infa.lt

Izraelis nurodė pilnai apsupti Gazą – blokuoti maisto, vandens, elektros ir degalų tiekimą

09 spalio
14:40 2023
Raketa - HAMAS kariai

FB nuotr.

Izraelio gynybos ministras pareiškė, kad valdžios institucijos blokuos maisto, vandens, elektros ir degalų tiekimą į Gazos ruožą. Praėjus dviem dienoms po išpuolio, per kurį žuvo šimtai žmonių, Izraelio kariai vis dar kovoja su palestiniečių kovotojais pasienio rajonuose, praneša „The New York Times” leidinys,

Pirmadienį Izraelis nurodė visiškai apsupti ilgą laiką blokuotą Gazos ruožą, mūšiais siekdamas išstumti palestiniečių kovotojus iš pietinių miestų netoli sienos su mažu anklavu, praėjus dviem dienoms po stulbinančios invazijos, per kurią žuvo šimtai žmonių ir kuri išprovokavo įnirtingus atsakomuosius Izraelio smūgius Gazos ruože.

„Mes vis dar kovojame”, – pirmadienio rytą per brifingą sakė Izraelio gynybos pajėgų pulkininkas leitenantas Richardas Hechtas. „Tikėjomės, kad iki šio ryto būsime geresnėje vietoje”.

Vėliau Izraelio vyriausiasis kariuomenės atstovas spaudai pareiškė, kad kariuomenė atgavo pasienio bendruomenių kontrolę, tačiau pripažino, kad „rajone vis dar gali būti teroristų”, nes netoli sienos esančiame Izraelio kaime Kfar Azza girdėjosi kareivių ir „Hamas” kovotojų susišaudymai.

Gynybos ministras Yoav Gallant pareiškė, kad į Gazos ruožą, kurį jau 16 metų lydi blokada, nebus įleista „nei elektra, nei maistas, nei vanduo, nei degalai”, o Izraelio pajūrio ruožą jau trečią dieną bombarduoja lėktuvai.

Izraelis smogė šimtams taikinių Gazos ruože ir sulygino su žeme ištisus pastatus, kurie, pasak Izraelio, yra susiję su teritoriją kontroliuojančia kovotojų grupuote „Hamas”, ten žuvo daugiau kaip 700 žmonių.

Jungtinių Tautų ir Gazos pareigūnai sakė, kad buvo smogta mečetei, turgavietei, namams ir daugiaaukščiams pastatams, taip padidinant civilių aukų skaičių. Pasak Gazos valdžios institucijų, žuvo mažiausiai 493 palestiniečiai, o dar mažiausiai 2 751 buvo sužeistas.

Ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu prisiekus sunaikinti „Hamas” ir mobilizavus 300 000 rezervistų, Izraelio kariai ir tankai siunčiami į pietus, kad pasiruoštų kitam karo etapui, kuris, pasak karinių pareigūnų, gali apimti antžeminę invaziją į Gazą.

Tačiau, panašu, kad tokia operacija greitai neprasidės, kol Izraelis neužsitikrins savo teritorijos kontrolės, o tas laikas ir užėmimo mastas tebebuvo neaiškūs, be to „Hamas” ir kiti kovotojai laikė įkaitais mažiausiai 150 izraeliečių, rašo leidinys.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 219

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Lino    -  2023-10-09, 14:53

    Nutrauktas vandens, maisto tiekimas, tai vadinama genocidu ar holokaustu?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Zydų rojus    -  2023-10-09, 16:30

    ruošiamas perkelimas i Ukrinos žemes

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dar konservų psichopatų chuntos nelikviduota alternatyvi informacija: lzskelbimai.com/s/212021...

Gruzijos įšaldys, tai gal Sakartvelo atšildys …...

Niekas nedraudžia užsienio agentų veiklos, tik jie apie tai turėtų deklaruoti, kad žmonės žinotų ką...

ir Gruzijoje Maidaną padaryti, nepavyks....

Užsienio agentus išlaikantieji išsiryškino....

Pavilioniui špygą parodė, o Hm susikrimtęs. Jis nori apkrėsti Gruziją Sorošinuke, kuriau pats neturi imuniteto....

kas galima Dzeusui, tas negalima jaučiui.....