija ėmėsi stiprinti žydų bendruomenių apsaugą policijos pagalba, praneša „Politico” leidinys.

Vyriausybės visoje Europoje baiminasi, kad Izraelio ir Irano remiamo „Hamas” kovoms Gazos ruože įsibėgėjant, o Izraelio ministrui pirmininkui Benjaminui Netanjahu paskelbus, kad tai „karas”, ir ypač po pranešimų apie atjungiamą vandenį, elektrą ir maisto tiekimą Gazai –  padaugės antisemitinių veiksmų.

Londone šeštadienį buvo pastebėti švenčiantys palestiniečių rėmėjai, todėl policija ėmėsi kurti „užtikrinimo patrulius”.

Londono metropoliteno policija pridūrė, kad dėl konflikto artimiausiomis dienomis gali kilti protestų. „Užtikrinsime, kad būtų parengtas tinkamas policijos veiklos planas, siekiant suderinti teisę protestuoti ir bet kokius Londono gyventojų trikdžius”, – rašoma jų pareiškime.

Įtampa tarp Izraelio ir arabų pasaulio yra didelė, nes B. Netanyahu šeštadienį pažadėjo imtis „galingo keršto” po to, kai per „Hamas” išpuolius prieš Izraelį žuvo daugiau kaip 350 izraeliečių. Netanyahu jau ankstyvą šeštadienį pradėjo rengti atsakomuosius oro smūgius į taikinius Gazos ruože, per kuriuos žuvo apie 200 palestiniečių (šiuo metu jau daugiau kaip 700).

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas šeštadienį sakė, kad paprašė prefektų visoje Prancūzijoje sustiprinti žydų bendruomenės saugumą ir, kad kol kas „jokių grėsmių” nebuvo, rašo „Huffington Post”; jis sušauks susitikimą padėčiai įvertinti.

Tai įvyko Prancūzijos premjerei Elisabeth Borne pavadinus Prancūzijos kraštutinių kairiųjų partiją „La France Insoumise” puoselėjančia „tam tikrą antisemitizmo formą” po to, kai pastaroji paskelbė pranešimą spaudai, raginantį „užbaigti [Izraelio] kolonizaciją”.

Berlyno policija pranešė, kad po „Hamas” išpuolių „sustiprino apsaugos priemones žydų ir Izraelio institucijose”, rašo „Tagesspiegel”.

Panašios žydų bendruomenės apsaugos priemonės buvo priimtos Ispanijoje ir Italijoje.

Spalio 7 dieną Vokietijoje įvyko antiizraelietiška akcija, kurios dalyviai „džiaugėsi „Hamas” pasiekimais” ir skandavo antiizraelietiškus šūkius. Dėl to policija sulaikė 40 žmonių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 98

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. O ne    -  2023-10-09, 17:06

    paprasciau butu zydus saugoti,jei visus i kalejima pasleptu?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...