infa.lt

Baltieji rūmai ragina žiniasklaidą „sustiprinti” Bideno apkaltos tyrimo, „pagrįsto melu”, informacijos kontrolę

21 rugsėjo
11:54 2023

Džo Baidenas

JAV prezidento Baltųjų rūmų administracija išsiuntinėjo laiškus didesnių žiniasklaidos priemonių vadovybei, ragindama sustiprinti kontrolę tos informacijos, kuri susijusi su Atstovų rūmų respublikonų paskelbtu „melaginga informacija” pagrįstu apkaltos prezidentui tyrimu. Kitaip tariant – tiesioginis raginimas cenzūruoti susijusią su apkalta informaciją, galinčia pakenkti prasidėjusiai 2024 m. JAV prezidento rinkimų kampanijai. CNN buvo viena iš žiniasklaidos priemonių, gavusių tokį laišką, apie ką ir paskelbė. Cituojame:

Baltieji rūmai trečiadienį išsiuntė laišką svarbiausiems JAV naujienų kanalų vadovams, ragindami juos atidžiau stebėti Atstovų Rūmų respublikonus po to, kai parlamento pirmininkas Kevinas McCarthy pradėjo apkaltos tyrimą prezidentui Joe Bidenui, „nors nerado jokių nusikaltimo įrodymų”.

„Atėjo laikas žiniasklaidai sustiprinti Atstovų Rūmų respublikonų kontrolę dėl melu pagrįsto apkaltos tyrimo pradėjimo”, – laiške, kurį pirmasis gavo CNN, rašė Baltųjų rūmų patarėjų biuro atstovas spaudai Ianas Samsas.

Laiškas, kuriame teigiama, kad apkaltos tyrimas, nepagrįstas jokiais įrodymais, turėtų „sukelti nerimą naujienų organizacijoms”, buvo išsiųstas vadovams, vadovaujantiems didžiausioms šalies naujienų organizacijoms, įskaitant CNN, „The New York Times”, „Fox News”, „Associated Press”, „CBS News” ir kitas, sakė su šiuo klausimu susipažinęs Baltųjų rūmų pareigūnas.

Susirašinėjimas pasirodė praėjus dienai po to, kai M. McCarthy paskelbė nurodęs trims Atstovų Rūmų komitetams pradėti Bideno apkaltos tyrimą. Atstovų Rūmų respublikonai, kurių dauguma neigia, kad gėdą užsitraukęs buvęs prezidentas D. Trumpas padarė kokių nors pažeidimų, jau seniai siekia nepagrįstai pavaizduoti J. Bideną kaip korumpuotą, nusikalstamą veiklą vykdantį politiką, įsitraukusį į grėsmingą veiklą, rašo CNN.

<…>

„Šiuolaikinės žiniasklaidos aplinkoje, kur melagiai ir aferistai kasdien platina dezinformaciją ir melą visur – nuo „Facebook” iki „Fox”, proceso istorijos, kuriose neatskleidžiamas teiginių, kuriais Atstovų Rūmų respublikonai grindžia visus savo veiksmus, neteisėtumas, tik sukelia sumaištį, į žmonių grupes įneša klaidingų prielaidų ir užgožia tiesą”, – pridūrė I. Samsas.

McCarthy antradienį pradėjo apkaltos tyrimą be oficialaus Atstovų Rūmų balsavimo, siekdamas nuraminti kraštutinių dešiniųjų respublikonų atstovus, įskaitant tuos, kurie grasino nušalinti Kalifornijos respublikoną nuo pirmininko pareigų, jei jis pakankamai greitai nepradės tokio tyrimo.

Respublikonų vadovaujami Atstovų Rūmų tyrimai dėl J. Bideno dar nepateikė jokių tiesioginių įrodymų, kad prezidentas turėjo finansinės naudos iš Hunterio Bideno veiklos užsienyje, tvirtina CNN

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 102

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...