infa.lt

J. Bideno administracija nusprendė nebeprašyti Kongreso skirti 24 mlrd. dolerių Kijevui

06 spalio
16:29 2023

Joe Bidenas ir Volodymyras Zelenskis

Atstatydinus Atstovų Rūmų pirmininką Keviną McCarthy, JAV prezidento Joe Bideno administracija nusprendė persvarstyti savo požiūrį į Ukrainos finansavimą.

Baltųjų rūmų atstovai nebeplanuoja siekti, kad Kijevui būtų skirta papildoma 24 mlrd. dolerių suma, pranešė „The Washington Post” leidinys.

Anksčiau Baltųjų rūmų administracija planavo šias išlaidas įtraukti į laikiną susitarimą dėl vyriausybės finansavimo. Tačiau dėl nesutarimų Atstovų Rūmuose administracija baiminasi, kad jai nepavyks skirti šio pagalbos paketo.

Dabar pareigūnai sprendžia, ar strategiškai geriau parengti didelį paketą, kuris leistų išsilaikyti didžiąją 2024 m. dalį ir išvengti balsavimo dėl kito papildomo paketo prezidento rinkimų metais, ar bandyti įgyvendinti mažesnį, trumpesnio laikotarpio paketą.

Pažymima, kad metinis finansavimas susidurtų su rimtu konservatyvaus įstatymų leidėjų bloko, kuriam pavyko išbraukti pagalbą Ukrainai iš neseniai priimto laikino vyriausybės finansavimo įstatymo projekto, pasipriešinimu.

Gynybos sekretoriaus pirmoji pavaduotoja Kathleen Hicks sakė, kad JAV administracija turi galimybių tęsti karinės paramos Ukrainai finansavimą, net jei Kongresas nepatvirtins Baltųjų rūmų prašomos pagalbos skyrimo.

Tačiau esamų finansinių srautų perskirstymas Kijevo poreikiams kol kas nesvarstomas, pranešė „Bloomberg” naujienų agentūra.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 151

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. VŽA    -  2023-10-06, 18:03

    VALIO: „Gynybos sekretoriaus pirmoji pavaduotoja Kathleen Hicks sakė, kad JAV administracija turi galimybių tęsti karinės paramos Ukrainai finansavimą, net jei Kongresas nepatvirtins Baltųjų rūmų prašomos pagalbos skyrimo”…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Tai    -  2023-10-06, 19:40

    ka gi vogs,kai lesu nebenurasys!?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Myndė    -  2023-10-06, 19:45

    Nu ką, apibendrinsim.
    Cirkas su esesininku Kanadoje, cirkas su vyriausybės „shutdown” JAV, cirkas su reikalavimais stiprinti „antikorupciją” 404 – viskas link to, kad Vakarai suprato, jog pinigų kišimas į 404 absoliučiai beprasmis (išskyrus tuos, kas pinigus įsisavina). Žmonių nuotaikos tokios, kad pats laikas „nuleisti” nacius su klounu priekyje ir toliau vaidinti „mes nė prie ko, mes manėm, kad ten „demokratija”.
    Gal dar atsiras tikinčių.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kur ir konrečiai kas? Citatas, adresus, prašome, ponička! Prisiskaitei rusų propagandos ir falsifikatų ir loji...

Rusija yra tiek prisiš..., kad juokinga matyti, kaip rusai su užsidegimu „kovoja“ už demokratiją Amerikoje,...

Visa šito debiliško cirko esmė vienamr straipsnyje: telegra.ph/dergmokratija-10-28...

Konstitucija nrgina nenormalių žmonių propagandos, o KT - kartais gina. Išvada: KT yra antikonstitucinis ir...

Šis konstitucinis teismas, kuriame yra sustatyti manau politinės korupcijos ryčiais su konservatoriais susiję priklausomi teisėjai,...

Šis žudikas akivaizdžiai parodė, kad masonų ir jų statytinių sekėjams yra taip praplautos smegenys, jie...

Kiseniniai pradejo tyrima cha cha cha...